×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

استادیار دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران با بیان اینکه وجود فرد معتاد در خانواده، عاملی مهم در گرایش فرزندان به اعتیاد است، افزود: این موضوع، عاملی برای الگو پذیری و قرار گرفتن کودک در معرض مواد مخدر است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر ژیلا میرلاشاری در نشست علمی پژوهشی که با عنوان «خانواده و فرایند اعتیاد در جوانان ایرانی» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: امروزه اعتیاد و مشکلات مربوط به آن به یک معضل جهانی تبدیل شده و بیشتر جوانان دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، در این میان ایران نیز همچون سایر کشورها از این بحران مستثنی نبوده نیست.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ویژگی‌های فردی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی و ژنتیک در کنار هم در بروز اعتیاد یک فرد دخالت دارند، به طوری که هیچ عاملی به تنهایی نمی‌تواند دلیل بروز و گسترش این پدیده در جامعه جوان کشور باشد.
میرلاشاری با بیان اینکه چندی پیش تحقیقی در زمینه نقش خانواده در فرآیند اعتیاد جوانان انجام شده است، اظهار داشت: جامعه این پژوهش جوانان مرد و زن گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بودند که به‌نوعی تجربه وابستگی به مواد یا اعتیاد را داشتند و هدف این مطالعه نیز، نقش خانواده و تجارب اولیه دوران کودکی در جوانان مصرف‌کننده بود.
وی با اشاره به یافته‌های این پژوهش گفت: براساس یافته‌های این پژوهش، مشخص شد که سوء رفتار جسمی، جنسی و عاطفی، عدم تربیت صحیح فرزندان، اختلافات خانوادگی، خشونت والدین و اعتیاد آنها، عدم نظارت کافی بر فرزندان، نداشتن اطلاعات صحیح، کم‌توجهی به اوقات فراغت، محیط کسل‌کننده، کمرنگ شدن قبح مصرف، دسترسی آسان به مواد و سطح پایین فراگیری مهارت‌های حل مسئله از عوامل زمینه‌ساز گرایش به مصرف مواد در افراد است.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد بیان کرد: فردی که در چنین شرایطی قرار گیرد، مسلماً نگاهی مثبت به مصرف مواد پیدا خواهد کرد و برای فرار از محدودیت‌ها و تخلیه احساسات و هیجانات خود، از خطوط قرمز عبور کرده و زندگی دو گانه‌ای را در پنهان و در کنار دوستانی که او را تایید می‌کنند، شروع می‌کند و در این بین موقعیت برای مصرف مواد وی فراهم می‌شود.
میرلاشاری ادامه داد: امکان نظارت خانواده و جامعه نیز بر این زندگی به حداقل می‌رسد و حتی تا مدت‌ها از آن بی‌خبرند، در تمام این مسیر نیز به نظر می‌رسد که خانواده و جامعه اهمیت چندانی برای پیشگیری و مداخله به موقع نمی‌دهند و زمانی وارد میدان می‌شوند که نگرش مثبت به سمت مصرف شکل گرفته و چه بسا وابستگی به مواد در فرد اتفاق افتاده است.
وی در ادامه، وجود فرد معتاد در خانواده را عاملی مهم در گرایش فرزندان به اعتیاد عنوان کرد و افزود: این موضوع، عاملی برای الگوپذیری و قرار گرفتن کودک در معرض مواد مخدر است و ممکن است مشکلات جدی را برای او ایجاد کند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: به نظر می‌رسد به این موضوع مهم در ایران توجه چندانی نشده و متاسفانه کودکان و نوجوانانی که در چنین خانواده‌هایی رشد و نمو می‌کنند مورد شناسایی، آموزش و تعلیم و مداخلات هدفمند برای مقاوم‌سازی در برابر مصرف مواد قرار نمی‌گیرند.
میرلاشاری ادامه داد: جوانان و نوجوانان نیازمند محیطی انسانی‌تر هستند، محیطی که مهیا کننده پیوستن فرد به فعالیت‌های مربوط به مسئولیت‌پذیری باشد، محیطی که به آنها نوعی احساس توام با معنی‌دار بودن دهد و آنها را وارد فرایندهای تصمیم‌گیری کند.
وی افزود: درگیر کردن وقت این افراد با تصمیم‌گیری‌ها و فعالیت‌های مربوط به خانواده و جامعه احساس انزوا و بیگانگی آنها را کاهش می‌دهد و احتمال مخالفت آنها را با قراردادهای اجتماعی کمتر خواهد کرد، مطالعات نیز نشان می‌دهد که آن دسته از نوجوانان و جوانانی که کمتر به قراردادهای اجتماعی پایبند هستند، بیشتر در معرض انحراف می‌باشند.
میرلاشاری اظهار داشت: در کشور ما در زمینه اعتیاد مطالعات فراوانی موجود است که مکرراً به اندازه‌گیری و توصیف مفاهیم پرداخته‌اند، لیکن تحقیقاتی که در مورد ارتباط مفاهیم باشد کمتر یافت می‌شود، این شکاف شناختی تاکنون پا بر جا مانده و بهترین راهبرد برای پر کردن آن، اتخاذ رویکرد کیفی در تحقیق می‌باشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false