true
حجت الاسلام مهدی خاموشی (رییس سازمان تبلیغات اسلامی)، در مراسم رونمایی از کتاب "تاریخ انقلاب در اردبیل" بر لزوم نگارش خاطرات انقلاب شهرهای مختلف کشور تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری خاموشی با بیان این که انشاالله بتوانیم در آینده تمدن اسلامی را بنیان بسازیم، اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم برای بشریت جامعه ایی بسازیم که منتظران ظهور باشند و خدمت امام زمان (عج) سر بلند باشیم.
وی با اشاره به نقش استان اردبیل در انقلاب اسلامی، گفت: روشن است که مردم این استان چه تاثیراتی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند و باید بتوانیم با آثاری از این دست نسل های بعدی را با مجاهدت ها و رشادت ها و شهیدان راه انقلابمان آشنا کنیم.
او با اشاره به دست نوشته رهبر انقلاب بر کتاب “پایی که جا ماند” خاطرنشان کرد: این کتاب اثری است از استان کهگیلویه و بویر احمد و کتاب “دا” نیز از خوزستان است و کتاب های دیگر نیز که به فروش بالا و استقبال مخاطبان رسیده است هر کدام روایت گر مجاهدت ها و مبارزات یک استان است.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: باید مقاومت ها و تظاهرات ها و هدایت عالمان دینی و رفتاری که مردم نسبت به جامعه خود داشته اند و رهبری امام نسبت به جامعه در دوران انقلاب نوشته شود.
خاموشی ضمن بیان خاطراتی در زمینه اهمیت رهبری امام خمینی (ره) عنوان کرد: انقلاب ما بر اساس فکر و مسوولیت دینی بنا شده و بر اساس همین تکلیف ایجاد شده است.
وی گفت: زمانی در حوزه هنری بر این باور بودیم که باید خاطرات انقلاب و دفاع مقدس را نشر بدهیم اما باور نداشتیم که این خاطرات به ۱۵۰ چاپ هم می رسد و الان باور داریم که اگر خاطرات، خوب نوشته شود و خوب نشر پیدا کند مردم از آنها استقبال می کنند.
او با تاکید بر این که بیداری اسلامی که امروز در جهان به وجود آمده است مولود انقلاب است، گفت: تاکید من بر واژه بیداری اسلامی است چرا که انسان بدون وحی انسان نیست و انسان امانیسم است.
نخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک /۸
بزرگترین مشکل تئاتر در کشور ما نبود گروه های ثابت تئاتری است
اولین نشست تخصصی تئاترنخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک با موضوع اصول صحیح بداهه پردازی و بداهه در تئاتر برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه، کارگاه بداه پردازی در تئاتر با حضور حسین فرخی، مدرس و کارشناس با سابقه تئاتر، درباره بداهه و بداهه پردازی در تئاتر گفت: از میزان آگاهی جمع از بداهه پردازی بی خبرم، در ایران به طور معمول بداهه پردازی در بازیگری است که گروه های اجرایی در یک مکان خاص کار می کنند.
وی سپس ادامه داد: اساس بداهه از همان نقطه ابتدایی به عنوان یک پدیده در ذهن نویسنده شکل می گیرد، در بسیاری از کلاس های دانشگاه برای تمرین بداهه از دانشجویان می خواهم که ذهن هایشان را خالی کنند.مانند تربیت حس که ذهن خالی می گردد.، بنابراین یکی از تکنیک های رسیدن به بداهه پرداختن به سوالات متعدد است، که بخشی از بداهه در پاسخ سوالات نهفته است.
فرخی در ادامه با تاکید بر اتخاذ یک شیوه درست گفت: بداهه پردازی بر پایه درک متقابل است، و نباید به بنست تفکر و کلام و حرکت برسد. باید تمهیدی اندیشیده شود که به این ورطه نیفتیم، بازیگر ابزارهای مناسبی برای بازی دارد که یکی از آنها مشاهده است، بازیگر با انسان عادی فرق دارد و مشاهده او نیز باید متفاوت باشد.
وی افزود: به مقدار گستردگی حافظه ذهنی افراد واکنش ها افزایش می یابد که این خود یک ابزار مناسبی برای رسیدن به خلاقیت و سرعت در بداهه پردازی است. مهم ترین اصل در بداهه پردازی تمرکز و تمرکز و تمرکز است.
در ادامه این نشست تخصصی فرخی به یک تمرین عملی با استفاده از یک واه و افزودن آن به واه بعدی به عنوان یک تکنیک تمرکز در بداهه پرداخت.
فرخی در ادامه سخنان اش به سیستم گروه های تئاتری در ایران اشاره کرد و تصریح کرد: بزرگترین مشکل تئاتر در کشور ما نبود گروه های ثابت تئاتری است، گروهی که بایکدیگر تمرین می کند در اصل در حال زندگی است، و به یک ارتباط و حس متقابل از یکدیگر می رسند.در بسیاری از نقاط دنیا نمایشنامه ها از بداهه پردازی بازیگران شکل می گیرد و تولید می شود.
وی در پایان اظهار داشت: بداهه سازی هیچ محدودیتی ندارد . هر نوع محدودیتی مانع بروز خلاقیت می شود. بداهه تک نفره وجود ندارد بداهه باید در بستر کشمکش های تمرینی و گروهی بر سر معنا ها و واه ها به وجود می آید.
آیین رونمایی از کتاب “تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل” برگزار شد
اگر تاریخمان را ننویسیم، برایمان تاریخ می نویسند
کتاب “تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل” چهارشنبه ۱۵ شهریور در حوزه هنری و با حضور جمعی از مسوولان فرهنگی و اجرایی و نماینده ولی فقیه در اردبیل و نمایندگان استان اردبیل در مجلس و رییس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
مصادرات تاریخی، پدیده ایی شوم
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری حجت السلام و المسلمین دکتر سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان اردبیل با تاکید بر این که اردبیل آینده درخشانی دارد، گفت: نظیر استان اردبیل را در هیچ جای کشورمان نداریم مگر عنایتی که خداوند به خاک رضوی بخشیده است و استان اردبیل مناسب با کرامت و تاریخ خود باید مدیریت داشته باشد.
او با بیان این که باید تاریخ کشورمان را خودمان بنویسیم، گفت: مصادرات تاریخی پدیده بسیارشومی است که خودش را نشان داده است و احتیاج به تفکر داریم که این غافله عظیم تاریخی کجا حرکت می کند.
وی افزود: جای کتابی همچون تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل بسیار خالی بود و اسنادی که نویسنده در این کتاب جمع کرده است بسیار با ارزش است و زمانی احساس نیاز به این اسناد می شود.
عاملی با اشاره به این که کتاب تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل همچنان کامل نیست، گفت: بسیاری از بزرگان هستند که از آنها مصاحبه گرفته نشده استو نویسنده و تولید کنندگان کتاب باید نقدها را به جان بخرند و از طرفی هم از کسانب که انتقاد دارند می خواهم کتاب را شهید نکنند چرا که اثری بسیار ارزشمند و ماندگار برای استان اردبیل است.
“تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل” منبع مناسبی برای دانشجویان است
در این مراسم، ناطق، رییس حوزه هنری استان اردبیل نیز با بیان این که بعضی روزها می آیند اما از خاطرات پاک نمی شوند و ماندگارند، گفت: در این کتاب نقطه عطفی وجود دارد و آن ۲۳ بهمن ۵۷ است که در استان اردبیل ۲۳ نفر از هموطنان اردبیلی در درگیری با شهربانی به شهادت می رسند.
او ادامه داد: ضرورت پرداختن به نقش شهرستان ها در انقلاب اسلامی از سوی حوزه هنری بسیار خوب درک شده است و کتاب تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل می تواند منبع مناسبی برای دانشجویان و محققین باشد.
ناطق تولیدات فرهنگی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را در حوزه هنری اردبیل دارای جایگاهی ثابت دانست و افزود: مخاطبان و مردم اردبیل نیز با حمایت هایشان حوزه هنری این استان را در ثبت آن چه در اردبیل اتفاق افتاده است همراهی می کنند چرا که نباید به چند کتاب اکتفا کنیم و مطمئن باشیم کتاب های بیشتر و بهتری در زمینه تاریخ انقلاب و دفاع مقدس اردبیل در راه خواهد بود.
بسیاری از مستندات ما به منابع مورخان غربی پیوست خورده است
علی درازی نویسنده کتاب “تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل” نیز با بیان این که تاریخ نگاری چه در ایران قبل از اسلام و چه ایران بعد از اسلام مانند سایر علوم رشد و بالندگی نداشته است، گفت: بر همین اساس بسیاری از مستندات ما حتی در تاریخ معاصر هم به منابع و کتاب های مورخان غربی پیوست خورده است.
وی ادامه داد: طبق آماری که بخش تاریخ دانشگاه هاروارد ارائه می کند در بخش تاریخ شفاهی رژیم پهلوی حدود شصت هزار ساعت با عوامل مختلف این رژیم اعم از درباریان، وزراء، نمایندگان مجلس، نظامیان و سایر سطوح مصاحبه انجام گرفته است و این درحالی است که موسسه ایرانیکا و یا دانشگاه های لندن ، پاریس و آمستردام هم کارهای دیگری از این دست انجام داده اند.
این نویسنده و تاریخ پژوه با بیان این که آمار ارائه شده تلنگری است برای موسسات فرهنگی ما تا بدانند که در مجامع علمی و دانشگاهی غرب، زیر نظر سسیستم های امنیتی آنها چگونه برای ما تاریخ می نویسند، عنوان کرد: مسوولان بدانند اگر خودمان تاریخمان را ننویسیم، برایمان تاریخ می نویسند.
او ضمن تشکر از حوزه هنری و دفتر مطالعات و پایداری امور استان های حوزه هنری برای تلاش ها و کمک هایی که در طول تولید کتاب داشته اند، گفت: هم اکنون آثاری دیگری همچون نقش شاعران و مرثیه سرایان آذربایجان در مبارزات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، خاطرات آیت الله العظمی موسوی اردبیلی و تاریخ فرقه دموکرات آذربایجان رادر دست تولید دارم.
حجت السلام شیخ ابوذر بیداری از مبارزین و فعالان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در این مراسم به ذکر خاطراتی از مبارزاتش در دوران رژیم ستم شاهی پرداخت.
همچنین رحیم نیکبخت، پژوهشگر اردبیلی به بیان سخنانی درباره تاریخ اردبیل و فرهنگ مردم این خطه از کشورمان پرداخت.
کمال الدین پیرموذن (نماینده مردم اردبیل در مجلس) با بیان این که اگر انقلاب اسلامی آسیب ناپذیر است به برکت اردبیل و نیاکان ما است، خاطراتی به زبان آذری از مبارزات دوران پیش از انقلاب اسلامی برای حضار روایت کرد.
عسکر شاهی –شاعر اردبیلی نیز در این مراسم سخن گفت و چند شعر به زبان آذری برای حضار قرائت کرد.
در پایان این مراسم کتاب “تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل” با حضور افرادی همچون حجت السلام و المسلمین دکتر سید حسن عاملی (نماینده ولی فقیه و امام جمعه اردبیل)، نمایندگان مردم استان اردبیل در مجلس، حجت السلام ابوذر بیداری، مصلحی (مدیر کل امور استان های حوزه هنری) و علی درازی (نویسنده کتاب) و اهدای لوحی یاد بودی از سوی محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری به نویسنده کتاب رونمایی شد.
همچنبن سید محمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن اعلام آمادگی برای همکاری و مساعدت در این گونه پروه های فرهنگی، لوح تقدیر و هدیه ایی برای نویسنده کتاب فرستاده بود که به وی اهدا شد.
نخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک /۱۰
برگزاری جلسات نقد و بررسی به پیشرفت تئاتر در استان ها کمک می کند
رضا گشتاسب با نویسندگی و کارگردانی نمایش«پاییز نگفته بود» از استان کهکیلویه و بویر احمد در بخش صحنه ای بزرگسال همایش منطقه ای نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه شرکت دارد.
به گزارش روابط عمومی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه ، رضا گشتاسب نویسنده و کارگردان نمایش«پاییز نگفته بود» با اشاره به حضور کارشناسان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در استان یاسوج گفت: با توجه به اینکه کارشناسان مرکز هنرهای نمایشی از روند برگزاری جشنواره و سیاستگذاری های حوزه هنری مطلع هستند، همین موضوع سبب می شود آثار نمایشی در مسیر اهداف حوزه هنری تولید شوند. همچنین حضور کارشناسان مشاور در مراکز استانی، برپایی کارگاه های آموزشی و نظارت مستمر بر کارها روندی است که امسال برای اولین بار در جشنواره تئاتر ماه در نظر گرفته شده که موجب پر بار تر شدن این جشنواره نسبت به دوره های گذشته می شود.
برگزیده بخش نویسندگی هفتمین جشنواره تئاتر ماه در خصوص جشنواره نهم افزود: جشنواره نهم از لحاظ ساختار و نحوه برگزاری جشنواره با دوره های گذشته تغییرات عمده ای دارد؛ اما از نظر محتوایی این تغییر رخ نداده است و نگاه حوزه عموماً در بخش تئاتر دینی است. تئاترهایی که در حوزه هنری اجرا میشوند بیشتر در حوزه نمایش دینی با محوریت تعزیه هستند و این باعث میشود که کمتر به سایرگونههای نمایشی پرداخته شود و این محدودیت باعث محدودیت مخاطب میشود. حوزه هنری با تغییردر سیاست گذاری خود و حمایت از همهی هنرمندان و همه گونههای تئاتری میتواند بهتر و تاثیرگذارتر عمل کند
گشتاسب با اشاره به امکانات مناسب حوزه هنری اظهارداشت: متأسفانه در این چند سال اخیر به هنر تئاتر کمتر پرداخته شده و تئاتر در حوزه هنری به صورت جدی پیگیری نشده است و شاید به خاطر آییننامهها و سیاستگذاریهای حوزه هنری یا کمبود امکانات در مراکز استانی باشد.
نویسنده و کارگردان نمایشنامه «پاییز نگفته بود» در پایان خاطرنشان کرد:تئاتر استان ها با مشکل آموزش مواجه است که برپایی کارگاه های آموزشی، جلسات نقد و بررسی آثار برگزیده، اجرای عمومی نمایش های منتخب، انتشار متون نمایشی و چاپ و انتشار گفتگوهای هنرمندان در خصوص جشنواره تئاتر ماه از طریق بولتن و نشریه و ارسال آن به مراکز استانی می تواند به پر بارتر شدن جشنواره نهم و پیشرفت تئاتر در استان ها کمک کند
نخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک /۹
تالار استاد لایق میزبان نمایش صحنه ای «سرمای داغ راه»
نمایش صحنه ای بزرگسال «سرمای داغ راه» نوشته علیرضا غلامی و کارگردانی مشترک علیرضا غلامی و کریم آبادی درهمایش منطقه یک نهمین جشنواره تئاتر ماه در استان فارس اجرا میشود.
به گزارش روابط عمومی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه، نمایش «سرمای داغ راه» مضمونی کاملاً اجتماعی دارد و در ارتباط با خود خواهی ناخدا است، که داستان این نمایش در مورد ناخدایی است که در جزیره خارک سکونت دارد و پسرش را که در جبهه حضور دارد به نقشه از جنگ بر می گرداند و به این خاطر مشکلات شروع می شود.
در این نمایش عبدالحسین بناری، فرید عرب زاده، میلاد سعیدی، میثم سعیدی، رضا حاتمی، علی شامیری، عباس منظری، علی نبی پور، محمد رزمی، احمد حیاوی و حسین موفی بازی میکنند.
لازم به ذکر است، «سرمای داغ راه» تولید حوزه هنری استان بوشهر است که در آن کریم آبادی(موسیقی)، علی ایزد جو، امین سلیمیان، مهدی احمدی، عماد عرب زاده، محسن عرب زاده و محسن چاهشوری(نوازندگان)، مرضیه داود زاده ( طراح دکور) و شاهین سلیمانی(اجرای دکور) همکاری میکنند.
شایان ذکر است ، نمایش «سرمای داغ راه» ساعت ۲۱ روز پنجشنبه ۱۶ شهریور ماه در سالن استاد لایق به روی صحنه می رود.
نخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک /۷
مدیر واحد نمایش حوزه هنری خوزستان : لزوم تشکیل هیأت کارشناسی در جشنواره تئاتر ماه
مسوول واحد نمایش حوزه هنری استان خوزستان بررسی نقاط ضعف جشنواره سراسری تئاتر ماه را منوط به تشکیل یک هیئت کارشناس دانست، تا زمینه رشد کیفی جشنواره تئاتر ماه در سال های آتی را شاهد بود.
به گزارش روابط عمومی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه، محمد غدیرزاده با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر ماه با رویکردی ارزشی محور کار خود را آغاز کرده است، افزود: به عقیده من هر اثر هنری که نگاه انسانی داشته باشد و دغدغه های انسان امروز را فریاد کند اثر ارزشی نام دارد. در این میان هویت انسانی ، عواطف انسانی ، تاریخ ، دین ، اجتماع ، خانواده و سیاست را شامل می شود.
غدیر زاده با اشاره به تأثیر گذاری جشنواره تئاتر ماه بر تئاتر مراکز استانی اظهارداشت: متأسفانه هشت دوره برگزاری این جشنواره تاثیری چندانی بر تئاتر مراکز استانی نگذاشته است. جشنواره تئاتر ماه نیز مانند صدها جشنواره دیگر کشور برگزار می شود و صرفاً محلی برای رقابت است.
وی در ادامه بیان کرد: از دوره اول تا چهارم هم به لحاظ کیفی و هم کمی جشنواره در سطح عالی برگزار شد اما متاسفانه از دوره پنجم تا هشتم به دلیل فرسایش پیدا کردن خود جشنواره از لحاظ موضوعیت و عدم حضور بزرگان تئاتر ایران و هم به لحاظ مالی و پایین آمدن سطح جشنواره این رویداد فرهنگی به کلی دچار ضعف شد.
غدیر زاده ادامه داد: متولیان جشنواره برنامه ریزان جشنواره نبوده اند و صرفاً برگزار کننده بوده اند. سیاست های گذشته در حال تکرار است و فقط طرح مناطق به آن اضافه شده که همین طرح نیز مشکلات زیادی به جشنواره اضافه کرده که این مجال فرصت طرح آن ها نیست. ولی یک هیئت کارشناس باید تشکیل شود و نقاط ضعف جشنواره را بررسی کند. بسیاری از جشنواره های موضوعی دچار این مشکل می شوند نمونه اش جشنواره دفاع مقدس ، جشنواره تئاتر بسیج ، جشنواره ایثار و…..
مسوول واحد نمایش استان خوزستان با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره تئاتر ماه گفت: به نظر من زمان تغییر کلی در روند جشنواره تئاتر ماه فرا رسیده است. حتی طرح امسال در تغییر نحوه بازبینی و برگزاری همایش ها هم مفید فایده نیست و باید تغییری اساسی و بنیادی در برگزاری این جشنواره داده شود.
وی در خصوص اجرای عمومی کارهای برگزیده و چاپ نمایشنامه های برتر افزود: این حرکت یک شوک مقطعی به جشنواره وارد می کند و تا حدودی موثر واقع می شود ولی دگرگونی کلی را به وجود نخواهد آورد. در اصل ما برای تشویق هنرمند یک حرکت انجام می دهیم و هنرمند این حرکت را حق مسلم خود می داند ، پس برای خود جشنواره چه کرده ایم؟
وی با اشاره به وضعیت تئاتر در مراکز استانی اظهارداشت: الان وضعیت تئاتر شهرستانها قدری بهتر شده است ولی کلاً تئاتر کشور رو به افول است. مشکل هم نه از جانب متولیان است و نه هنرمندان.
غدیر زاده خاطرنشان کرد: همانطور که کل کشور دغدغه تئاتر را ندارد. استان نیز دغدغه تئاتر را ندارد. مشکلات عظیمی رو به روی استان هست که تئاتر به چشم نمی آید. الان دغدغه مردم استان خوزستان ندیدن تئاتر نیست؛ دغدغه آنها چیزهای واجب تری است با این وجود همیشه از کارهای خوب استقبال شده است. به نظر من در این برهه کار هنرمند بسیار سخت شده است. من آدم بدبینی نیستم ولی آینده خوبی رو به روی تئاتر استان خوزستان نیست.
نخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک /۴
ازدحام جمعیت ، تعدادی از تماشاگران را به خانه هایشان برگرداند
نخستین روز از برگزاری نخستین دوره همایش های منطقه ای تئاتر ماه . منطقه یک در شیراز با استقبال تماشاگران شیرازی در تالارهای نمایشی رو به رو شد .
به گزارش روابط عمومی جشنواره تئاتر ماه، در روز نخست این جشنواره نمایش های “شنل قرمزی و کتاب جادوییگ به نویسندگی و کارگردانی مهران امین لاری در تالار ابوریحان، نمایش خیاباتی “پرده خوانی جنگنامه” در محوطه تالار ابوریحان و نمایش “یک اتاق با ۲ در” به نویسندگی محمود ناظری و کارگردانی اصغر سلطانی ناد به اجرا در آمدند. شایان ذکر است که نمایش “پاییز نگفته بود” به علت متناسب نبودن سالن اجرا با متن نمایشی به روز ۱۰ صبح روز بعد موکول شد.
بزرگترین مشکل تیم اجرایی نمایش ها و گروه های اجرایی در مورد حضور بی نظیر تماشاگران و کمبود فضا برای استقرار تماشاگران بود که باعث شد تعدادی از تماشاگران به صورت ایستاده از اجرا ها را تماشا کنند و تعدادی از آنها مجبور به بازگشت به خانه هایشان شدند.
در روز نخست این همایش نشست تخصصی “بداهه و بداهه پردازی در تئاتر” با حضور حسین فرخی مدرس دانشگاه و کارشناس و داور با سابقه کشور برگزار شد، در این نشست علاوه بر ج
true
false
false
false