×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

پی ریزی یک جامعه ی سالم و با نشاط درگرو سلامت روحی و جسمی اعضای آن جامعه است. 

.در همین راستا سلامت زنان به عنوان نیمی از پیکره ی جامعه، جهت ایفای نقش های مادری و تربیت نسل و انجام وظایف متعدد دیگر، یک نیاز اصلی و اساسی است .
در کشورهای توسعه یافته سرمایه گذاری هنگفتی  در ورزش و سلامت بانوان هزینه می شود و حتی زنان به طور اجباری باید در برنامه های سلامتی ،ورزشی و بهداشتی شرکت کرده و برنامه ای منظم و روزانه را  سرلوحه امور خود قرار دهند.
در کشورما نیز در سالهای اخیر به سلامت بانوان و زنان توجه ویژه ای شده و هم اکنون برنامه های گسترده ای از سوی دستگاه های مختلف به مرحله اجرا گذاشته می شود که استان ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و هیئت های ورزشی بانوان استان  در رشته های مختلف ورزشی در بین استانهای کشور جایگاه خوبی دارند ولی به اعتقاد کارشناسان ورزشی باید زمینه های توسعه فضاهای ورزشی بانوان و هم چنین رشته های مختلف بیش از پیش مورد توجه مسئولان ملی و محلی قرار گیرد.
یک کارشناس تربیت بدنی در این زمینه می گوید: هر چقدر زنان جامعه از بنیه ی قوی و سلامتی جسمانی برخوردار باشند فرزندان آنها هم از سلامتی کامل برخوردار خواهند بود و این تاثیر زیادی  از نظر اقتصادی ، روانشناسی، بهداشتی، اجتماعی وغیره خواهد داشت ،مخصوصا در بخش بهداشت زنان از دارو گرفته تا بیمارستان ، اداره ی خانه ، تربیت فرزند و رسیدگی به همسر از جمله ی این موارد می باشد.
حمید فاضلی فرد می گوید: اگر از زاویه ی دیگر به این مقوله نگاه کنیم ، که زن باید بچه تربیت کند و به کارهای خانه بپردازد، آیا در صورت عدم آمادگی جسمانی و سلامتی کامل این امور مهم به خوبی انجام خواهد شد؟ البته که خیر ! پس به صلاح دولت مردان و کل جامعه است که با برنامه ریزی های دقیق و با استفاده از امکانات افراد خیر ، اوقاف ، آموزش و پرورش ، شهرداری و سایر ادارات فضاهای ورزشی زنان را زیاد کرده و بصورت رایگان در اختیار آنها قرار دهند .
این مدرس دانشگاه افزود:با افزایش قابل توجه دانشجویان دختر در مراکز آموزرش عالی اطلاعات عمومی و بهداشتی درمانی آنها  بالا رفته و خوشبختانه با تشکیل زندگی این آگاهی ها وارد زندگی آنها می شود.
یک کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی نیز درباره اهمیت ورزش بانوان می گوید: از طرفی ورزش بانوان از اهمیت خاصی برخوردار است چراکه علاوه بر وجوه اشتراک آن با ورزش آقایان و تاثیر مشترکی که بر سلامت و نشاط در هر دو جنس زن و مرد دارد، با توجه به اوامر و نواهی دین، حدود و ضوابطی برای آن تعیین شده است.
آزاده ناصری درباره تاثیر قابل ملاحظه عوامل اجتماعی بر قابلیت های ورزش بانوان ایرانی می گوید: با توجه به احکام شرعی و تعبد اخلاقی و دینی خانواده ها، دختران بعد از دوران کودکی نمی توانند در هر مکانی به ورزش بپردازند، در نتیجه فقر حرکتی در آنان ایجاد شده  و موجب تضعیف سیستم بدنی آنها می شود.
وی افزود: محدودیت  بانوان از انجام  ورزشهای  مختلط، بایستی همراه با ایجاد فضا و برنامه ریزی لازم برای جداسازی و تفکیک جنسیتی اماکن ورزشی باشد، این در حالی است که تعداد چنین اماکن ورزشی برای بانوان به نسبت جمعیتی آنها بسیار محدود است و این مسئله همت بیش از پیش مسئولین مربوطه را می طلبد به عنوان مثال  اگر دوچرخه سواری بانوان در ملا عام جایز نیست؛ باید فضای سرپوشیده و مختص دوچرخه سواری برای بانوان فراهم باشد .
این استاد دانشگاه تبریز در ادامه می گوید: عوامل فرهنگی و محدودیت های اجتماعی تأثیرات شگرفی در ورزش به جا گذاشته است و تحقیقات نشان می دهند که در مجموع مردان بیشتر از زنان به ورزش روی می آورند و در حال حاضر مدارس، تقریبا تنها مکان مطمئن برای ورزش دختران دانش آموز به شمار می رود و این امر لزوم توجه ویژه مسئولین به ورزش مدارس را تشدید می کندو تشکیلات ورزش بانوان و دست اندرکاران ورزش مدارس باید بیش از گذشته به این امر توجه کنند تا از این طریق بتوان زمینه را برای رشد و توسعه ورزش در بین دختران دانش آموز آماده ساخت.
آزاده ناصری در پایان گفت: خوشبختانه در سال های اخیر توجه مسؤولان نظام بیش از گذشته به این امر معطوف شده و بودجه های تخصیص یافته به یکباره افزایش چشمگیری داشته است و در نتیجه ساخت اماکن ورزشی مخصوص بانوان شتاب فزاینده ای گرفته و سالن های ورزشی موجود، زمان بیشتری را به بانوان اختصاص داده اند اما هنوز راه درازی تا مقصد مطلوب درپیش داریم.
نائب رئیس هیئت ورزش های همگانی استان آذربایجان شرقی نیز گفت: کلیه سالن های ورزشی استان با حضور مربی مجرب برای ورزش صبحگاهی، بطور رایگان در اختیار بانوان است.
مرضیه حلاج افزود: توسعه ورزش همگانی با مشارکت شهرداریها از نظر تامین امکانات و فضای ورزشی با ایجاد ایستگاههای ورزشی در همه پارکها و در تمام محلات از ساعت ۶ تا ۸ صبح انجام می گیرد.
این مربی و داور بین المللی ورزش های همگانی افزود: در همه این پارکها برای آموزش دستگاه های ورزشی موجود، مربی مجرب از سوی هیئت ورزش های همگانی استان آذربایجان شرقی در نظر گرفته شده است.
وی به عنوان مربی صبحگاهی یکی از سالن های ورزشی استان می گوید: روزانه حدود ۱۰۷ نفر از بانوان از ساعت ۷ الی ۸ صبح در سالن ورزشی کوثر برای ورزش صبحگاهی شرکت می کنند و نکته قابل توجه این است که اکثر این بانوان بالای پنجاه سال سن دارند.
حلاج در مورد تشویق بانوان به ورزش و تحرک می گوید: سالانه از سوی هیئت ورزش های همگانی استان، اردوهایی با گرفتن هزینه کمی از طرف شرکت کنندگان، برگزار می شود.
این کارشناس ورزش همچنین گفت: با توجه به اینکه تنها ساعت مشخصی از صبح در سالن های ورزشی آن هم فقط برای ورزش همگانی برای بانوان رایگان است، تعدادی از ورزشکاران را که دوست دارند در ساعات بعد از ظهر و در رشته های دیگری مثل والیبال و بسکتبال ورزش کنند را با مشکل پرداخت هزینه مواجه می کند.
مرضیه حلاج در پایان گفت: اگر سالن های ورزشی زمانهای دیگری از روز را هم بطور رایگان در اختیار بانوان قرار دهند، شاهد استقبال بیشتری از بانوان برای انجام ورزش خواهیم بود.
مدیرکل امور خانواده و بانوان استانداری آذربایجان شرقی نیز گفت: با توجه به برابری تقریبی زنان و مردان در جامعه کنونی، مردان هشت برابر بیشتر از زنان ورزش می کنند و فقر حرکتی دختران در سنین رشد جوانی باعث بروز مشکلات استخوانی در سنین بالاتر می شود.
نسرین پیرسمساری آمار زنان استان را یک میلیون و ۷۶۴ هزار و ۱۱۵ نفر اعلام کرد و گفت: ۱۵۰ نفر از این بانوان قهرمانان زن در سال ۹۰ بودند و ۲۴ هزار و ۵۰۸ نفر نیز آمار ورزشکاران سازمان یافته استان است.
وی در ادامه افزود: تعداد مربیان ورزشی و داوران زن استان بترتیب هزار و ۴۵ نفر و هزار و ۷۶ نفر است.
مشاور امور بانوان شهردار تبریز نیز گفت: تبریز نخستین شهر کشور است که در آن شش پارک فعال مخصوص در اختیار بانوان قرار گرفته است.
صدیقه جدیدی  افزود: پنج پارک دیگر نیز به صورت مشترک در روزهای خاص در اختیار بانوان قرار می گیرد.
وی افزود: در این پارک ها در کنار فعالیت های ورزشی فعالیت های فرهنگی و هنری از جمله برگزاری کلاس های آموزشی، مشاوره خانواده، سلامت و مذهبی انجام می گیرد.
جدیدی با بیان اینکه در سالن های ورزشی این پارک ها خدمات ورزشی با کمترین هزینه ارایه می شود، ادامه داد: در تمام این پارک ها ورزش صبحگاهی با حضور مربیان مجرب به صورت رایگان انجام می گیرد.
جدیدی گفت: پارک آنا اولین پارک بانوان استان در سال ۸۴ در تبریز احداث شده که دارای فرهنگسرا و سالن ورزشی و مجهز به دستگاه های ورزشی و پیست اسکیت می باشد.
وی پارک های بهار، کوی افسران، بانوان، آنا، رضوان و باغمیشه را شش پارک مخصوص بانوان تبریز عنوان کرد و افزود: این پارک ها از صبح تا عصر پذیرای بانوان هستند.
وی گفت: شهرداری تبریز در سال جاری احداث دو پارک مخصوص بانوان مجهز به سالن ورزشی، کتابخانه، استخر، وضوخانه و نمازخانه و تالار ازدواج را نیز در دستور کار خود دارد.
وی گفت: در پارک بانوان در چای کنار تبریز خدمات طب و ورزش با حضور پزشک مجرب ارایه می شود.
مسوول انجمن کاراته آموزش و پرورش استان نیز گفت: ورزشکاران در هر شرایط سنی دارای ویژگی های خاص اخلاقی، رفتاری و آمادگی جسمانی هستند و نسبت به مشکلات مختلف اجتماعی واکنش نشان می دهند.
مریم عالی افزود: در حالی که دختران در بسیاری از رشته های ورزشی پیشرفت چشمگیری نسبت به پسران دارند، اما اعتبارات و امکانات تخصیص یافته به ورزش بانوان درمقایسه با مردان بسیار پایین است و کمبود بودجه تأثیر زیادی در عدم پیشرفت ورزش بانوان دارد.
وی گفت: منابع مالی و اعتباری که در اختیار مسوولان ورزش بانوان قرار دارد، بسیار ناچیز است و جهت ساماندهی و سازماندهی مناسب مراکز و امکانات مورد نیاز کافی نیست.
وی اظهارکرد: آگاهی عمومی نسبت به نقش ورزش در سلامت انسان امری ضروری است.
 سرپرست حوزه معاونت امور ورزش بانوان آذربایجان شرقی نیز گفت: فعالیت های ورزشی بانوان استان نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد افزایش داشته است.
ساراموسوی فرید گفت: به دلیل مسایل فرهنگی و تحصیلی برخی از خانواده ها از حضور دختران خود در سالن های ورزشی جلوگیری می کنند که نیاز به فرهنگ سازی درست در این زمینه داریم.
وی افزود: برای ترغیب بیشتر بانوان به ورزش، این اداره کل برنامه های ورزش صبحگاهی را به صورت رایگان برگزار و هفته ای یکبار بانوان استان به کوهنوردی دسته جمعی می پردازند.
موسوی فرید  بر لزوم توجه جدی بانوان به ورزش در جهت افزایش سطح سلامتی تاکید کرد و گفت: باید سالن های ورزشی به صورت زوج و فرد تقسیم بندی شود تا بانوان نیز بتوانند به صورت آزاد در ساعات دلخواه به ورزش بپردازند.
رییس هیات ورزش های همگانی آذربایجان شرقی گفت: طرح های پیشنهادی گروه توسعه ورزش همگانی استان برای تصویب آماده است.
 رسول صادقی گفت: در این طرح پیشنهادی، همایش و جشنواره های ورزشی و برنامه های عملیاتی و اجرایی در خصوص ترویج و گسترش ورزش های همگانی گنجانده شده است.
وی بیان کرد: در این طرح پیشنهادی در بخش همایش های ورزشی، اجرای همایش های روستایی و عشایری در مناطق قره قیه، میانه، گوگان، مرند و ورزقان، اجرای همایش های پیاده روی همزمان در سراسر استان ، اجرای همایش ماهیگیری و اقامت در طبیعت، اجرای همایش دوچرخه سواری همزمان در سراسر استان ، اجرای همایش بادبادک پرانی ، اجرای همایش های عمومی، علمی و تخصصی هیات های ورزشی، اجرای همایش فرهنگی ورزشی دوچرخه سواری شهرهای بناب و گوگان و اجرای همایش مسئولین تربیت بدنی ادارات و دستگاه های دولتی و بخش خصوصی قرار دارد.
صادقی گفت: در بخش جشنواره های ورزشی ، برگزاری المپیاد فرهنگی ورزشی روستائی و عشایری ، جشنواره ورزش های بومی و محلی ، جشنواره رشته های ورزش های پایه برای نونهالان و نوجوانان با عناوین مختلف سریع ترین ، قوی ترین ، تکنیکی ترین ، استقامتی ترین و باهوش ترین ، برگزاری جشنواره مختلف ورزشی محلات ، برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی برای سالمندان و پیشکسوتان ورزش ، برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی جانبازان ، معلولین و نابینایان در سراسر استان ، برگزاری جشنواره کارکنان دولت و برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی ویژه بانوان مدنظر اداره کل ورزش و جوانان بوده و در طول سالجاری اجرایی خواهد شد.
کارشناسان معتقدند سلامت نسل آینده در گرو سلامت بانوان جامعه می باشد و تا زمانی که معضل کمبود سالن ها و ساعات استفاده از آن حل نشود، بسیاری از ورزشکاران مستعد استان از ورزش بی بهره خواهند ماند واگر اعتبارات و امکانات مناسب در اختیار ورزش بانوان قرار گیرد، نایب رییسان هیات های ورزشی در هر بخش براساس تخصص انتخاب و وقت کافی برای وظایف خود اختصاص دهند، مشکلات تا حد زیادی حل خواهد شد.
از طرفی یکی از رمزهای موفقیت ورزشکاران مطرح شدن آنهاست، در حالی که اغلب نایب رییسان از اطلاع رسانی به موقع و دقیق مسابقات خودداری می کنند و به نظر می رسد برای افزایش سطح ورزشی بانوان، استان نیازمند نایب رییسان و کارکنانی با آگاهی و توانمندی روزآمد است.
ورزش همگانی نیز در استان، نسبت به گذشته پیشرفت داشته ولی تا وضعیت ایده‌آل، فاصله زیادی دارد و به همین دلیل، لازم است مدیریت و توسعه آن، مورد توجه قرار گیرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false