×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در سال گذشت به عنوان شرکت برتر صنعت نفت معرفی شد و در میان شرکت های تولیدی ۱۱ رتبه برتر را به خود اختصاص داد که یکی از آنها در زمینه ساخت تجهیزات بالادست می باشد.

که در این بخش نیاز به دانش های مکانیک ، متالوژی ، شیمی ، برق از اساسی ترین دانشهایی هستند که باید در قالب محورهای پژوهشی /کاربردی مورد استفاده قرار گرفته و نیازهای واحدهای عملیاتی را مرتفع سازند.
مهندس مهدی فکور مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با حضور در جشنواره صنعتی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و در جمع اساتید و دانشجویان این دانشگاه با اشاره به اهمیت موضوع تحقیق و پژوهش و رابطه ای که بین صنعت و دانشگاه باشد ، اظهار داشت : این شرکت طی سال ۱۳۸۹ توانست ۱۴ میلیارد ریال اعتبارات پژوهشی را در قالب طرحهای کاربردی جذب نماید و این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۱۸ میلیارد ریال افزایش یافته است. به طور خلاصه می توان به طرحهای پژوهشی انجام شده و در حال اتمام اشاره کرد که طرحهای پژوهشی انجام شده و در حال اتمام ۱۴ طرح ، طرحهای پژوهشی برنامه شده در سال جاری ۱۶ طرح برنامه هایی که در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران انجام شده و در برخی از پروژه ها با دانشگاهها مشخص شود بالغ بر هدفگذاری ۱۲ میلیارد تومان است که از این مبلغ تا کنون دو میلیارد تومان جذب شده است ، طرحهای پژوهشی در حال اجرا ۱۰ طرح ، پایان نامه های دانشجویی حمایت شده ۳۰۰۰ مورد در قالب طرحهای دانشجویی با ۱۸دانشگاه کشور ارتباط مستقیم دارد که چهار دانشگاه ردیف اول به ترتیب عبارتند از دانشگاه صنعت نفت ، تهران ، سهند تبریز و صنعتی شریف. که امیدواریم با آشنایی که با شرکت در این جشنواره به عمل می آید بتوانیم جایگاه اول را به صنعتی شریف اختصاص دهیم چرا که فکر می کنیم برخی از نیازهای ما در این دانشهای اندوخته این دانشگاه می باشد. و پایان نامه های دانشجویی در دست اجرا ۱۰۰ مورد می باشد.
وی افزود : در بعد طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز با اختصاص ۱۲ میلیارد ریال رتبه اول را به خود اختصاص داده است و پس از آن می توان به دانشگاههای تهران و صنعت نفت اشاره نمود. هدف دار نمودن طرحهای پژوهشی و دانشجویی در راستای تعریف طرحهایی که مشکلات صنعت نفت را حل نماید از جمله ویژگیها و شاخصهای مدنظر اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران می باشد. به گونه ای که در بخش ساخت کالا و مواد ، ایجاد خط تولید از مهمترین مراحل پژوهش می باشد.آن چیزی که در شورای پژوهش شرکت محقق شد بر این منوال بود که تمام طرحها باید به گونه ای ختم شود که قابلیت کاربردی در صنعت داشته باشد به دلیل اینکه صنعت نفت به جهت اجبار در ارائه تولیدات فعالیت می نماید. پس نیاز طرحها به گونه ای باشد که قابلیت کاربردی در هنگام پژوهش در صنایع داشته باشد. ما نمی توانیم صنعت را به خصوص در صنایع بالادست متوقف کنیم که پژوهش ها به ثمر برسد بلکه به گونه ای هماهنگ عمل شود که این مشکلات در حین خط تولید و محصولات صورت گیرد.
مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در رابطه با فاصله ای که بین صنعت و دانشگاه وجود دارد و تلاشی که مدیریت این شرکت برای رفع نیازهای خود و کم کردن این فاصله برداشته است ، اظهار داشت : از مشکلات دیرینه ای که بین صنعت و دانشگاه وجود داشته فاصله ای است که هنوز مرتفع نشده است .در پروژه های دانشگاهی دانش تولید می شود اما وقتی می خواهیم این محصول را به تولید انبوه برسانیم خط فرایند تولید وجود ندارد. در راستای این موضوع شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده گاز کشور با بیش از ۳۱۳ میلیون متر مکعب گاز و بیش از ۱۷۰ هزار بشکه نفت خام در روز و گستردگی در بیش از ۲۳ استان کشور ، همواره تلاش نموده است تا با ارتباط موثر ، مفید و معین با دانشگاههای کشور صنایع بالادستی را در جهت رسیدن به اهداف عالیه نظام و تامین مطمئن انرژی در درازمدت یاری نماید . به همین منظور گلوگاهها و مشکلات تولیدی خود را شناسایی و برای آنها برنامه طولانی مدت تدوین نموده است. شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در جهت رفع نیازهای خود بیش از ۵۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد کرده و محصولات آن در گردونه صنعت نفت قرار دارد .
مهندس فکور با اشاره به آموزه های دینی و تاکیدی که به علم آموزی در کلام الهی به آن می شود ، خاطرنشان کرد : بر اساس آیات آسمانی قرآن کریم جایگاه علم و فناوری و مجهز شدن به آن در میان تمام موضوعات خلقت از مرتبه والایی برخوردار می باشدو شاید به همین دلیل است که انبیاء و اوصیاء هر کدام در زمان حیات خود دارای مرتبه بالای دانش و علوم در زمینه های مختلف نسبت به سطح جامعه بودند .بی تردید ایجاد دانش و استفاده از آن دو حلقه اساسی پیشرفت هر جامعه هستند که جدایی آنها از هم غیر ممکن است.اگر چه نانو یک تکنولوژی جدید است اما در صنایع بالادستی نفت در تاسیسات کاربرد دارد و از آن استفاده می کنیم.
عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران درباره فعالیت های صورت گرفته در تحقق طرح و پروژه هایی که انحصار کالاهای خارجی در صنعت نفت را بی ثمر سازد ، تصریح کرد : شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در این ارتباط با تشکیل گروههای کاری متشکل از کارشناسان شرکت ، دانشگاهها و کارگاههای تولیدی ، توانسته است گامهای موثری را در زمینه ساخت کالا و مواد بردارد و نیازهای اساسی صنایع بالادستی را با ایجاد خط تولید برطرف سازد. که از جمله می توان به ساخت نرم افزار CPMIS توسط دانشگاه صنعتی شریف که مدیریت کنترل پروژه را در سطوح اجرایی و مالی به عهده می گیرد. ساخت پایش حفاظت کاتدی از طریق وب توسط دانشکده برق دانشگاه شریف انجام شده و الان در سایت های عملیاتی استفاده می شود. ساخت نانو فیلترهای جداکننده یون کلرید از میعانات گازی ، ساخت نانو سنسور گاز متان و طراحی نانو سنسور گاز H2S که طراحی آن به اتمام رسیده و برای اولین بار برای ایستگاه تقویت فشار طراحی و کارگزاری می شود، ساخت ماده دموسولیفار برای فرآورش نفت سنگین به کمک دانش نانوساخته شد و در مرحله تولید انبوه هست ، ساخت کامپوزیت جهت ترمیم و تقویت و پوشش خطوط لوله جریانی ، ساخت نانوفیلتر سوخت گازوئیل جهت کاهش مصرف بین ۱۰ تا ۱۵ درصد که تا ۵۰ درصد هم کاهش در پی خواهد داشت ، ساخت تاج چاه برای فشارهای کلاس سه هزار , پبج هزار ۱۰ هزار پام و محیط ترش ، ساخت فلنج های محیط گاز ترش کلاس کاری ۱۵ هزار ، ساخت ظروف جداکننده گاز , آب و میعانات گازی برای فشارهای هزار و ۸۰۰پام ، ساخت شیرهای ایمنی سرچاهی برای کلاسهای سه هزار و پنج هزار ، ساخت شیرهای ایمنی درون چاهی برای کلاسهای سه هزار و پنج هزار ، ساخت رشته های تکمیلی برای فشارهای تا هفت هزار و ۵۰۰ پام و محیط گاز ترش و نفت ترش و طراحی رشته های تکمیلی برای فشارهای تا ۱۳۵۰۰ پام و محیط گاز ترش و نفت ترش اشاره کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false