×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

با وجود تاکیدهای بانک مرکزی بر برخورد با صرافی‌های متخلف اما حضور در بازار ارز نشان می‌‌دهد که برخی صرافی‌ها ارزهای خود را بدون هیچ مبنایی گران کرده‌ و حتی گاهی از عرضه امتناع می‌کنند.

برخورد بانک مرکزی با صرافی‌های متخلف در سال گذشته به حدی بوده که طبق اعلام معاون نظارتی بانک مرکزی در سال گذشته مجوز ۲۱ صرافی ابطال شد.

به گفته ابراهیم درویشی حتی جلوی صرافی‌های غیرمجاز با هماهنگی ستاد مبارزه با مفاسد، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات گرفته می‌شود.

با وجود این، حضور در بازار ارز گویای آن است که این کنترل‌ها به اندازه‌ای نیست که بتوانند مانع تخلفات صرافی‌ها شوند.

بر این اساس مشاهدات نشان می‌دهد که قیمت دلار بدون هیچ مبنایی توسط هرکدام از صرافی‌ها افزایش می‌یابد. استفاده از ابزاری مانند دوربین شکاری در برخی صرافی‌ها قابل توجه است که فروشنده پس از مشاهده قیمت ارز در صرافی‌های دیگر، قیمت ارز خود را تعیین می‌کند. به همین دلیل کمتر دیده می‌شود که قیمت ارز همانی باشد که پشت شیشه صرافی‌ها ذکر شده است.

جدای از این برخی صرافی‌ها نیز اصلا ارز خود را نمی‌فروشند و از عرضه آن امتناع می‌کنند.

به نظر می‌رسد همین امتناع از فروش و بی‌سروسامانی در نرخ ارزهایی که توسط برخی صرافی‌ها عرضه می‌شود تفاوت چند تومانی میان نرخ ارزها در بین صرافی‌ها به وجود آورده است.

البته جدای از این مسائل برخی صرافی‌ها علت اصلی نوسان نرخ پوند را متاثر شدن از بازی‌های المپیک ذکر می‌کنند اما برای دلار به نظر می‌رسد ملاک هر صرافی نرخ اعلام شده صرافی دیگر شده است.

با این حال، معاون نظارتی بانک مرکزی، کنترل و نظارت بر صرافی‌ها را یک کار دائمی نه مقطعی عنوان و تصریح می‌کند: ما هم به شکایت مردم رسیدگی می‌کنیم و هم اگر از جایی اطلاعاتی به ما برسد که صرافی‌ها تخلف می‌کنند به آن‌ها رسیدگی می‌شود و جدای از این، رسیدگی دوره‌ای هم داریم.

ابراهیم درویشی می‌گوید: برای هر استان پنج تا هفت نیرو دائما در حال کنترل هستند و اگر با مواردی مواجه شوند برخورد می‌کنند.
ایسنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false