×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و امور اقتصادی وزیر کشور و رییس اولین نشست کارگروه همکاری‌های منطقه‌ای ایران و روسیه گفت: برخلاف تعاملات بسیار خوب و عمیق، روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه گسترش لازم را نداشته است.

 سیدیحیی محمودزاده روز دوشنبه در آیین آغاز به کار این نشست در تبریز، افزود: در حال حاضر حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه حدود ۵/۲ میلیارد دلار است که با توجه به ظرفیت ها و امکانات مختلف دو طرف در زمینه های اقتصادی، صنعتی و بازرگانی این میزان مبادله بسیار ناچیز است.
وی گفت: این در حالی است که ایران با کشورهای به مراتب پایین تر از روسیه از جهت اقتصادی و تجاری، حجم مبادلات تجاری وسیع تری دارد که باید مسوولان و فعالان بخش خصوصی دو طرف برای جبران کاستی ها تلاش های وافری انجام دهند.
محمودزاده اظهار کرد: هم اکنون روابط دوستانه میان مردم و روسای جمهوری ایران و روسیه برقرار است که باید از چنین مزیتی برای به ثمر نشستن اهداف تجاری بلند مدت به بهترین شکل ممکن بهره برد.
وی چشم اندار مبادلات تجاری بین ایران و روسیه را حداقل ۱۰ میلیارد ریال پیشنهاد کرد و گفت: این رقم می تواند با توافق دو طرف در مرحله نخست اجرایی شده و در مراحل بعدی به ارقام بسیار بالاتری دست یابد.
محمودزاده با تاکید بر نقش استان های ایران و روسیه در افزایش مبادلات تجاری دو طرف، یاد آور شد: لازم است علاوه بر بستر سازی برای بسط روابط بیشتر میان مسوولان و مدیران اجرایی، نسبت به احیای جایگاه و فعال سازی بخش های خصوصی نیز اهتمام ویژه ای صورت بگیرد، چرا که وجود ۳۱ استان مستعد و با ظرفیت در ایران و چندین استان مهم در روسیه این زمینه ها را می تواند بارور سازد.
وی اضافه کرد: برای افزایش مراودات اقتصادی و بهره مندی از ظرفیت های مناطق مختلف دو کشور باید نسبت به تبادل تجربیات و نیز فراهم سازی تسهیلات لازم و کافی برای حضور فعالان اقتصادی ایران و روسیه تلاش شود.
محمودزاده برگزاری نمایشگاه مختلف استانی، ساماندهی و تشکیل بانک های اطلاعاتی، اجرایی کردن توافقات قبلی بین استان های دو کشور، نظارت بهینه در توسعه روابط و تلاش های دولتی و خصوصی را از جمله رویکردهای لازم برای توسعه همکاری های استانی بین ایران و روسیه عنوان کرد.
وی گفت: تلاش مشترک مسوولان دو کشور و استانداران دو طرف باعث تقویت روح تعاون، همکاری و دوستی بیش از پیش در ساماندهی همکاری های استانی خواهد شد.
۴۰ استان روسیه علاقه مند به همکاری های بین منطقه ای با ایران هستند
مدیرکل امور بین الملل وزارت توسعه مناطق و رییس کارگروه همکاری های منطقه ای فدراسیون روسیه نیز در این نشست گفت: ۴۰ استان از ۸۳ استان این کشور پهناور علاقه مند به همکاری های گسترده اقتصادی و تجاری بین منطقه ای با استان های مختلف ایران هستند.
الکساندر ویتالییویچ افزود: این تعداد از استان های مختلف روسیه حدود نیمی از استان های این کشور را شامل می شود که در زمینه های مختلف اقتصادی، تجاری، صنعتی، فرهنگی و گردشگری خواستار بسط و توسعه همکاری های خود با استان های مختلف ایران هستند.
وی با اشاره به این که در حال حاضر تعدادی از استان های روسیه از جمله آستراخان، سن پترزبورگ و جمهوری داغستان همکاری های بین استانی را با تعدادی از استان های ایران آغاز کرده اند، بر سرعت بخشیدن به چنین روابطی تاکید کرد.
ویتالییویچ از حجم پایین مبادلات تجاری بین ایران و روسیه انتقاد کرد و خواستار تلاش مسوولان اجرایی و فعالان بخش خصوصی دو طرف برای رشد این میزان از مبادلات طی سال ها و ماه های آینده شد.
وی یاد آورشد: این همکاری ها نباید به استان های جنوبی روسیه با استان های شمالی ایران محدود شود، چرا که سایر مناطق و استان های دو کشور از امکانات و قابلیت های بسیار فراوانی در زمینه های مختلف برخوردارند که دو طرف می توانند برای ارتقای سطح رفاه عمومی مردم خود از آنها بهره برداری نمایند.
ویتالییویچ اضافه کرد: اگر در گذشته روابط تجاری، صنعتی و آموزشی میان ایران و روسیه مسیر ترقی را می پیمود و توسعه می یافت، امروز با حجم ناچیز مبادلات تجاری مواجه نبودیم.
وی نقش استان ها در توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه را بسیار مهم و محوری خواند و گفت: این مناطق به مثابه واگن های قطاری هستند که می توانند مسیر روابط تهران – مسکو را ارتقا داده و به سطح ایده آل برسانند.
این مقام روسی با بیان اینکه ارتباطات بین ایران و روسیه نباید تنها به مباحث اقتصادی و تجاری ختم شود، بر تقویت روابط فرهنگی و انسانی بین دو طرف تاکید کرد و افزود: مسوولان دو طرف باید در این زمینه ها نیز از سازو کارهای مختلفی بهره بگیرند.
مدیرکل امور بین الملل وزارت توسعه مناطق و رییس کارگروه همکاری های منطقه ای فدراسیون روسیه برگزاری این نشست را زمینه ای بسیار مناسب برای توسعه همکاری های دو کشور دوست و همسایه عنوان و اظهار کرد: اجلاس امروز می تواند تحرک قابل ملاحظه ای به توسعه همکاری های دوجانبه بدهد.
شایان ذکر است نخستین نشست کارگروه همکاری های بین منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه روز دوشنبه در تبریز گشایش یافت.
در این نشست دو روزه مدیران بخش اقتصادی و تجاری و فعالان بخش خصوصی دو طرف در زمینه های مختلف تجاری، اقتصادی، صنعتی، گردشگری و فرهنگی برای توسعه روابط فی مابین میان استان های مختلف دو کشور بحث و تبادل نظر می کنند.
معاونان برنامه ریزی استانداران آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، قزوین، گیلان، مازندران و یزد به همراه فعالان اقتصادی و صاحبان صنعت این استان ها با طرف های روسی خود در قالب کارگروه های ویژه به مذاکره و رایزنی می پردازند.
همچنین از فدراسیون روسیه مسوولان و فعالان اقتصادی از استان های آستراخان، چواش، داغستان، تاتارستان، سن پترزبورگ و چچن در نشست تبریز حضور دارند.
تلاش برای فعال تر سازی استان های دو کشور، زمینه سازی برای حضور بخش خصوصی در استان های مختلف، ارایه مزیت ها و ظرفیت های اقتصادی استان های شرکت کننده در نشست و تلاش برای افزایش حجم مبادلات تجاری میان ایران و روسیه از جمله اهداف مهم این اجلاس است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false