×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

محققان ایرانی با استفاده از دو روش کشت بافت و اروپونیک به تولید بستری مناسب برای رشد پایه های گل رز هلندی در کشور موفق شدند . پرورش این گیاهان در داخل مانع خروج ارز از کشور می شود .

لاله امتحان نژاد مجری این طرح اظهار داشت: سالانه یک میلیون پایه گل محمدی برای تولید سالانه ۲۶۰میلیون گل رز شاخه بریده به کشور وارد می شود که براین اساس برای تحقق این امر حدود ۲ میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شود.

وی ادامه داد:هم اکنون قیمت واردات هر پایه پیوندی گل رز به کشور ۳ تا ۴ یورو تخمین زده شده است که با تلفیق دو روش کشت بافت و اروپونیک می توان تولید پایه های مادری رز را با یک سوم قیمت واردات آن فراهم کرد.

امتحان نژاد یادآور شد که گیاهانی همچون گل رزدر خاک به سختی رشد می کنند . با استفاده از روش کشت بافت می توان رشد آنان را تسهیل کرد . کشت بافت محیطی ژل مانندی است که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه از قبیل میکرو المانها و ماکرو المانها است از این رو تمامی شرایط بهینه رشد فراهم می شود .

وی خاطرنشان کرد : سرعت بالای تکثیر و کاهش زمان تولید تا عرضه از مزایای روش کشت بافت است . علاوه براین در روش اروپونیک نیز ریشه گیاه به صورت معلق در هوا قرار می گیرد و مواد و عناصر مغذی به صورت مه جذب ریشه گیاه می شود . با استفاده از این روش علاوه بررشد بهینه گیاه، تنفس گیاه نیز به خوبی صورت می گیرد.

وی گفت : کاهش تلفات ناشی از سازگار کردن گیاه با محیط، افزایش سرعت رشد گیاهچه ها و کاهش طول مدت سازگاری، حداکثرتامین اکسیژن گیاه و قابلیت کنترل بیماری های گیاه از مزایای این روش است .

به گفته وی روش کشت بافت و اروپونیک نه تنها در پرورش پایه های گل رز کاربرد دارد بلکه در پرورش گیاهان پسته، سوسن، کاکتوس و تمشک نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ایرنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false