×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

یک پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه خانواده و همسالان بیشترین تاثیر را در عدم گرایش نوجوان به اعتیاد دارند، گفت:

 نزدیکی عاطفی بین والدین و فرزند و حمایت عاطفی آنان از وی رابطه منفی با مصرف مواد و سیگار در فرزند دارد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مجتبی حبیبی عسگرآباد در نشست علمی پژوهشی که با عنوان «طراحی و ارزیابی مدل پیشگیری از سوء‌مصرف مواد در نوجوانان براساس عوامل خطرساز و محافظت‌کننده خانوادگی» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، اعتیاد را یکی از شایعترین اختلالات روانی- جسمانی خواند و گفت: عوامل اجتماعی، خانوادگی، ژنتیکی، فردی، مشکلات هیجانی و رفتاری و فشار همسالان از عوامل مهم گرایش نوجوانان به اعتیاد است.
وی ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد که ترتیب و تقدم مواجهه کودکان و نوجوان با هر یک از این عوامل یکسان نیست و براساس اولویت‌بندی اثرگذاری بر دوره‌های رشد آنان، می‌توان ‌گفت که عوامل فردی، خانوادگی و همسالان بیشترین تاثیر را در این امر دارند.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد با تاکید بر اینکه خانواده و همسالان بیشترین تاثیر را در عدم گرایش نوجوان به اعتیاد دارند، گفت: انتظار والدین از پیشرفت تحصیلی، نزدیکی عاطفی اعضا خانواده، قوانین خانواده در خصوص منع مصرف سیگار توسط اعضاء، حمایت عاطفی خانواده و نظارت و کنترل والدین از عوامل محافظت‌کننده خانوادگی در خصوص مصونیت فرزندان از اعتیاد می‌باشند.
حبیبی تصریح کرد: خانواده و گروه همسالان، محیط اجتماع، محله زندگی و مدرسه سالم، عدم غفلت و انحراف خانوادگی از موثرترین منابع پیشگیری مصرف در نوجوانان هستند.
وی سوء مصرف مواد را یک سندرم رفتار مشکل‌ساز دانست و اظهار داشت: داشتن یک زندگی منحرف مانند رابطه با همسالان منحرف، زندگی در خانواده‌های مصرف‌کننده مواد، تحصیلات پایین، نا آشنایی با هنجارهای اجتماعی، درگیر بودن در رفتارهای بزهکارانه در سنین پایین از جمله ویژگی‌های این سندرم رفتار مشکل‌ساز است.
حبیبی با بیان اینکه تحقیقی در این زمینه بر روی ۶۹۸ نوجوان (۲۱۱ دختر و ۴۸۷ پسر) انجام شده است، گفت: هدف از این پژوهش بررسی نقش خانواده و همسالان به‌عنوان عوامل پیش‌بینی سوء‌مصرف مواد در نوجوانان بود.
وی با اشاره به یافته‌های این پژوهش یادآور شد: این پژوهش نشان داد که نزدیکی عاطفی بین والدین و فرزند و حمایت عاطفی و هیجانی آنان از وی، رابطه منفی با مصرف مواد و سیگار در نوجوان دارد و همچنین وجود فشار، تنش و تضاد درون خانواده با افزایش مصرف مواد و سیگار رابطه مستقیمی دارد.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد ادامه داد: وجود مقررات و ضابطه‌مندی در بین اعضاء خانواده در انجام وظایف، اعمال مقررات سخت‌گیرانه ضد مصرف سیگار و مواد توسط والدین، نظارت و کنترل و مدیریت رفتار فرزندان توسط والدین با میزان کاهش مصرف مواد و سیگار در نوجوانان رابطه مستقیمی دارد.
حبیبی تاکید کرد: عضویت نوجوانان در گروه‌های همسالان منحرف و خلاف‌کار، وجود رفتارهای مشکل ‌ساز در میان همسالان در محیط مدرسه، الگو قرار دادن همسالان دارای رفتارهای پرخطر و مصرف سیگار توسط دوستان و همسالان با افزایش میزان احتمال مصرف مواد و سیگار نوجوانان در ارتباط است.
وی اظهار داشت: درمان اعتیاد گران و دشوار است و نیازمند سیستم درمانی جامع با رویکردهای مختلف است، همچنین برای طراحی برنامه‌های پیشگیری مناسب، آگاهی از عوامل موثر در شروع و تداوم اعتیاد امری ضروری است.
حبیبی در پایان خاطر نشان ساخت: خانواده اولین گروه اجتماعی همه انسان‌ها است و در این صورت پیوند عاطفی و هدایت نوجوان از سوی خانواده می‌تواند به‌عنوان سپر دفاعی در برابر تجربه مصرف مواد توسط نوجوان عمل کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false