×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

از آخرین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در شهر استانبول تا به امروز حوادث و اتفاقات فراوانی در صحنه بین الملل رخ داده است که تاثیراتی اجتناب ناپذیر بر مذاکرات ۲۶ و ۲۷ فروردین ماه خواهد داشت.

علاوه بر رویدادهای صحنه بین الملل، حدفاصل مذاکرات گذشته و آینده در استانبول، ایران اسلامی در سیری صعودی گام های نوید بخشی در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برداشته است.

جمهوری اسلامی ایران آنگونه که امروز بر زبان سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نقش بست، ظرفیت ها و فرصت های ایجاد شده در داخل کشور و سطح منطقه را یک فرصت بزرگ برای همکاری ها می داند.

جلیلی در نشست خبری روز جاری با اعلام این که خوشبختانه ظرف یک سال گذشته به ظرفیت ها، پیشرفت ها و اقتدار جمهوری اسلامی ایران افزوده شده است، تاکید کرد: روند بیداری اسلامی در منطقه، انسجام بیشتر و همبستگی ملی که در انتخابات مجلس نهم بروز کرد، پیشرفت های علمی و فنی در عرصه های مختلف به ویژه تولید صفحات سوخت ظرفیت هایی ایجاد کرده که لازم است ایران بیش از گذشته بتواند با اقتدار از حقوق خود دفاع کند.

مذاکره کننده ارشد ایران در گفت و گو با گروه ۱+۵ تصریح کرد: اقتداری که امروز جمهوری اسلامی ایران دارد متکی به اراده مردم و همبستگی ملی و ظرفیت های مادی و معنوی کشور و به ویژه دانشمندان شهید هسته ای است که پشتوانه بزرگ قدرت کشور و حقوق هسته ای ملت ایران هستند.

دور آتی مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ متشکل از کشورهای چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و انگلیس به عنوان اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان شنبه هفته آینده (۲۶ فروردین) در استانبول آغاز می شود.

این شهر ترکیه پیش از این در روزهای جمعه و شنبه اول و دوم بهمن ۱۳۸۹ (۱۲ و ۱۳ ژانویه ۲۰۱۱) میزبان آخرین دور مذاکرات میان ایران و ۱+۵ با دستور کار همکاری حول نقاط مشترک برگزار شد.

این مذاکرات بدون نتیجه پایان یافت اما در نشست خبری که در پایان آن برگزار شد، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده اصلی هیات ایرانی اعلام کرد که تهران آماده است از همین امروز بار دیگر گفت و گوها را از سر بگیرد.

دولت آمریکا یک روز بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات به جای گشودن باب های تازه برای گفت و گو، تحریم هایی یکجانبه علیه تهران وضع کرد.

** کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و مذاکره کننده اصلی گروه ۱+۵ در ۲۲بهمن ۱۳۸۹ نامه ای به سعید جلیلی نوشت و دیدگاه های خود در مذاکرات استانبول را بازخوانی کرد ولی سعید جلیلی تا اردیبهشت ماه به این نامه پاسخی نداد.

اما بعد از آن ایران در روز ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ اعلام کرد موفق شده است پودر دی اکسید اورانیوم طبیعی را که سوخت راکتور آب سنگین اراک است، تولید کند. این خبر یک شوک بزرگ برای آمریکا و متحدانش بود که چگونه ایران تحت تحریم توانسته است به این تکنولوژی دست پیدا کند.

**روز جمعه ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۹۰، یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نامه ای برای فریدون عباسی دوانی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی ایران نوشت و خواستار همکاری تهران درباره مطالعات ادعایی شد که آمریکا هیچ گاه اصل اسناد آن را در اختیار آژانس و بالطبع ایران قرار نداده است. گفتنی است ایران براساس مدالیته سال ۲۰۰۷ مطالعات ادعایی را یک مساله تمام شده برای خود می داند.

** در ادامه تحولات پرونده هسته ای ایران، فریدون عباسی ۱۶ خرداد به نامه یوکیا آمانو پاسخ داد و در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ اعلام کرد که میزان غنی سازی ۲۰ درصدی در ایران سه برابر شده است.

بدنبال این موفقیت هسته ای برای ایران و با توجه به اوج گرفتن بیداری اسلامی در منطقه، کاترین اشتون بار دیگر نامه ای برای دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نوشت که ادبیاتی متفاوت و ملایم تر داشت و طی آن خواستار از سرگیری مذاکرات بین دو طرف شد.

** در اواسط تیرماه ۹۰، علی اکبر صالحی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در جریان سفر به وین با یوکیا آمانو دیدار کرد و با صراحت اظهار داشت: اگر آژانس اجرای مدالیته اوت ۲۰۰۷ را کامل کند، آنگاه ایران وارد مذاکره برای تدوین مدالیته جدیدی در مورد مطالعات ادعایی خواهد شد.

یک روز بعد از این اظهار نظر علی اکبر صالحی، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشنهادی را برای حل موضوع هسته ای ایران اعلام کرد که به طرح گام به گام معروف شد و براساس آن به میزان همکاری های ایران با آژانس از میزان تحریم های یکجانبه و بین المللی علیه تهران کاسته می شد. این طرح با استقبال ایران روبه رو شد اما کشورهای غربی حاضر در مذاکرات، موضعی انفعالی در برابر آن گرفتند.

** داریوش رضایی نژاد یکی از نخبگان جوان علمی کشور در روز اول مرداد ماه سال ۹۰ بدست عوامل رژیم صهیونیستی در ایران ترور شد.

** بدنبال سفر نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه به ایران در ۲۴ مردادماه، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران به مسکو رفت و طرح گام به گام روسیه را دریافت کرد.

** فریدون عباسی دوانی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در روز شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ اعلام کرد انتقال ماشین های سانتریفیوژ به فردو آغاز شده است و در گزارش بعدی آژانس نیز این موضوع تایید شد.

** پس از آن بود که هرمان ناکارتس معاون امور پادمان یوکیا آمانو به مدت ۵ روز به ایران سفر کرد و در این مدت از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کرد. گزارش اجرای پادمان در ایران از سوی یوکیا آمانو در ۱۱ شهریور ۱۳۹۰ منتشر شد.

** نیروگاه بوشهر در روز یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۰برای نخستین بار با توان ۶۰ مگاوات به شبکه برق سراسری متصل شد. این نیروگاه با حضور سرگئی اشماتکو وزیر انرژی روسیه و سرگئی کرینکو رییس روس اتم در روز دوشنبه ۲۱ شهریور به طور رسمی با توان ۴۰۰ مگاوات به شبکه برق سراسری ایران متصل شد.

** سعید جلیلی روز سه شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰به نامه ۱۳ تیر کاترین اشتون پاسخ داد. جلیلی در پاسخ خود تاکید کرد آماده از سرگیری مذاکرات است.

** گروه ۱+۵ با برگزاری نشستی در نیویورک در تاریخ چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ آخرین وضعیت پرونده هسته ای ایران را بررسی کرد. کاترین اشتون پس از این نشست با صدور بیانیه ای اعلام کرد این گروه رویکرد گام به گام روسیه را قبول دارد.

** ایران در نامه ای به تاریخ ۸ آبان ۱۳۹۰ آمادگی خود را برای پاسخگویی به هر گونه سوال و ابهام درباره موضوع مطالعات ادعایی رسما به آمانو اعلام کرد اما آمانو ضمن لغو سفر هرمان ناکارتس معاون امور پادمان آژانس به تهران این نامه را رد کرد.

یوکیا آمانو همچنین با انتشار گزارشی غیر فنی و غیر حقوقی علیه ایران در روز سه شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰ ایران را متهم به پیگیری برنامه ساخت سلاح هسته ای کرد.

** یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روزهای دوشنبه و سه شنبه، ۳۰ آبان و اول آذر ۱۳۹۰کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای را در وین برگزار کرد. ایران در این کنفرانس شرکت نکرد.

** تهران روزهای ۱۸ و ۲۳ آذر ۱۳۹۰ با نگارش دو نامه خطاب به یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، از بازرسان آژانس برای سفر به ایران دعوت کرد.

** مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰قانونی درباره تحریم بانک مرکزی ایران تصویب کرد. سنای امریکا روز پنج شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۰ با تصویب قانونی که در واقع تلفیق قانون اول دسامبر سنا و قانون ۱۴ دسامبر مجلس نمایندگان بود، به دولت آمریکا اجازه داد در صورتی که لازم بداند معامله کنندگان با بانک مرکزی ایران را مجازات کند.

** باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۰ قانون تحریم بانک مرکزی ایران را امضا کرد.

** مصطفی احمدی روشن معاون بازرگانی سایت غنی سازی نطنز در روز ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰ بدست عوامل رژیم صهیونیستی ترور شد و به زمره شهدای عرصه علم و فناوری هسته ای پیوست.

** رییس جمهوری ایران در دهه فجر ۱۳۹۰ از اولین صفحه سوخت ۲۰ درصد تولید شده در داخل کشور که مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران بود، رونمایی کرد و به همراه فرزند شهید مجید شهریاری آن را در قلب رآکتور تهران قرار داد.

** فریدون عباسی دوانی در روز ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ از تولید سوخت مجازی راکتور اراک خبر داد و گفت: در حال حاضر خط تولید سوخت مجازی راکتور تحقیقاتی ۴۰ مگاواتی اراک راه افتاده است. به جای قرص اورانیوم طبیعی، از قرص سوخت در میله‌های سوختی استفاده می‌کنیم. قرص‌های سربی و غلاف‌ها آماده شده‌اند و در نوبت مونتاژ در کارخانه تولید سوخت قرار دارند. همچنین در کارخانه تولید سوخت راکتور تهران (صفحات سوختی) در حال آماده شدن هستند.

وی درباره ساخت صفحات سوخت جدید برای راکتور تهران، گفت: صفحات سوخت جدید آماده شده است، در عین حال ما سعی داریم به مرور زمان که جلو می‌رویم سوخت‌های جدید را به لحاظ مقدار اورانیوم و بحث‌های مکانیکی و متالوژیکی بهینه سازیم.

** در روز ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ اعلام شد که ایران و ۱+۵ برای انجام دور جدیدی از مذاکرات در شهر استانبول ترکیه با یکدیگر به توافق رسیده اند.

** سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (چهارشنبه ۲۳ فروردین) در نشستی خبری خاطرنشان کرد: نمایندگان ایران با ابتکارهای جدید در مذاکرات شرکت خواهند کرد و امیدواریم کشورهای ۱+۵ نیز با رویکردهای سازنده وارد گفت و گو شوند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false