×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره موسیقی مقاومت اهمیت بیشتری از جشنواره موسیقی نواحی ایران دارد و بنابراین در اولویت‌های کاری ما است.

نشست خبری چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت صبح امروز _14 شهریور ماه_ در تالار وحدت برگزار شد.

سیدمحمد میرزمانی مدیر جشنواره در ابتدای این نشست گفت: امروز به مناسبت برگزاری چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت جمع شده‌ایم که یکی از رویدادهای فرهنگی هنری کشور است و برنامه‌های خاص خود را دارد .

او افزود: در جشنواره چهارم بخش رقابتی را به این جشنواره برگردانده‌ایم و هدف اصلی ما این است تا جشنواره مقاومت بتواند هنرمندان این عرصه را فعال نگه دارد و انگیزه لازم را برای هنرمندان در حوزه موسیقی مقاومت حفظ کند.

میرزمانی یکی از هداف این جشنواره را شناسایی هنرمندان فعال در حوزه موسیقی مقاومت دانست و افزود: قصد داریم امسال از هنرمندان فعال در این عرصه بار دیگر تجلیل کنیم و بخش تقدیر نیز به آن اضافه شده است تا افرادی که پشت صحنه هستند اما آثار فاخری ارایه داده‌اند، معرفی شوند.

مدیر دفتر موسیقی درباره حذف بخش بین الملل از جشنواره امسال اظهار کرد: نگاه و رویکرد جشنواره چهارم بر این بود که بخش رقابتی را پر رونق‌تر کرده و آن را با کیفیت بیشتری برگزار کنیم و با فراخوانی که منتشر شد، حدود ۵۰ گروه اعلام آمادگی کردند.

او از درویش‌رضا منظمی‌، هادی منتظری ‌، هوشنگ جاوید‌، ایرج نعیمایی‌ و … به عنوان داوران جشنواره یاد کرد و افزود: کارها توسط هیات داوران بررسی شده و چند گروه موسیقی نواحی و موسیقی سنتی انتخاب شده‌اند.

میرزمانی معتقد است: اگر قرار است بخش بین الملل در جشنواره‌ای گنجانده شود باید تمام ابعاد آن جشنواره بین المللی باشد نه اینکه بخشی به جشنواره اضافه شده و کاری بی کیفیت در آن ارایه شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ضعیف بودن گروه‌های بخش بین الملل در جشنواره سال گذشته، توضیح داد: یکی از معضلات این جشنواره محدود بودن موضوعی آن است و گروه‌های خارجی سرشناس در زمینه مقاومت آثاری از خود ارایه نکرده‌اند و بیشتر کشورهایی در این زمینه فعال هستند که به غیر از ایران از نظر بنیه موسیقایی قوی نیستند.

میرزمانی تاکید کرد: امسال با توجه به معضلات پیش رو تصمیم گرفتیم بخش رقابتی را پررنگ‌تر جلوه دهیم، اما اگر در سال‌های بعد گروه‌های خوبی معرفی شوند قطعا از آنها استفاده خواهیم کرد.

رییس جشنواره موسیقی مقاومت با اشاره به اینکه هنرمندانی که در این جشنواره به ارایه اثر می‌پردازند مورد حمایت قرار خواهند گرفت، گفت: ما فراخوان حمایت خود را اعلام کرده‌ایم اما طبیعی است باید درخواستی هم از سوی هنرمندان صورت گیرد تا ما آنها را حمایت کنیم، اما وقتی کسی پیگیری‌هایی در این زمینه انجام نمی‌دهد، نباید انتظاری از ما داشته باشد. برای نمونه وقتی اعلام می‌کنیم باید دبیرخانه دایمی در یک استان راه اندازی شود، مسؤولان آن استان باید آن را پیگیری کنند.

میرزمانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، که چرا جشنواره موسیقی مقاومت برخلاف سایر جشنواره‌ها هیچگاه دچار کمبود بودجه نمی‌شود،‌ توضیح داد: کمبود بودجه برای تمام جشنواره‌ها صدق می‌کند و این طور نیست که بگویم تمام جشنواره‌ها به غیر از مقاومت کمبود بودجه دارند.

او در همین رابطه گفت: وقتی یک رخداد بیشترین تلفات را در کشورها داشته و هزینه‌های گرانقدر و سنگینی بابت آن پرداخت کرده‌ایم وظیفه ما است که این ایثارگری‌ها را پاس بداریم و بنابراین به آن توجه زیادی می‌کنیم.

میرزمانی تاکید کرد: جشنواره موسیقی مقاومت به جشنواره موسیقی نواحی اولویت دارد و محمد رضا درویشی نیز یکی از ارکان اصلی جشنواره موسیقی نواحی بوده و اگر هم مدتی وقفه در این جشنواره ایجاد شده است، دلیلش بهتر برگزار شدن آن در آینده است.

مدیر دفتر موسیقی افزود: امسال نیز با درویشی مذاکراتی داشتیم و به مباحث امیدوار کننده‌ای پرداخته‌ایم. تاخیر در این جشنواره کیفیت آن را به دنبال خواهد داشت و اگر این اتفاق بیفتد یکی از تاریخی‌ترین اتفاقات فرهنگی هنری کشور خواهد بود که طی یک برنامه ریزی پنج ساله ارایه خواهد شد.

رییس جشنواره موسیقی مقاومت در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چرا از خوانندگان موسیقی پاپ که آثار متعددی در زمینه مقاومت ارایه داده‌اند در این جشنواره تجلیل نمی‌شوند، گفت: استفاده از موسیقی پاپ در چنین جشنواره‌ای شرایط رشد و بالندگی آن را فراهم می‌آورد و گاهی اوقات استفاده از چنین فرصت‌هایی تبدیل به تهدید می‌شود.

میرزمانی معتقد است: خوانندگان پاپ در حوزه فعالیت‌های خودشان حامی پیدا می‌کنند و ما سعی می‌کنیم، بیشتر از موسیقی ایرانی حمایت کنیم. موسیقی پاپ مانند درخت تنومندی شده است که روز به روز شاخ و برگش بیشتر می‌شود و گل‌های ظریف اطراف خود را از بین می‌برد.

به گزارش ایسنا‌، در بخش دیگری از این نشست محمد گلریز، دبیر چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت درباره روند این جشنواره اظهار کرد: سیاست جشنواره موسیقی مقاومت این است که هنرمندان را برای فعالیت‌های فاخر ترغیب کند و حس مقاومت را در ملت ایران بیشتر کند.

گلریز اضافه کرد: در بسیاری از مناطق مقاومت به معنای واقعی انجام می‌شود و ملت بیدار نیز همیشه بر ضد طاغوت قیام کرده و پیروز خواهند شد.

دبیر جشنواره آیین گشایش چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت را ۲۷ شهریور ماه اعلام کرد و افزود: جشنواره به صورت همزمان در تهران و کرمانشاه آغاز به کار خواهد کرد و تا ۳۱ شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

گلریز درباره جزییات جشنواره توضیح داد: صبح روز اول تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره) در تهران خواهیم داشت و آیین افتتاح دوشنبه شب برگزار می‌شود اما در روزهای ۲۸ ،‌ ۲۹ ،‌ ۳۰ و ۳۱ شهریور ماه جشنواره در کرمانشاه ادامه خواهد داشت.

گلریز اضافه کرد: در این جشنواره ۵۰ گروه را در بخش رقابتی دعوت کردیم و هیات داوران ۱۲ گروه را برای اجرای اثر انتخاب کردند و برای آنها جوایز نفیسی در نظر گرفته شده است.

او افزود: در آیین اختتامیه از ۷ نفر از هنرمندان تجلیل خواهند شد و سه نفر نیز در روز افتتاحیه تقدیر می‌شوند .

او از مجید انتظامی، کامبیز روشن روان و مهدی نظری به عنوان آهنگسازانی یاد کرد که در این جشنواره تجلیل می‌شوند و افزود: مهرداد اوستا حسین اسرافیلی و احمد عزیزی در بخش شاعران مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

گلریز با بیان اینکه این جشنواره تجلیل از مداحان اهل بیت را نیز در برنامه‌های خود گنجانده است، گفت: حاج محسن طاهری نیز در این جشنواره تجلیل می‌شود اما سه نفر از هنرمندان هنوز نامشان قطعی نشده است.

دبیر جشنواره اظهار کرد: تعدادی از هنرمندان نیز در این جشنواره تجلیل می‌شوند که شاهرخ شیردوست ،‌ رضا ملکوتی‌ و علیرضا خورشیدفر،‌ جزو آنها هستند.

در ادامه این نشست خبری علی ترابی مدیر اجرایی جشنواره در سخنانی مطرح کرد: قسمتی از جشنواره در تهران برگزار خواهد شد و تالار رودکی میزبان آن خواهد بود کنسرت حسام الدین سراج نیز از دیگر برنامه‌های ما خواهد بود.

او ادامه داد: گروه‌های رقابتی در ۲۸ ‌، ۲۹ و ۳۰ تیر ماه اجرای خود را به صحنه می‌برند و کنسرت مستقل حسام الدین سراج سی شهریور ماه در کرمانشاه برگزار شده بود.ایشان به رقم خاطره بدی که داشتند اما این بار دعوت مرا پذیرفتند.

مدیر انجمن موسیقی ایران اظهار کرد: آیین افتتاحیه در تهران و آیین اختتامیه در کرمانشاه برگزار خواهد شد. اما باید بگویم در مورد کنسرت‌های خیریه که به نفع زلزله آذربایجان برگزار می‌شود، تمام مسئولان دست به دست هم دادند و با هزینه خودشان این کار را انجام دادند. بنیاد رودکی نیز هیچ هزینه‌ای از آنها دریافت نکرده است.

چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت از ۲۷ تا ۳۱ شهریور ماه به دبیری محمد گلریز در تهران و کرمانشاه به طور همزمان برگزار می‌شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false