true
سخنگوی وزارت معادن افغانستان گفت کشورش از سرمایه گذاری شرکت های ایرانی واجد شرایط لازم در شناسایی، بهره برداری و استخراج از معادن و منابع زیر زمینی انبوه افغانستان استقبال می کند.
جواد عمر در کابل با بیان اینکه افغانستان دارای منابع غنی معدنی فراوانی است که برخی از آنها در منطقه و جهان بی نظیرند، افزود: تمام شرکتهای خارجی از جمله شرکتهای ایرانی که بتوانند بیشترین منافع را برای افغانستان داشته باشند، می توانند در مزایده ها و مناقصه های این وزارتخانه شرکت کنند.
وی با بیان اینکه افغانستان دارای منابع گسترده زیرزمینی از جمله ذخایر کلان مس، آهن، ذغال سنگ، مرمر، فلزات زینتی، سنگ های قیمتی و هیدروکربن ها است، افزود: بی ثباتی درازمدت باعث شده است تا این منابع در افغانستان دست نخورده باقی بماند و اکتشاف چندانی روی آنها اجرا نشود، اما وزارت معادن افغانستان اکنون تحقیقات و ابتکاراتی برای شناسایی و اکتشاف و استخراج از این منابع در دست تهیه دارد.
جواد عمر گفت: مطالعات اولیه و شناسایی در ۲۴ نقطه این کشور انجام شده است و ارزش منابع ذخایر معدنی شناسایی شده در مجموع آنها سه تریلیون دلار تخمین زده می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰۰ معدن در این کشور شناسایی شده است، گفت: هم اکنون دولت و این وزارتخانه در صدد تدوین یک برنامه خاص و جامع پنج ساله برای استفاده بهینه از منابع زیرزمینی و معادن کشور هستند و بر همین اساس با برنامه سازی در دست اجرا تغییرات گسترده ای در این وزارتخانه انجام شده و واحدهای استانی را نیز در سراسر اکسور ایجاد کره ایم .
جواد عمر افزود: همچنین افراد بومی را برای فراگیری آموزش علوم معدنی به کشورهایی نظیر آفریقای جنوبی و استرالیا که در این زمینه تجربیات خوبی دارند، اعزام کرده ایم و این کار همچنان ادامه خواهد داشت.
وی یکی از اهداف مهم سرمایه گذاری در بخش معادن را را ایجاد شغل برای افغانها عنوان کرد و افزود: پیش بینی شده است برای هر پروژه بزرگ معدنی در مجموع به صورت مستقیم برای ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر افغانی زمینه کار فراهم شود.
سخنگوی وزارتخانه معادن افغانستان گفت: طرح های این وزارتخانه برای انجام مناقصه یا مزایده، حداقل به شش تا ۹ ماه وقت و برای ایجاد اجرای یک طرح مهم و بهره داری از آن به پنج تا هقت سال وقت نیاز است .
وی از معدن مس به عنوان نخستین تجربه معدنی افغانستان نام برد و گفت: این طرح به مناقصه گذاشته قرارداد آن نیز منعقد شد و طرح بعدی بهره برداری از معدن آهن به عنوان بزرگترین معدن در جهان و منطقه در نوع خود است که کانادا و هند برنده مناقصه آن شده اند.
سخنگوی وزارت معادن افغانستان گفت: ۱۲۰ معدن کوچک نیز فعال است و قرارداد بهره برداری از یک طرح مهم در بخش سیمان نیز با یک شرکت ایرانی امضا شده است.
جواد عمر اظهار امیدواری کرد که سرمایه گذاری لازم روی منابع معدنی و هیدروکربنی در افغانستان به نتیجه برسد و به نفع تمام افغانها استفاده شود و عواید و در آمدهای بدست آمده در فقرزدایی و توسعه اقتصادی کشورش به مصرف برسد.
true
false
false
false