true
دکتر عباس شهدی کومله،رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: درباره فرآوری برنج و وجود صنایع تبدیلی در حد متوسط هم نیستیم.
دکتر عباس شهدی کومله با اشاره به اینکه در استفاده از تجربه گندم و طرح محوری ارائه شده میتواند در زمینه محصول استراتژیکی چون برنج نیز بکار رود، گفت: پرهیز از دید تنها خوراکی بودن برنج و توجه به فراوری این محصول میتواند در صنعت، تجارت و اشتغالزایی استان و کشور فرصتهای خوبی فراهم کند.
وی افزود: استفاده از شلتوک برنج، روغن برنج و دیگر فرآوریها با توسعه صنایع تبدیلی میتواند اقتصاد استان را متحول کند این درحالیست که در حال حاضر در خصوص فرآوری برنج و وجود صنایع تبدیلی در حد متوسط هم نیستیم.
شهدی با تاکید بر اینکه توسعه صنایع تبدیلی در گیلان باید با اولویت بخش کشاورزی باشد، خاطرنشان کرد: تحقیقات لازم برای استفاده بهینه از دانه برنج، پوسته و حتی ضایعات برنج در دست انجام است تا استفاده اقتصادیتر از تولید برنج برای تولیدکنندگان این محصول حاصل شود.
شهدی کومله با تاکید بر عزم راسخ ملی برای خودکفایی یادآور شد: ارائه طرح محوری گندم و همکاری تمامی زیربخشها برای دست یافتن به خودکفایی باعث شد تا به این حقیقت نائل آییم.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه محوری بودن خودکفایی برنج میتواند زیرساختهای مناسب در زمینه افزایش تولید را فراهم آورد، تصریح کرد: پیشنهاد ارائه طرح محوری برنج شده است، اما لازم است پیگیریهای لازم در این زمینه برای به واقعیت پیوستن آن انجام شود.
شهدی کومله تاکید کرد: باید به محصول برنج همچون گندم نگریسته شود تا بتوان طرحهای جامع و ویژهای در این زمینه به اجرا درآورد.
وی اظهار کرد: صحبتهای بسیاری در زمینه افزایش تولید و دستیابی کشور به خودکفایی برنج شده است، بنابراین زمان آن فرا رسیده تا از مرحله مشاهده و صحبت خارج شویم و وارد مرحله عمل شویم و در قالب یک طرح محوری بتوانیم منسجمتر از قبل به سمت خودکفایی قدم برداریم.
شهدی کومله همچنین گفت: استفاده از تجربه گندم میتواند محصول برنج را نیز از وضعیت فعلی و وارداتی که هر ساله با آن مواجه هستیم خارج کند.
وی با اعلام اینکه زیرساختها و یافتههای تحقیقاتی بسیاری در کشور فراهم است، افزود: با استفاده از الگویی نظیر آنچه که در گندم اعمال شد، میتوانیم برنامههای پیشبینی شده را به واقعیت نزدیکتر کنیم.
true
false
false
false