×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

تلاش برای رسیدن به اهداف چشم انداز ۲۰ ساله و ایجاد ظرفیت‌های جدید در جهت توسعه صادرات غیرنفتی همواره از جمله راهبردهای بلند مدت کشور در عرصه اقتصاد در طول سال‌های اخیر بوده است،که در سالهای اخیر صادرات غیر نفتی یکی از موفق ترین بخش های اقتصادی کشور بوده است.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، منوچهر سید جلالی ادامه داد: در این راه باید با توجه به آزاد سازی تجارت جهانی، گرایش به تولید صادرات‌گرا، مهارت‌های لازم برای صادرات موفق از بسته‌بندی تا تبلیغات با در نظر گرفتن مزیت‌های اقتصاد ایران در چارچوب برنامه‌های توسعه و چشم‌انداز ۲۰ساله راهبردهای صادراتی کشور در کنار راهبردهای تجارت جهانی تدوین شود چرا که با داشتن استراتژی تجاری و برنامه صادراتی می توان دارای صادرات قابل توجه بود.
وی به اهمیت منطقه آزاد اروند به لحاظ جغرافیایی اشاره کرد و افزود: این منطقه در نزدیکی محل اتصال آسیا به اروپا و نیز نقطه تلاقی ایران به حوزه خلیج فارس است و با خاک عراق، کویت، بحرین و قطر فاصله کمی دارد.
سید جلالی افزود: در حال حاضر راه آهن سراسری تا مرز شلمچه احداث شده و با اتصال ۳۱ کیلومتر دیگر به راه آهن بصره متصل خواهد شد.قرار گرفتن اروند در این قسمت از کشور و در چنین شاهراه حیاتی که به جاده، راه آهن، ۲ بندر و فرودگاه مجهز است بر اهمیت این منطقه افزوده است.
معاون سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به صادرات غیر نفتی در سال گذشته از این منطقه گفت: صادرات از این منطقه در سال‌گذشته ۵۹۲ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی ۳۷ درصد نسبت به سال‌ گذشته افزایش و نیز از نظر ارزشی ۷ درصد رشد کرده است که این میزان بدون در نظر گرفتن کالای زائرین، برق صادراتی ایران همچون نیروگاه صبا که تمام تولیدات آن در منطقه آزاد اروند تولید می شود و تأسیسات دریایی وزارت نفت بوده که با احتساب آنها این میزان حداقل ۳ برابر افزایش خواهد داشت این در حالی است که کل صادرات ایران به روسیه ۵۰۰ میلیون دلار است که تنها از مرز شلمچه به عراق بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صادرات انجام شده است. صادرات غیر نفتی نیز در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۹ از نظر ارزش دلاری ۱۳ درصد رشد و واردات این منطقه هم در این مدت نسبت به سال ۸۹ ، ۲۷ درصد کاهش داشته است.
سید جلالی میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت در سال ۹۰ را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: میزان سرمایه گذاری در سال ۹۰ در منطقه آزاد اروند در بخش صنعت ۷۳۳ هزار و ۴۹۲ میلیون ریال بود که در این راستا ۳۹ مجوز سرمایه گذاری صادر و ۲۱۲ بسته سرمایه گذاری نیز آماده شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false