true
رئیس بنیاد ملی نخبگان از آغاز طرح شهاب در ۱۰ استان کشور به آزمایشی در سال ۹۱ خبر داد.
به گزارش خبرنگار دفتر ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر نسرین سلطانخواه در مراسم پایان دوره المپیادهای علمی کشور در سال ۱۳۹۰ که صبح امروز در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به حضور ۲۸۰ مدال آور المپیادهای علمی کشورسال گذشته در این مراسم گفت: کسب این افتخارات در عرصه های ملی و جهانی در تاریخ برخی ملتها از تعداد انگشتان دست هم فراتر نرفته است اما در کشور ما با توجه به استمرار این موفقیت ها به خصوص در عرصههای جهانی به عنوان یک امر عادی تلقی می شود.
وی افزود: از سال ۶۵ که شش نفر از دانش آموزان کشور در المپیاد ریاضی شرکت کردند این حرکت آغاز شده و در حال حاضر که بیست و شش سال از آن اتفاق می گذرد این راه همچنان تداوم یافته است.
خانواده چهار هزار و ۳۰۰ نفری المپیادهای علمی کشور
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در حال حاضر خانوادهی المپیادهای علمی کشور به چهار هزار و ۳۰۰ نفر رسیده است، گفت: در طی ۲۶ سال حضور ایران در المپیادهای علمی جهانی به طور متوسط هر ساله ایران بین ۱۰ کشور اول در این مسابقات بوده است و در قارهی آسیا نیز پس از کشور پرجمعیت چین همیشه در جایگاه دوم قرار داشته است.
دکتر سلطانخواه با اعلام اینکه این موفقیتها به هیچ وجه تصادفی نیستند و ریشه در استعدادهای جوانان ایران دارند ادامه داد: در این راستا هنر ما این است که زمینههای شناسایی، رشد، شکوفایی، هدایت و حمایت از این استعدادها را فراهم کنیم.
ایران کانون و محور تولید علم در جهان اسلام و دنیا بوده است
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد: البته این نکته را نباید فراموش کرد که این موفقیتها به نوعی ریشه در تاریخ ایران اسلامی ما دارد به طوری که در دورهی شکوفایی تمدن اسلامی، ایران کانون و محور تولید علم در جهان اسلام و دنیا بوده است و دانشمندان بزرگ جهان از بسیاری از نظریههای دانشمندان ایرانی در حوزههای فلسفه، منطق و نجوم استفاده کردهاند.
به گفتهی دکتر سلطانخواه توجه به مسالهی المپیادهای علمی یک سیاست اساسی و کلان کشور محسوب میشود.
پیشرفت کشور تنها از طریق پیشرفتهای علمی حاصل میشود
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که پیشرفت کشور تنها از طریق پیشرفتهای علمی حاصل میشود، تصریح کرد: چنانچه به دنبال موفقیتهای اقتصادی هستیم تنها با کسب موفقیت در پیشرفتهای علمی این امر محقق خواهد شد. به طوری که مقام معظم رهبری بارها در دیدارهای مردمی بر این موضوع تاکید کرده است که راه پیشرفت کشور از طریق پیشرفتهای علمی حاصل می شود.
وی تاکید کرد: بنابراین لازمهی آن تربیت نیروهای متخصص و صاحب دانش است که یک راه تربیت نیروهای متخصص توجه به مقولهی المپیادهای علمی است تا استعدادهای برتر در دورهی دانشآموزی شناسایی شوند. چرا که آنان جلوداران حرکت بزرگ ملت در عرصهی علم و فناوری هستند.
دکتر سلطانخواه خاطرنشان کرد: پیشرفت های ایران به اذعان تمامی پایگاه های علمی جهانی حاصل تلاش ۲۰ سال پیش المپیادی هاست که در حال حاضر جزء محققان برجسته کشورند.
وی خطاب به مدال آوران المپیادهای علمی کشور گفت: شما به واسطه دو عامل درونی؛ هوش سرشار، ذهن خلاق و استعداد فراوان که خدا در وجود شما به ودیعه گذاشته و عامل تلاش و کوشش و نیز عامل بیرونی؛ خانوادهها، مربیان و مسئولان این موفقیتها را کسب کرده اید.
افزایش ماندگاری المپیادی ها به ۸۰ درصد درکشور
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که در قبال این امتیازهای خدادادی یک تکلیف بزرگ هم دارید که وظیفه و نقش بنیاد کمک به فعلیت رساندن استعدادهای دانشآموزان نخبه است، تصریح کرد: یکی از کم لطفیهایی که در حق المپیادیها طی این سالها شده این است که گفته می شود این افراد از کشور خارج می شوند. اما بر اساس یک فعالیت آماری در بنیاد ملی نخبگان که بین چهار هزار و ۱۲۰ المپیادی که تا پایان سال ۸۹ موفق به حضور در این عرصه شده بودند انجام شده است نشان داد، طی دو مرحله از ابتدای آغاز برگزاری المپیادهای علمی تا پایان سال ۸۱ و از ابتدای سال ۸۲ تا پایان سال ۸۹ آمار خروج المپیادیها از کشور، از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان ماندگاری نیز از ۶۰ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافته است.
رییس بنیاد ملی نخبگان در تشریح دلایل کاهش خروج المپیادیها از کشور گفت: از جمله این دلایل توسعه تحصیلات تکمیلی، آغاز به کار و انجام فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان از سال ۸۶ و حمایت از استعدادهای برتر و نخبگان و توجه ویژه دولت به موضوع نخبگان و استعدادهای برتر است.
بهره مندی حداقل یک هزار و ۵۱۰ نفر از المپیادیهای کشور از جایزهی تحصیلی بنیاد ملی نخبگان
دکتر سلطانخواه با بیان این که در حال حاضر حداقل یک هزار و ۵۱۰ نفر از المپیادیهای کشور از جایزهی تحصیلی بنیاد ملی نخبگان استفاده کردهاند، گفت: المپیادیهایی که در حال حاضر دانشجو هستند مقرری ماهیانه بنیاد ملی نخبگان را دریافت میکنند و از بین افرادی که فارغالتحصیل شدهاند، کسانی که در حال حاضر عضو هیات علمی دانشگاهها هستند ۳۵ نفر موفق به کسب اعتبار پژوهش و نوآوری استادیاران جوان شدهاند و ۱۸ نفر نیز از جایزهی پسادکتری بنیاد ملی نخبگان استفاده میکنند.
وی یکی از برنامههای بنیاد ملی نخبگان را شناسایی استعدادهای برتر دانشآموزی عنوان کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان علاوه بر شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر در حوزههای المپیادهای علمی و جشنوارهی جوان خوارزمی درصدد است به طور گسترده دانشآموزان دارای استعداد تمامی کشور را با کمک وزارت آموزش و پرورش در مدارس شناسایی کرده و از آنها پشتیبانی تحصیلی، علمی، مادی و معنوی به عمل آورد.
دکتر سلطانخواه خاطرنشان کرد: این اقدام در قالب طرح شهاب در سال ۹۱ در ۱۰ استان کشور به طور آزمایشی آغاز میشود که به تدریج دامنه شناسایی دانشآموزان با استعداد وسیعتر خواهد شد.
true
false
false
false