true
ساختمان «ارگ آزادی» که از سال ۱۳۶۴ با تصویب قانون ایجاد سازمان میراث فرهنگی و آغاز کار آن در این ساختمان، به نام ساختمان «میراث فرهنگی» در ذهنها جا گرفت.
اما از حدود دو سال پیش کاربریها و ایدههای جدیدی برای بهرهبرداری از آن پیشنهاد شده است.هر چند تا پیش از تبدیل شدن این ساختمان به سازمان میراث فرهنگی بهجز یک یا دو کاربری، کار دیگری در آن انجام نشد، اما به نظر میرسد تلافی سالها بدون استفاده بودن این ساختمان، بعد از انتقال سازمان میراث فرهنگی به ساختمانی دیگر در خیابان سی تیر در اواسط سال ۱۳۸۹ درمیآید.
اگر از اصل ماجرا یعنی از چهارم آذرماه ۱۳۸۹ و زمان افتتاح مجموعهی ارگ آزادی و صحبتهای رسمی رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی انتقال بخشهای اداری این سازمان به مکانهای دیگر و افتتاح یک مجموعهی فرهنگی ــ هنری در ارگ آزادی بهعنوان یکی از بهترین موقعیتهای جغرافیایی تهران بگذریم، به پیشنهادهای مختلفی برای بهرهبرداری از این ساختمان میرسیم.
بقایی ۱۸ دیماه ۱۳۸۹ در نشستی رسانهیی به انتقال اشیای سه موزهی نقاشی پشت شیشه، قرآن و هنرهای ملی به ارگ آزادی اشاره کرد و گفت: ما موظف هستیم براساس قانون، موزههای تخصصی را گسترش دهیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم ساختمان مرکزی ارگ آزادی به موزهی هنرهای ملی ایران اختصاص یابد.
بعد از گذشت حدود یک سال از این نقل و انتقالها و مشخص نبودن تعداد بازدیدکنندگان موزههای منتقلشده به ارگ آزادی، خبرنگاران دربارهی شرایط این مجموعه پرسوجو کردند تا اینکه معاون میراث فرهنگی کشور ۲۳ بهمنماه سال گذشته بیان کرد: این مجموعه با اشیای منتقلشده، به پاتوق هنرهای سنتی تبدیل میشود.
این آخرین اظهار نظر در اینباره بود. البته اگر از شایعههایی که همزمان با رفتن رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به معاونت اجرایی ریاست جمهوری بگذریم مبنی بر اینکه معاونت اجرایی ریاست جمهوری به این مجموعه منتقل میشود.
اما در چند روز گذشته با صحبتهایی که رییس سازمان سینمایی در جلسهی هماندیشیاش با سینماگران و خبرنگاران مطرح کرد، پیشنهاد دادن یک کاربری جدید به ارگ آزادی مطرح شده است. جواد شمقدری از انجام شدن ۵۰ درصد کارها برای انتقال فعالیتهای سازمان سینمایی به ساختمان ارگ آزادی مطرح کرد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است فعالیتهای سازمان سینمایی بهزودی به ساختمان میراث فرهنگی در خیابان آزادی منتقل شود، بیان کرد: ما امروز (۲۷ فروردین) جلسهای دربارهی این موضوع داشتیم و ۵۰ درصد کار انجام شده است. ما برخی دلایل کارشناسی را از سوی سازمان سینمایی ارائه کردیم و وکیل آن طرف هم نظراتش را مطرح کرد. در کل قرار شد، مطالب جمعبندی و در جلسهی دیگری که گذاشته میشود، مطرح شود تا در نهایت، آقای رییسجمهور در این رابطه تصمیم بگیرند.
در اینباره، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورگفت: دربارهی صحبتهایی آقای شمقدری مبنی بر انتقال فعالیت سازمان سینمایی به ارگ آزادی اطلاعی ندارم. حداقل چنین چیزی در حوزهی معاونت میراث فرهنگی مطرح نشده است.
مسعود علویانصدر ادامه داد: براساس صحبتها و جلساتی که قبلا برگزار شده است، ارگ آزادی موزهی هنرهای سنتی خواهد شد، بهجز این هم چیزی نمیدانم. همچنین روز گذشته، در جلسهای که با شورای معاونان داشتیم، تهمینه دانیالی ـ مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ بهعنوان رییس ارگ آزادی معرفی شد.
او افزود: فکر میکنم معاونت توسعه و مدیریت سازمان باید دربارهی این موضوع اظهار نظر کند. ایجاد پاتوق هنرهای سنتی، تشکیل سازمان سینمایی کشور یا بازگشایی موزههایی که برای بهتر دیده شدن به ارگ آزادی منتقل شدند نقشههایی هستند که تا کنون برای این مجموعه کشیده شدهاند؛ اما هیچکدام از این طرحها به قطعیت نرسیدهاند و ارگ آزادی با انتقال یافتن سازمان میراث فرهنگی از آنجا، مانند کودک بیسرپرستی شده است که چند نفر متقاضی گرفتن آن به فرزندخواندگی هستند.
منبع:ایسنا
true
false
false
false