×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

حفظ سلامتی افراد خانواده، از مهم ترین وظایف خانواده است. از این رو بخشی از درآمد خانواده باید به بهداشت و درمان اختصاص یابد.

به طور متوسط یک خانواده شهری در سال ۸۵، ۴/۳ درصد کل هزینه های خود را به این مقوله اختصاص داده است.
مصرف بخشی از این درآمد برای بهداشت، می تواند از هزینه های بسیار زیاد بعدی برای درمان پیشگیری نماید بعضی از مزایای اقتصاد بهداشت بر درمان به این شرح است:
-به طورکلی می توان گفت بیماری برای جامعه گران تمام می شود زیرا جامعه برای پرورش هر فرد در مراحل مختلف تولد، آموزش و پرورش و خلاصه اجتماعی کردن افراد،سرمایه گذاری قابل توجهی می کند.همچنین بیماری از دو نظر بر درآمد ملی نیز اثرمی گذارد:
1-هزینه هایی که برای درمان صرف می شود
2-هزینه های ناشی از کاهش تولیدات
-پیشگیری از بیماری ها منجر به پس انداز می گردد و هزینه هایی که از طرف خانواده و جامعه در راه بهداشت صرف می گردد در مقایسه با درمان قابلیت برگشت بیشتری دارد.
-زیان های ابتلا به امراض از نقطه نظر مادی و معنوی به اندازه ای است که حتی در صورت بهبودی باز هم جبران ناپذیر است.
رعایت بهداشت آسان تر؛ساده تر و مقرون به صرفه تراز درمان است. به طور مثال: اگر هزینه درمان به موقع گلودرد چرکی که می تواند باعث تب رماتیسمی و رماتیسم قلبی شود با هزینه درمان قلب مقایسه شود، هزینه ای که جهت تهیه پنی سیلین برای درمان گلودرد صرف می شود به هیچ وجه با هزینه جراحی و درمان قلب قابل مقایسه نیست.مقایسه هزینه هایی که صرف معالجه بیماری های ناشی ازآلودگی آب می شود با هزینه لوله کشی آب سالم دریک روستا، مقایسه هزینه مصرفی جهت مسواک و خمیردندان با هزینه عمل جراحی و ترمیمی دندانها،مثال های دیگری است که نشان دهنده مزیت بهداشت بردرمان است.
-همچنین با مراجعه به هنگام به پزشک و پیشگیری و درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری هم می توان در هزینه های بعدی صرفه جویی کرد.
پیشگیری و درمان درکشور ما، از طریق مراکزدرمانی خصوصی و یا دولتی انجام می شود. افراد با توجه به درآمد خانواده می توانند به یکی از مراکز خصوصی یا دولتی مراجعه کنند. خدمات بهداشتی دولتی کم هزینه تر ولی زمان براست اما استفاده از خدمات خصوصی پرهزینه ولی سریع است.
-واکسیناسیون اعضای خانواده در برابر بیماریها،استفاده از وسایل بهداشتی و خصوصاً وسایل بهداشتی فردی، تغذیه سالم،ترک سیگار و عادات ناسالم دیگر، استراحت،خواب و تفریح کافی، ورزش متناسب با جسم و امکانات، حفظ توانایی بدن؛اطلاعات مختصرنسبت به بعضی بیماری های شایع تر، و مخصوصاً حفظ بهداشت روانی در خانوده و کسب اطلاعات نسبت به سلامت روان یا بیماری های خفیف روانی به بهداشت و سلامت خانواده و کاهش هزینه های بعدی درمانی کمک می کند.
-برای کاهش هزینه های درمانی خصوصاً جراحی ها،بهتر است اعضای خانواده از بیمه های درمانی استفاده کنند خانواده هایی که بیمه نیستند می توانند با مراجعه به سازمان خدمات درمانی کشور و یا مراکز بیمه خصوصی بیمه درمانی دریافت دارند. بعلاوه بیمه های تکمیلی و بیمه های بستری و… وجود دارد که هزینه های درمان را تا سقف بالاتری می پردازند.
-فقر نیز یکی از عوامل مهم ایجاد سوءتغذیه است.
دراهمیت تغذیه در زندگی انسان همین بس که یک ششم بیماری ها درجهان ناشی از سوءتغذیه است و این رقم در بعضی مناطق محروم ممکن است به یک سوم هم برسد. تحقیقات نشان می دهد تغذیه کافی علاوه بر درآمد،با هزینه های خانواده هم در ارتباط است. یعنی وضعیت تامین انرژی مورد نیاز بدن از یک طرف در ارتباط مستقیم با میزان درآمد و وضعیت اقتصادی خانوارها می باشد و از سوی دیگر مدیریت اقتصاد خانوار و چگونگی تنظیم هزینه های زندگی نیز در تامین مواد غذایی اثرگذار است. به عبارتی فرهنگ و عادات حاکم برجامعه نیز باعث سوءتغذیه می شود.
با توجه به مطالب فوق حتماً باید به تنظیم برنامه غذایی مطلوب توجه داشته باشیم. زیرا برنامه غذایی مناسب یکی از راه های کاهش هزینه های درمانی و در نهایت کاهش هزینه های خانواده می باشد. اگر انسان از خواص مواد غذایی آگاهی داشته باشد با پول کم هم می تواند مواد غذایی لازم را به بدن خود برساند ممکن است عده ای بگویند پول،حلال مشکلات است و هر کس پول دارد غذای خوشمزه ای هم می خورد باید گفت درست است که با پول می توان غذاهای بهتری تهیه کرد ولی این غذاهای متنوع ممکن است نتواند احتیاجات ضروری بدن را تأمین کنند.
منبع: هنر تنظیم دخل و خرج خانواده، گلمکانی ، وجیهه ، انتشارات همیاران جوان ،۱۳۸۸

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false