true
![](https://ecopersian.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
رییس کمیتهی علمی هفتهی گردشگری پرسید: آیا صداوسیمای ایران به اندازهای که شهرهای … و … را تبلیغ میکند، تا کنون ایران را معرفی کرده است؟
علی رحیمپور در نشست خبری که به بهانهی اعلام برنامههای هفتهی گردشگری در معاونت گردشگری برگزار شد، با اشاره به نشان دادن تصویری منفی از ایران در دنیا، اظهار کرد: ما تلاش میکنیم با کارهایی که در طول این هفته و بهطور کل، طبق برنامههای سازمان میراث و گردشگری انجام میدهیم، اندکی این تصویر را مثبت کنیم. ما هم به برخی ناهماهنگیها و همکاری نکردنها منتقدیم، ولی نباید یک سیستم را تخریب کنیم. به هر حال و با وجود همهی این مشکلات توانستهایم، مطالبات خانوادهها را دربارهی سفر افزایش دهیم.
او تاکید کرد: در حوزهی گردشگری هیچ راهی بهجز نجات و بهروز کردن صنعت گردشگری نداریم. ما میتوانیم صادرکنندهی خوبی در گردشگری باشیم. شاید در کشاورزی خودکفا شویم، ولی صادرکنندهی خوبی نمیتوانیم باشیم. باید توجه کرد که سوختهای فسیلی در حال تمام شدن است و آنچه میماند گردشگری است. صنعت گردشگری میتواند درآمدهای ارزی را زنده کند.
رحیمپور این دلایل را بهانهی برگزاری همایش گردشگری و توسعهی پایدار با اتکا به درآمدهای نفتی دانست و گفت: برای این همایش، ۲۳۵ مقاله رسیده است و نهم مهرماه در سالن همایشهای صداوسیما مقالههای برگزیده ارائه خواهند شد.
در ادامهی این نشست نیز لادن جعفری تهرانی ـ رییس کمیتهی نمایشگاههای هفتهی گردشگری ـ دربارهی مسالهی آمار که موضوع مورد پرسش برخی خبرنگاران در این نشست بود، توضیح داد: آمار، در طول ۱۴ سالی که در این معاونت کار میکنم، یکی از معضلات بوده است. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هیچوقت تولیدکنندهی آمار نبوده و مرجعی نداشته است. آمارها یا باید از گمرک گرفته شود یا از پلیس مهاجرت و یا نیروی انتظامی که در مبادی ورودی مستقرند. همواره این آمارها با یکدیگر ناهمخوان بودهاند و ما را سردرگم میکردند.
وی ادامه داد: سال ۸۶ ما به این جمعبندی رسیدم که پلیس مهاجرت با توجه به باجههایی که در تمام مبادی ورودی کشور دارد، میتواند آمار مورد نظر ما را تامین کند؛ ولی متاسفانه هیچ تعاملی بین پلیس مهاجرت و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وجود نداشت. آنها آمارها را محرمانه میدانستند و مجاب کردنشان یکی از آرزوهای ما بود.
تهرانی اظهار کرد: پس از ارتقای سطح سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، پلیس مهاجرت نیز مجاب شد این آمارها را در اختیار ما قرار دهد. حتا ما اتاقی را به آنها اختصاص دادیم و آنها راضی شدند که ما بهطور مستقیم از سیستم الکترونیکیشان آمارها را برداشت کنیم. این شرایط سبب شد در سال ۱۳۸۹ ایران با دادن آمار ورود سهمیلیون و ۱۲۱هزار و ۲۷۱ نفر گردشگر به کشور، در مقایسه با سال ۱۳۸۳ که آمار ورود یکمیلیون و ۶۴۹هزار و ۴۷۹ نفر گردشگر را به کمیتهی جنوب آسیا در سازمان جهانی جهانگردی داده بود، مورد تقدیر قرار گیرد.
در ادامه نیز محمدعلی فیاضی ـ رییس کمیتهی طبیعتگردی هفتهی گردشگری ـ نیز با توضیح برنامههایش برای این هفته دربارهی روستاهای هدف گردشگری، گفت: بستهی آموزشی روستاهای هدف گردشگری آماده شده است و بعد از این هفته، نخستین دورهی آموزشی در یک روستا آغاز میشود و سپس این طرح ادامه مییابد. کارگروهی هم تشکیل شده است تا استاندارد اقامتگاههای بومی را تدوین کند، چون این اقامتگاهها تا کنون هیچ استانداردی نداشتهاند.
مرتضی شریفی ـ رییس کمیتهی جشنوارهها و مدیرکل امور مراکز و خدمات معاونت گردشگری ـ نیز از برگزاری نشستی با بانکها برای پرداختن تسهیلات به صنوف گردشگری در این هفته خبر داد و در ادامه دربارهی طرح استانداردسازی مراکز اقامتی که قرار بود تا پایان شهریور به نتیجه برسد توضیح داد: تا کنون ۵۷۲ هتل به فرآیند استانداردسازی وارد شده و ۲۳۹ هتل این مرحله را به پایان رساندهاند. ۱۰۷ واحد گواهینامه گرفته و چهار واحد نیز تنظیم درجه داشتهاند.
اکبر غمخوار نیز بهعنوان نمایندهی بخش خصوصی حاضر در این نشست، پس از آنکه توضیحاتی دربارهی ضرورت برگزاری هفتهی گردشگری در کشور داد، تاکید کرد: باید تلاش کنیم سفر در سبد خانوار قرار گیرد و این آموزش به مردم داده شود. علاوه بر آن، مسوولان و تصمیمسازان نسبت به این موضوع توجیه شوند. معتقدم مسوولان در اینباره دغدغهای ندارند چون رسانهها به آن توجه نمیکنند.
او ادامه داد: در همهی بخشها به موضوع یارانهی حمایتی توجه شده است بهجز صنعت گردشگری و به جای حمایت، ارز مسافرتی را حذف و تسهیلات ساخت هتل را قطع کردند.
غمخوار بیان کرد: ما معتقدیم نجات کشور و خارج شدن آن از بحرانها، در دست گردشگری است. این یک درد است که آقای جهانیان میگوید یک ریال پول تبلیغات گردشگری ندارند. دولت باید اعتبارات لازم را برای توسعه و ترویج گردشگری فراهم کند، چون بودجهی سازمان کفاف نمیدهد. در ایران یک اجلاس «نم» برگزار شد و ما هر جا میرویم، میگویند ایران یک کشور امن است. حال باید این تفکر توسعه یابد نه آنکه آن را رها کنیم.
این فعال گردشگری همچنین تهیهی قوانین و مقررات مورد نیاز گردشگری را از دیگر اقدامات لازم دانست و افزود: رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخواست لغو روادید با ۶۰ کشور را داده است، حالا ما ۶۰ کشور را نمیخواهیم، به شش کشور هم راضی هستیم؛ ولی وزارت خارجه چنین کاری نمیکند.
ایسنا
true
false
false
false