×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و حرمت شرعی ، جمهوری اسلامی ایران هرگز سراغ سلاح های هسته ای نخواهد رفت و این عدم استفاده از سلاح های هسته ای دفاع از حقوق بشر می باشد.

 به گزارش روابط عمومی دفترمنطقه۷ کمیسیون حقوق بشراسلامی،آیت‌الله محسن مجتهدشبستری در دیدار رئیس و اعضای هیئت امنای دفتر شمالغرب کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران با بیان اینکه نوع نگاه انسان امروز به مقوله حقوق بشر به ویژه در غرب بر مبنای انسان‌مداری صرف و اومانیسم است گفت: اعلامیه جهانی حقوق بشر که در اواسط قرن بیستم پس از جنگ های بین المللی اول و دوم تصویب شد روح اومانیستی بر آن حاکم است که متأثر از فلسفه غرب مدرن است و فلسفه مدرن نیز به نوعی بریده از فلسفه دینی و الهی است.
وی با بیان اینکه تنظیم‌کنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر نتوانستند یک هدف کلی، یک روح غالب و یک تفسیر منطقی و کلان از حقوقی که در اعلامیه ذکر شده، با وجود مثبت بودن برخی از این حقوق، بر آن حاکم کنند ادامه داد: در واقع تفاوت اساسی نگاه اسلامی به حقوق بشر با نگاه غربی در این است که حقوق بشر غربی نهایتا بر پایه تفکرات، سلایق و عقلانیت و اندیشه انسانی بنا شده است. طبیعتا از آنجایی که نقیصه‌هایی در تفکر و اندیشه انسانی وجود دارد لذا حقوق بشر مبتنی بر عقل انسان با حقوق بشر مبتنی بر وحی و کلام الهی هرگز قابل قیاس نیست.
آیت الله مجتهدشبستری با بیان اینکه امروز به نام  حقوق بشر بزرگ‌ترین جنایت‌ها و تجاوزها به حقوق بشر توسط قدرت‌های غربی صورت می گیرد ادامه داد: امروز ناکارآمدی حقوق بشر غربی بر همگان آشکار شده است.
وی با اشاره به خاطرات محمد بنیام  از زندانهای مخوف آمریکا و اعمال جنایتکارانه و غیرانسانی آمریکا در نقض حقوق بشر افزود: این جوان که  8 سال در گوانتانامو اسیر بود پس از آزادی گفته که این زندان جهنم روی زمین است چراکه بسیاری از زندانیان در آنجا بینایی یا سایر اعضای بدنشان را از دست دادند و برخی دچار بحران‌های شدید روحی شده و بعضی دست به خودکشی زدند.
 امام جمعه تبریز نمونه بارز و واقعی حقوق بشر را دستورات و احکام اسلامی عنوان نموده وخاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) در صحنه جنگ و رویارویی با دشمن به مجروحان طرف مقابل نیز مروت و جوانمردی نشان می‌دهد چراکه در اسلام نباید حتی به دشمن هم ظلم نمود.
وی بیان کرد: رعایت عملی حقوق بشر را باید در میان بزرگان اسلامی و سیره اسلامی جستجو کرد و در این مسیر ، جهان غرب با رعایت عملی حقوق بشر و رعایت حقوق فردی و اجتماعی بیگانه است.
آیت الله مجتهدشبستری، اسلام را پایه‌گذار حقوق بشر واقعی برشمرد و بیان کرد: متاسفانه دیگران با استفاده از حقوق بشر خود را مطرح کرده‌اند و این در حالی است که حقوق بشر حقیقی در اسلام مطرح شده است.
وی با بیان اینکه در دین اسلام علاوه بر حقوق اسلامی، حقوق انسانی مطرح است، گفت: اسلام پا را فراتر گذاشته و برای حیوانات نیز حقوقی را مقرر فرموده است.
آیت‌الله مجتهد شبستری افزود: در کتب معتبر فقهی بر رعایت حقوق حیوانات تاکید شده و رسیدگی به حیوانات در اختیار جزو تکالیف شمرده شده است.
امام جمعه تبریز بیان کرد: در اسلام علاوه بر تاکید بر رعایت حقوق مومنین، بر رعایت حقوق انسان‌های دیگر نیز تاکید شده است.
آیت‌الله مجتهد شبستری یادآور شد: اسلام بر بشریت تاج کرامت نهاده و تمام انسان‌ها مورد عنایت و لطف خداوند متعال هستند ولی انسان‌های موحد دارای مقام قرب الهی خاص هستند.
وی، اسلام را دین عاطفه برشمرد و خاطرنشان کرد: تکریم انسان‌ها مورد تاکید دین مبین اسلام قرار داشته و در فرمایشات بزرگان اسلامی نیز بر این مسئله تاکید شده است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اعلامیه حقوق بشراسلامی مصوب سال ۱۹۹۰ کشورهای اسلامی و تناسب آن با معارف اسلامی افزود: ما در کنار اعلامیه جهانی حقوق بشر ، اعلامیه حقوق بشر اسلامی داریم که در قاهره و تهران به امضاء رسیده  و موارد اعلامیه حقوق بشر اسلامی مفصلتر و مبسوط تر و عمیق تر از اعلامیه جهانی حقوق بشر است و باید گفت این اعلامیه با معارف اسلامی سازگارتر می باشد.
وی با بیان اینکه حقوق بشر در اسلام مبتنی بر تفکر توحیدی است که این امر ، حقوق بشر اسلامی را از حقوق بشر غربی متمایز کرده است افزود: اسلام حقوق بشر را لازمه کرامت انسان می داند زیرا در اندیشه دینی انسان جانشین خداوند در زمین معرفی شده و از این منظر سزاوار تکریم است متاسفانه برغم آن ، سازمان کنفرانس اسلامی بر پایه اعلامیه حقوق بشر اسلامی مصوب قاهره عمل نکرده و در تحقق اعلامیه حقوق بشراسلامی با مشکل روبرو بوده و جنایتهای رخ داده در عربستان ، بحرین ، میانمار ، سوریه ، عراق ، فلسطین ، افغانستان و پاکستان در سالهای اخیر نشان داده است که در تحقق حقوق بشراسلامی ناتوان بوده است.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه منشور حقوق بشراسلامی بایستی در میان خود کشورهای اسلامی عملیاتی شود افزود: دولتمردان کشورهای اسلامی نبایستی اجازه دهند تا دشمنان بشریت چنین جنایاتی در کشورهای اسلامی انجام دهند.
آیت الله مجتهد شبستری  در خاتمه ضمن تشکر و قدردانی از اقدامات و فعالیتهای سازنده و مثبت دفتر منطقه ۷ کمیسیون حقوق بشراسلامی در تحقق حقوق بشراسلامی افزود: امیدوارم اینگونه حرکت ها استمرار یابد تا بتوانیم همچنانکه مدیران در مسیر حقوق بشراسلامی گام برمی دارند مردم هم بتوانند با رعایت حقوق یکدیگر  ،خود را با آن وفق دهند.
رئیس هیئت امنای دفتر کمیسیون حقوق بشر اسلامی درشمالغرب کشور گفت: بیانیه های سازنده و اثرگذار دفتر منطقه ۷ در رابطه با تحولات حقوق بشر منطقه و جهان اسلام ، یکی از اقدامات درخور تحسین این دفتر بوده است.
حجت‌الاسلام مالک‌اژدر شریفی ظهر امروز در این دیدار به تشریح فعالیت‌های این کمیسیون در شمالغرب کشور پرداخته  و یادآور شد: این دفتر در شمال‌غرب کشور فعالیت خود را آغاز کرده و در استان‌های شمالغرب کشور با  36 نفر عضو هیئت امنای این دفتر و ۸۰۰ همیار حقوق بشر برنامه‌های گسترده ای را در طول چهار سال گذشته به انجام رسانده است.
حجت الاسلام والمسلمین شریفی  با بیان اینکه فعالیت‌های این دفتر در زمینه حقوق بشر اسلامی ، عام‌المنفعه بوده و در طول سالهای ۸۷ الی ۹۱ اقدامات خداپسندانه و بشردوستانه از طریق آن به انجام رسیده است  افزود: این دفتر در اموری چون ارائه مشاوره حقوقی به افراد بی‌بضاعت، بازدید از نیازمندان و برگزاری همایش‌های مختلف به عنوان دیگر برنامه‌های کمیسیون فعال است.
رئیس هیئت امنای دفتر کمیسیون حقوق بشر اسلامی منطقه شمال‌غرب کشور تصریح کرد: فعالیت‌های این دفتر در آذربایجان‌شرقی و ۵ استان دیگر به صورت فعال در جریان بوده و علاوه بر هیئت امنا دفتر ، هیئت اجرایی این کمیسیون نیز فعال بوده و برنامه های دفتر با نظارت آنان به پیش می رود.
وی به فعالیت های ترویجی و آموزشی  این دفتر اشاره نموده و گفت: در این مسیر می توان به برگزاری بیش از ۷۶  همایش و سمینار  بین المللی ، استانی و منطقه ای در استانهای آذربایجان شرقی ، اردبیل ، ارومیه و همدان  و اجرای ۱۵۴ نشست حقوقی در موضوعات مختلف حقوق بشری در طول سالهای ۸۷ الی ۹۱  اشاره نمود.
رئیس هیئت امنای دفتر کمیسیون حقوق بشر اسلامی منطقه شمال‌غرب کشور دیده بانی تحولات حقوق بشر در منطقه و فعال سازی خدمات مشاوره حقوقی را از دیگر فعالیتهای این دفتر عنوان نموده و گفت: ایجاد کلینیک حقوقی در محل دفتر منطقه ۷، معاضدت و مشاوره حقوقی به بیش از ۱۷۵۰ مراجعه مردمی و پیگیری مشکلات و شکایات مردمی در سطح شمالغرب کشور و نیز ارسال نامه و  صدور بیش از ۳۸ بیانیه در موضوعات نقض حقوق بشر در کشورهای همجوار و اسلامی در طول چهار سال گذشته از جمله اقدامات صورت پذیرفته در این مسیر بوده است.
وی به شبکه سازی و توسعه مشارکت های مردمی با ایجاد ۱۸ کارگروه در موضوعات مختلف و نیز جذب بیش از ۸۰۰ نفر عضو عادی بعنوان همیار حقوق بشر  اشاره نموده و افزود: اطلاع رسانی به مردم ، مسئولین و رسانه های منطقه،ظرفیت سازی از گذر تعاملات مختلف با مسئولین و گروه های مرجع و نهادهای مدنی و توده مردم ، فراهم سازی زمینه بروز خلاقیت های استانی در جهت پیشبرد اهداف حقوق بشری و تلاش برای خودکفایی در ابعاد مختلف و ایفای نقش موثر در تحکیم خودکفایی کلیت کمیسیون از دیگر اقدامات صورت پذیرفته در این مدت بوده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false