×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

هوای شهر تبریز و برخی شهرستان‌های آذربایجان شرقی در حالی در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای آلوده شده است که کارشناسان مسبب بخشی از این آلودگی‌ها را وجود دو نیروگاه تامین برق در این استان عنوان می‌کنند. 

به عقیده کارشناسان، مکان‌یابی غلط نیروگاه‌های تبریز و بناب و مصرف سوخت ناسالم از زمان احداث تاکنون، باعث خروج دود بسیار و پراکنده شدن آن در محیط اطراف و روان شدن به سمت شهر و آلوده کردن هوا در اکثر روزهای سال شده است؛ مساله‌ای که نه تنها باعث وارد آمدن خسارت به محیط زیست، خشکاندن درختان و از بین رفتن کشاورزی منطقه شده، بلکه مشکلات تنفسی زیادی را نیز برای شهروندان این دو شهر به وجود آورده است.
کارشناسان این دو نیروگاه البته علت این مشکل را به شرکت گاز آذربایجان شرقی و عدم تعهد این شرکت مبنی بر تامین سهمیه سوخت سالم منسوب می‌کنند؛ این در حالی است که مدیرعامل شرکت ملی گاز استان معتقد است از بابت تامین گاز به این واحدهای صنعتی هیچ مشکلی وجود ندارد.
به تعهد خود عمل نکرد
فاطمه اختیاری، کارشناس محیط زیست نیروگاه تبریز در این باره به جام‌جم می‌گوید: طبق قراردادی که با شرکت ملی گاز استان منعقد شده است، نیروگاه‌ها باید در ۸ ماه گرم سال سوخت مصرفی خود را از شرکت گاز تامین کنند و ۴ ماه سرد را به دلیل مصرف بالای گاز در منازل از سوخت مازوت استفاده کنند، اما متاسفانه شرکت ملی گاز دراین‌باره به تعهدات خود عمل نکرده و نیروگاه برای جلوگیری از توقف کار، تقریبا در تمام سال از مازوت که سوختی ناسالم است، استفاده می‌کند.
فرماندار شهرستان بناب نیز درباره آلودگی هوای این شهرستان می‌گوید: متاسفانه از زمان احداث نیروگاه در نزدیکی بناب، هوای شهرستان بسیار آلوده شده و زمینه بروز انواع بیماری‌های تنفسی و ریوی بین شهروندان فراهم شده است.
سعید برقی می‌افزاید: مسوولان نیروگاه سال گذشته علاوه بر زمستان، در فصل تابستان نیز از مازوت استفاده کردند و امسال نیز روزها از گاز و شب‌ها از مازوت استفاده می‌کنند که تاثیر زیادی در ایجاد آلودگی شهرستان بناب دارد.
وی تصریح می‌کند: به منظور حل این مشکل بارها با مسئولان مربوطه بخصوص اداره کل محیط زیست مکاتبه و درخواست کردیم با اتخاذ تدابیر لازم مسئولان نیروگاه را وادار کنند در صورت مصرف مازوت نیروگاه را به فیلتر مجهز کنند؛ مساله‌ای که هنوز محقق نشده است.
نیروگاه هم آسیب می‌بیند
کارشناسان معتقدند مصرف مازوت علاوه بر این‌که باعث آلودگی هوا شده و برای انسان و طبیعت خطرناک است، به دستگاه‌ها و تجهیزات نیروگاه نیز خسارت زیادی وارد می‌کند.
اختیاری، کارشناس زیست‌محیطی نیروگاه در این باره می‌گوید: با توجه به این‌که تجهیزات و لوله‌های نیروگاه‌ها طوری طراحی شده است که از سوخت گاز استفاده کند، مصرف مازوت که از کیفیت بسیار پایینی نسبت به گاز برخوردار است، بیشتر لوله‌کشی‌ها و همچنین سیستم بویلر و احتراق نیروگاه‌ها را دچار مشکل کرده و صدمات و خسارت مالی بسیار زیادی به این واحد صنعتی ـ تولیدی وارد کرده است.
یکی از کارشناسان نیروگاه بناب نیز که خواست نامش فاش نشود، در این باره می‌گوید: متاسفانه نیروگاه بناب باوجود تولید ۶۵۰ مگاوات برق در ساعت و مصرف حدود ۱۶۰ هزار مترمکعب گاز در این مدت، به دلیل واقع شدن در جوار شهرستانی کوچک، آن‌طور که باید مهم واقع نشده و در صورتی که شرکت گاز مجبور به قطع گاز در یکی از دو نیروگاه تبریز یا بناب باشد، در وهله اول گاز این مجموعه قطع می‌شود.
فیلتر نمی‌گذاریم
این کارشناس ضمن تایید این مطلب که شرکت گاز از دادن سوخت گاز به نیروگاه اجتناب می‌کند، می‌گوید: باتوجه به هزینه بسیار بالای نصب فیلتر، نه تنها نیروگاه بناب، بلکه هیچ کدام از نیروگاه‌های کشور به این سیستم مجهز نیستند. با این حال و با وجود مصرف مازوت در نیروگاه سعی می‌کنیم با روش‌های گوناگون چون تنظیم مشعل‌ها و…. میزان آلودگی را به زیر استاندارد برسانیم تا میزان آلودگی به حداقل برسد.
اختیاری نیز به اقدامات اداره کل محیط‌زیست استان در باره رسیدگی به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید: در گذشته محیط زیست فشارهای زیادی به نیروگاه وارد می‌کرد، اما هم‌اکنون این اداره توجیه شده که مشکل مصرف مازوت به جای گاز از جانب نیروگاه نیست؛ با این حال به واسطه ایجاد آلودگی، سالانه میلیاردها تومان این نیروگاه‌ها را جریمه می‌کند.
وی با بیان این‌که هزینه نصب فیلتر از احداث نیروگاه بیشتر است، می‌افزاید: این در حالی است که مسئولان شرکت گاز نیز می‌گویند با توجه به مصرف بالای گاز در نیروگاه، قادر نیستیم سوخت مصرفی شما را تامین کنیم و حل این مشکل را به آینده موکول کردند.
مشکل گاز نداریم
در همین حال مدیرعامل شرکت ملی گاز استان معتقد است: در گذشته برای تامین سوخت گاز نیروگاه در تنگنا بودیم، اما اکنون هیچ‌گونه مشکلی در شرکت گاز استان وجود ندارد و نمی‌دانیم چرا با وجود گاز، مدتی است نیروگاه بناب از سوخت مازوت استفاده می‌کند. وی افزود: چندی پیش مسئولان نیروگاه اعلام کردند به دلیل پاره‌ای تعمیرات و عدم نیاز به گاز، سوخت مصرفی آنها را قطع کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز استان افزود: در صورتی که قصد قطع گاز نیروگاه را داشته باشیم مراتب را کتبا به مسوولان نیروگاه اعلام کرده و هرگونه قطع و وصل سوخت مصرفی به دستور مرکز کنترل دیس پچینگ گاز صورت می‌گیرد و شرکت ملی گاز استان هیچ‌گونه نقشی در این رابطه ندارد.
ولی‌الله دینی با بیان این‌که شرکت ملی گاز استان متعهد و مشتاق به توزیع گاز در سطح استان است، می‌افزاید: شرکت ملی گاز استان طبق روال سال‌های قبل، سهمیه‌ای برای توزیع و عرضه گاز مصرفی در سطح استان دارد که اگر این امر تحقق نیابد، شرکت ضرر می‌کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false