×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

با سخنرانی وزیر ارشاد، رییس سازمان صدا وسیما، نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم ویدئویی تهران در «ایوان شمس» کلید خورد.

در ابتدای این مراسم که شامگاه گذشته ـ ۲۸ خرداد ماه ـ با حضور گسترده ‌ماموران گشت ارشاد در ورودی‌های سالن همراه بود‌ و بسیاری از مهمانان موفق به حضور در سالن نشدند، محمدرضا عباسیان ـ دبیر جشنواره ـ در سخنان کوتاهی با بیان اینکه خدایا مبارک کن این نخستین جشنواره را اظهار کرد: به یاد خدا این جشنواره را هموار کردیم و می‌خواهیم گوشه‌ای از هنر هنرمندان کشور را به مقصد برسانیم.

در اولین بخش اهدای جوایز جایزه بهترین کیفیت عرضه (اتورینگ) با حضور هیات داوران این بخش اهداء شد که در این بخش دیپلم افتخار را موسسه «سینما هفت» برای فیلم «حیران» دریافت کرد و جایزه «یاس زرین» به پرویز جدیری از «هنرنمای پارسیان» برای فیلم «برف روی شیروانی داغ» اهدا شد.

همچنین موسسه تصویر «دنیای هنر» دیپلم افتخار بهترین پخش دهه ۸۰ را دریافت کرد و دیپلم افتخار بهترین موسسه دهه ۸۰ نیز به موسسه «قرن ۲۱» رسید وجایزه یاس زرین بهترین موسسه دهه ۹۰ را موسسه «هنرنمای پارسیان» دریافت کرد که این جایزه به اکبر نجفی مدیرعامل این موسسه اهداء شد.

در ادامه با حضور محمدرضا عباسیان ،‌ علیرضا سجادپور و احمد میرعلائی از سردار ساجدی‌نیا،‌ فرمانده انتظامی تهران بزرگ برای مبارزه با عرضه قاچاق فیلم‌های ایرانی تقدیر به عمل آمد که در عدم حضور او دکتر منتظرالمهدی ـ رئیس موسسه ناجی هنر ـ این لوح را دریافت کرد.

اولین بزرگداشت مراسم افتتاحیه به امیر هوشنگ زند ـ مدیر دوبلاژ ـ اختصاص داشت که پس از پخش تصاویری لوح تقدیرش را از علی معلم دریافت کرد.

امیر هوشنگ زند اظهار داشت: افتخار بزرگی در این شب مقدس نصیب من شده است، من شایسته این افتخار نیستم و اساتیدی هستند که حق بزرگی گردن من دارند.

در ادامه، بزرگداشت‌ زهره شکوفنده به عنوان گوینده برگزار شد که این هنرمند نیز اظهار کرد: از این که این همه برای کار کوچک من ارزش گذاشتید، سپاسگذارم و امیدوارم بتوانم کارم را ادامه دهم و آرامش به خانه‌ها دهم.

علی معلم درباره این دو بزرگداشت گفت: همه فکر می‌کنند هنرپیشه‌ها به یاد می‌مانند اما صداپیشه‌ها صدایشان بیشتر به یاد می‌ماند و در واقع گوش بیش از چشم عاشق می‌شود.

وی افزود:متاسفانه بعد از نسل طلایی دوبله استعداد شگرفی به وجود نیامده است و با مدرسه و کلاس نمی‌شود صدا به وجود آورد.

سیدمحمد حسینی ـ‌ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ در سخنانی در مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره فیلم ویدئویی تهران با بیان اینکه با ساخت این فیلم‌ها سریع‌تر می‌شود کار کرد، سخنانش را اینگونه ادامه داد: اما آن چنان که به نظر می‌رسد ساخت فیلم ویدئویی راحت نیست و امیدوارم عزیزان در این حوزه کارهای فاخری انجام دهند.

وی با اظهار امیدواری از اینکه در شبکه خانگی و تلویزیون استفاده مطلوبی از این آثار شود خاطرنشان کرد: انتظار داریم در همه برنامه‌ها دوستانمان در تلویزیون حامی ما باشند، خصوصا خرید فیلم‌های سینمایی برای پخش از تلویزیون. ضمن اینکه باید به فکر دوبله و عرضه این فیلم‌ها برای هفته‌های فرهنگی خارج از کشور نیز باشیم.

در ادامه این مراسم احسان خواجه امیری به اجرای قطعاتی پرداخت.

پس از آن عزت الله ضرغامی ـ رئیس سازمان صدا و سیما ـ پشت تریبون قرار گرفت و علت حضورش را در این مراسم تشکر از دست اندرکاران تولید فیلم ویدئویی عنوان کرد و گفت: علت اینکه چرا فیلم ویدئویی تولید شود، دیگر در سال‌های اخیر روشن شده است. به دلیل نیازهای عمومی که جامعه دارد و ظرفیت‌های زیادی که بین تهیه کننده‌ها و تولید کننده‌ها وجود دارد، تولید این آثار امری ضروری برای کشور است و اصل این ایده درست بوده و خوب هم کار شده است.

وی ادامه داد: فیلم ویدئویی جای خود را دارد و فیلم سینمایی هم جای خود را و این دو با هم دو حوزه متفاوت هستند و این گونه نیست که فیلم ویدئویی مرحله نازل‌تر از سینمایی قلمداد شود.

رئیس سازمان صدا و سیما ادامه داد: سینما رفتن حال خاصی می‌خواهد و آن فیلمی که در سینما پربیننده می‌شود،‌حال خاصی دارد و خانواده‌ای که سینما می‌آید، فیلم خاصی را با حال خاصی می‌خواهد ببیند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تله فیلم‌های زیادی ساخته می‌شود،‌خاطر نشان کرد: دست من در مناسبت‌ها باز شده است، مانند همین تولد امام رضا(ع) که هشت تله فیلم خوب را داشتیم.

ضرغامی با اشاره به فیلم‌های ویدیویی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در این حوزه مشکل در کیفیت و ارتقاء کیفی داریم. البته در این حوزه که تولید انبوه انجام می‌دهیم دنبال این هستیم با یک قیمت استاندارد آن را پیش ببریم و لازم نیست بعضی از بخش‌های این آثار مانند موسیقی حتما تولیدی باشد، ضمن اینکه در این حوزه در جلوه‌های بصری ضعف زیادی داریم و ساده‌ترین کارها را نمی‌توانیم انجام دهیم و هنوز فکر می‌کنیم اگر قرار باشد یک لشکر را نشان دهیم باید هزار نفر آدم را به صحرا ببریم. در حالی که در جاهای دیگر با ۱۰ نفر و به کمک کامپیوتر این کار را انجام می‌دهند.

رییس سازمان صداو سیما تصریح کرد: اگر بتوانیم تهیه کننده‌های حرفه‌ای و کاربلد در حوزه فیلم‌های ویدئویی تربیت کنیم به نتیجه می‌رسیم.

وی ادامه داد: ما هزاران قصه و سوژه داریم و برای بهبود کیفیت باید قیمت فیلمنامه را بالا ببریم.

ضرغامی خاطرنشان کرد: باید شاخصه‌هایی در فیلمنامه رعایت شود که جلب مشتری کند اما در تلویزیون دیگر نیاز به این چیزها نیست. مانند تله فیلم «حبیب»که در سینما ممکن است مخاطب نداشته باشد اما در تلویزیون طرفداران زیادی دارد.

رییس سازمان صدا و سیما در ادامه گفت: بر اینکه کار تولید فیلم‌های تلویزیونی به سامان برسد، تقاضا داریم زمینه‌های بیشتری فراهم شود. تا انگیزه‌ها هم بیشتر شود. صدا و سیما در این عرصه (ویدیویی ) حوزه‌اش را گسترش می‌دهد و با افزایش شبکه‌ها همه دنیا درباره تولیدات قضاوت خواهند کرد.

ضرغامی در بخش پایانی سخنانش گفت: گاهی وقت‌ها بین مدیران، دعوا و گروکشی است اما تا به امروز روابطی که بین ما در صدا و سیما و وزارت ارشاد و سازمان سینمایی وجود داشته همکاری بسیار خوب و حسن نیت در بالاترین سطح است.

رئیس صدا وسیما یادآور شد: فیلم ویدئویی که تولید می‌شود در شبکه نمایش خانگی عرضه می‌شود و باید بعد به تلویزیون بیایند و نمایش داده شوند تا چرخش مالی صورت گیرد.

ضرغامی همچنین اذعان داشت: جامعه هنرمندان ما جامعه پاکی هستند و مدیر هنری در سینما و هنرمند دو حلقه‌ای هستند که باید به هم وصل باشند و هر دو با هم کار کنند. باید خیلی چیزها را درک کرد و سوء تفاهمات را کنار گذاشت.

به گزارش ایسنا، سپس با حضور حسینی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و عباسیان لوح تقدیر و جوایزی به رئیس سازمان صدا و سیما اهداء شد.

در ادامه مراسم جوایز بخش سینما ویدیو اهداء شد که موسسه رسانه‌های تصویری برای عرضه فیلم «اینجا بدون من» و موسسه «فیلمسازان جوان» برای «ورود آقایان ممنوع» دیپلم افتخار گرفتند.

سرتیپی تهیه‌کننده «ورود آقایان ممنوع» از رییس سازمان صدا و سیما برای حمایت از پخش تبلیغات فیلم‌های سینمایی در تلویزیون تشکر کرد و گفت: تخفیفات زیادی شامل فیلم‌های سینمایی شد اما در زمانی آقای مشیری رفته سختگیری‌ها بیشتر شده و امیدواریم امسال هم این لطف را به ما داشته باشند.

همراه با سرتیپی غلام رضا موسوی به عنوان مدیرعامل «فیلمسازان جوان» لوح تقدیری را دریافت کرد.

در این بخش جایزه یاس زرین به اکبر نجفی مدیرعامل هنرنمای پارسیان برای عرضه «جدایی نادر از سیمین» و اصغر فرهادی تهیه کننده این فیلم اهداء شد که در نبود فرهادی جایزه را پیمان معادی دریافت کرد و گفت: از طرف دست اندرکاران «جدایی نادر از سیمین» به آقای عباسیان خدا قوت می‌گوییم و امیدواریم این جشنواره سال‌های سال با حضور ایشان ادامه پیدا کند.

پایان بخش مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدئویی تهران تقدیر از پرکاران این عرصه بود که با حضور ضرغامی ‌،حسینی‌، عباسیان و داریوش ارجمند انجام شد.

عباسیان ـ دبیر جشنواره‌ی فیلم ویدیویی ـ با ارائه توضیحاتی گفت: بیش از ۷۰۰ فیلم در دبیرخانه جشنواره ثبت نام کردند که براساس فیلم‌های ثبت نام شده انتخاب صورت گرفت.

در این بخش امیرحسین شریفی ،‌محمدرضا شفیعی و حسن اسلامی‌مهرمدیر عامل سیما فیلم به عنوان پرکارترین تهیه کنندگان مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش کارگردانان حجت قاسم‌زاده اصل‌، صادق پروین آشتیانی و مهرداد خوشبخت تقدیر شدند و در بازیگران زن نیز نام بهناز جعفری‌ و پریوش نظری اعلام شد و بازیگران مرد هم حمیدرضا پگاه ‌،عبدالرضا اکبری و آتیلا پسیانی به روی سن قرار گرفتند و تقدیر شدند.

داریوش ارجمند با اظهار خرسندی از حضورش در کنار آتیلا پسیانی یادآور شد: سال‌ها قبل که همه جوان بودیم، آتیلا شش سالش بود و با مادرش به مشهد آمده بود و آنقدر شیطان بود که وقتی مادرش او را به من سپرده بود، برای آرام کردنش یک هفت‌تیر برایش خریدم که با آن هفت‌تیر حسابی شر به راه انداخت والان خوشحالم در صحنه‌ای هستم که آتیلا جایزه می‌گیرد.

این مراسم که در ساعت ۱۸:۴۵ آغاز شده بود در ساعت ۲۱:۱۰ به پایان رسید.

از حاضران در این مراسم می‌توان به سیدضیا هاشمی‌، هاشم میرزاخانی،‌ محمد متوسلانی‌، حسین فرح‌بخش‌،محسن علی اکبری،‌ بهروز شعیبی ،‌پناه برخدای رضایی ،‌حسن علی مردانی ، حسین زندباف، پوران درخشنده‌ و علیرضا سجادپور و… اشاره کرد.

در حاشیه: حضور گسترده نیروی انتظامی در ورودی‌های سالن و همچنین داخل سالن باعث شده بود که در بخش‌هایی از مراسم حاضران بر روی سن اشاره‌هایی به این موضوع داشته باشند به طوری که سلوکی که اجرای مراسم را برعهده داشت قبل از اجرای برنامه موسیقی گفت: از دوستان نیروی انتظامی می‌خواهم تا در این بخش از گرمای بیرون از سالن به داخل بیایند و شاهد اجرای کنسرت باشند.

احسان خواجه امیری نیز گفت: این روزها کنسرت گذاشتن سخت نیست، سخت ترین کار کنسرت آمدن است.

محمدرضا شفیعی و بهناز جعفری از برگزیدگان تقدیر جشنواره بودند که در مراسم حضور نداشتند.

کارگردانی مراسم افتتاحیه را مجید برزگر برعهده داشت.

در این مراسم کتابچه‌ای شامل معرفی هیات‌های انتخاب و داوران و فیلم های جشنواره در میان حاضران توزیع شد. در حالی که در این کتابچه نام لاله اسکندری به عنوان یکی از بازیگران زنی که مورد تقدیر قرار می‌گیرد، نام برده شده بود اما در مراسم نامی از او برده نشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false