×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

رییس سازمان بسیج سازندگی با تاکید بر اینکه "برنامه‌های سال ۹۱ اردوهای جهادی با رویکرد پویایی و نوآوری ادامه خواهد داشت"، گفت: حدود سه و نیم میلیون نفر در سال ۹۰ برای اردوهای جهادی فعالیت داشتند و بنا داریم که در سال ۹۱ آن را به چهار میلیون نفر جهادگر افزایش دهیم.

سردار مجید خراسانی در یک نشست خبری که صبح امروز در آستانه آغاز اردوهای جهادی طرح هجرت و برنامه‌های اشتغال‌زایی و اوقات فراغت در فصل تابستان برگزار شد، با بیان اینکه “در اردوهای جهادی سال ۹۰، سه‌ونیم میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده بودیم”، افزود: از این میان، دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به عنوان خدمات‌گیر و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به عنوان خدمات‌دهنده حضور داشتند.

وی در ادامه، به گزارش عملکرد اردوهای هجرت ۳ و سایر فعالیت‌های بسیج سازندگی در سال ۹۰ با همکاری دیگر دستگاه‌ها، نهادها و اقشار بسیج پرداخت و گفت: کار مناسب سال گذشته با توجه به توسعه حرکت جهادی در مناطق محروم، راه‌اندازی مرکز حرکت‌های جهادی بسیج سازندگی بود و این امر از افتخارات سال گذشته بسیج سازندگی به حساب می‌آید که هدف آن کار مطالعاتی،‌ نظارتی، حمایتی و آسیب‌شناسی در مناطق محروم بود.

رییس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه در سال ۹۰ در ۳۰ استان آموزش رسم هجرت برای سرگروه‌های جهادی برگزار شد، تصریح کرد: با همکاری سازمان نوسازی مدارس،‌ بسیج دانش‌آموزی و بسیج سازندگی، ۱۲ هزار و ۱۰۰ مدرسه با حضور ۳۲۰ هزار دانش‌آموز و ۶ هزار فرهنگی متخصص و چهار هزار طلبه زیباسازی و مرمت‌سازی و بیش از ۹ هزار تیم پزشکی به روستاها عزیمت کردند.

خراسانی با بیان اینکه “حدود ۴ هزار و ۱۰۰ پروژه روستایی به بهره‌برداران تحویل داده شده است”، اظهار کرد: ساخت مساجد، خانه‌های بهداشت، مدارس،‌ گل‌سازی و پروژه‌های آب‌رسانی در روستاها و غیره، از جمله این پروژه‌هاست و همچنین حدود هزار و ۲۵۴ کلاس فنی حرفه‌ای در دورترین نقاط محروم برگزار کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه “در سال گذشته دو هزار و ۹۱۹ گروه جهادی از دانشگاه‌ها، مساجد، محلات و مدارس حوزه علمیه به مناطق محروم عزیمت کردند”، توضیح داد: این گروه‌ها از خواهران و برادران تشکیل می‌شدند که ۳۰ درصد آنها خواهران و ۶۰ درصد آنها برادران بودند و حدود ۱۸۰۰ گروه از دانشجویان و باقی از گروه محلات و مساجد و حوزه‌های علمیه بوده‌اند.

خراسانی با تاکید بر اینکه “برنامه‌های سال ۹۱ اردوهای جهادی با رویکرد پویایی و نوآوری ادامه خواهد داشت”، تصریح کرد: حدود سه و نیم میلیون نفر در سال ۹۰ برای اردوهای جهادی فعالیت داشتند و بنا داریم که در سال ۹۱ آن را به چهار میلیون نفر جهادگر افزایش دهیم. از این چهار میلیون نفر، دو میلیون جهادگر در مناطق محروم حاضر خواهند شد و دو میلیون دیگر نیز از اهالی روستاها خواهند بود که در جهت غنی‌سازی اوقات فراغت آنها برنامه‌ریزی خواهد شد.

وی با بیان اینکه “طرح شناسنامه‌دار شدن گروه‌های جهادی، امسال قطعی خواهد شد”، اظهار کرد: هر گروهی که اعتبار می‌گیرد و در مناطق محروم حاضر می‌شود، شناسنامه‌دار خواهد شد و این کار را امسال شروع کرده‌ایم و تا پایان تابستان به اتمام خواهیم رساند که در این صورت می‌توانیم مدیریت کیفی بر عملکرد گروه‌ها داشته باشیم.

خراسانی اضافه کرد: تاکید ما در رابطه با فعالیت‌های جهادی این است که از گروه‌های بسیجی و غیربسیجی استفاده کنیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. هر گروه که ثبت‌نام کند، می‌تواند متشکل از ۲۰ تا ۱۰۰ نفر باشد و مورد استقبال و حمایت ما قرار خواهد گرفت.

رییس سازمان بسیج سازندگی در ادامه، به گسترش فعالیت‌های سازندگی اشاره کرد و افزود: در دهه گذشته الگوی سازندگی بسیار موثر و مفید واقع شد، بنابراین این الگو را در سال ۹۱ نیز در پیش خواهیم گرفت. کارهای مطالعاتی را در چند کشور در دستور کار داریم که این کشورها متشکل از کشورهای مسلمان و غیرمسلمان هستند تا بتوانیم از این مطالعات در روند حرکت خود بهره بگیریم.

وی افزود: یکی از شاخص‌های حضور بسیج سازندگی در طرح هجرت این است که هر طرحی که دولت به ما واگذار کند، پاسخگویی فنی و مالی آن را به نمایندگی از جوانان کشور بر عهده خواهیم داشت و وضعیت طرح‌های سازندگی، سرعت کار، بکارگیری جوانان در سازندگی کشور، استفاده از اهالی روستاها در طرح‌های جهادی، ظرفیت‌های جغرافیایی و … از جمله این شاخص‌هاست.

خراسانی با بیان اینکه “در حوزه اشتغال نیز در سال ۹۰ اقداماتی انجام داد‌ه‌ایم”، گفت: به رییس‌جمهور و دولت اعلام کرده‌ایم با فرض سبک‌سازی بدنه دولت اجازه دهد فعالیت‌های پراکنده، کوچک و زودبازده با پاسخگویی فنی و مالی بسیج سازندگی توسط جوانان کشور انجام شود و همچنین برای احیای اراضی و کانال‌های پشت سدها اعلام آمادگی کرده‌ایم و در رابطه با مشاغل خانگی نیز اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه “طرح اردوهای هجرت از ابتدای تیرماه آغاز خواهد شد و تا پایان شهریورماه به اتمام خواهد رسید”، اظهار کرد: این طرح، فاز تابستانی طرح هجرت نام دارد. همچنین در سال ۹۱ برای حرکت‌های جهادی توسعه حرکت‌ها از دانشگاه به سمت مساجد، محلات و مدارس و کیفی‌سازی فعالیت‌ها را مدنظر داریم.

خراسانی درباره بودجه مربوط به برنامه‌های بسیج سازندگی در سال جاری نیز گفت: کل بودجه در نظر گرفته شده برای فعالیت‌های امسال، ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده و ۲۴۰ میلیون تومان برای بخش عمرانی و ۶۰ میلیون تومان نیز برای سایر موارد در نظر گرفته شده است. حدود ۹۰ درصد این هزینه‌ها توسط دولت و مابقی توسط خیرین و نهادهای انقلابی تامین می‌شود.

رییس سازمان بسیج سازندگی در پایان، با بیان اینکه “در سال ۹۰ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جهادگر در روستاها در طرح‌های سازندگی شرکت داشته‌اند”، افزود: در این دوره کمتر از ۵ نفر تلفات داشتیم؛ البته برای پیشگیری دستورالعمل‌های تخصصی برای هر حوزه مدنظر قرار گرفته شده است و همچنین کل افراد تحت بیمه کامل هستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false