true
![](https://ecopersian.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
دبیر هنری نهمین جشنواره سراسری «تئاتر ماه» در نشست خبری این جشنواره با تشریح برنامههای انجام شده و در حال انجام برای برگزاری هر چه موفقتر این جشنواره گفت: به دلیل گزینش سختگیرانه هیئت انتخاب، شاهد آثاری با کیفیت خوب در جشنواره خواهیم بود.
به گزارش اکوپارس رحمت امینی رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و دبیر هنری این جشنواره دراین نشست افزود: با شکلگیری نخستین مرکز رسمی تئاتر کاربردی کشور در حوزه هنری، این مرکز در طول جشنواره تئاتر ماه کارگاههایی را برگزار خواهد کردو دو بخش کودک و بزرگسال هم خواهد داشت که بخش کودک و نوجوان برای اولین بار طی جشنوارهای مجزا در روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه در حوزه هنری برگزار میشود و اختتامیه آن روز ۲۴ مهرماه خواهد بود.
رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اضافه کرد: عزتالله انتظامی، مسعود دلخواه، مهرداد رایانیمخصوص، سعید کشنفلاح و امیر دژاکام داوران بخشهای صحنهای و خیابانی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه خواهند بود.
رحمت امینی تصریح کرد: فراخوان جشنواره دهم تئاتر ماه در روز پایانی این دوره اعلام خواهد شد و قرار است ابتدا به مدت طولانی به تولید متن با توجه به نگاه کارشناسی و حمایتی بپردازیم.
امینی از دیگر ویژگیهای برگزاری همایشهای منطقهای «تئاتر ماه» به کشف و پرورش استعدادهای تئاتر استانی اشاره کرد و گفت: در مدل قبلی برگزاری جشنواره «تئاتر ماه» که به شکل فراخوان عمومی اعلام میشد و بعد گروهها برای طی مراحل بازخوانی و بازبینی آماده میشدند عملاً توجهی به قابلیتهایی که ممکن است در آثار شهرستانی وجود داشته باشد نمیشد و این مسئله منجر به یأس و ناامیدی گروههایی میشد که در انبوهی از آثار ارائه شده آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نمیگرفتند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تأکید کرد: شیوه برگزاری جشنواره «تئاتر ماه» به شکل همایش منطقهای موجب میشود که آثار نمایشی که در روند تولید قرار گرفتهاند و برای آمادهسازی آنها ماهها زحمت کشیده شده است، هدر نرفته و ما به این دوستان اطمینان میدهیم که نمایشهایشان در سال جاری و سال آینده تا پیش از برگزاری دور دهم جشنواره مجوز اجرای عموم بگیرند و از این رو جشنواره «تئاتر ماه» تلاش خود را بر این امر معطوف داشته است که از تلف شدن انرژی و امکانات و ناامیدی و یأس گروههای تئاتری جلوگیری کند.
وی به ایجاد نخستین مرکز تئاتر کاربردی اشاره کرد و گفت: کارگاههایی از این مرکز در حاشیه جشنواره «تئاتر ماه» برپا خواهد شد که هدف از آن تقویت بنیههای علمی و فنی تئاتر است و اجرای آن را ظفر قهرمانینژاد در طول مدت برگزاری جشنواره به عهده خواهد داشت.
دبیر هنری جشنواره «تئاتر ماه» تصریح کرد: یکی دیگر از مزیتهای این جشنواره نسبت به دورههای پیشین آن اجرای مستقل دو بخش کودک و نوجوان و بزرگسال است که به این منظور ۲۲ و ۲۳ مهر ویژه اجراهای تئاتر کودک و نوجوان خواهد بود و پس از برگزاری آیین اختتامیه این بخش در صبح روز ۲۴ مهر، از فردای آن روز یعنی ۲۵ تا ۲۹ مهر بخش صحنهای و خیابانی بزرگسال را برگزار خواهیم کرد.
وی به ترکیب هیئت داوران این دوره از جشنواره «تئاتر ماه» نیز پرداخت و گفت: عزتالله انتظامی، مسعود دلخواه، مهرداد رایانی مخصوص، سعید کشنفلاح و امیر دژاکام داوری این جشنواره را به عهده خواهند داشت که به غیر از عزتالله انتظامی و سعید کشنفلاح، سه داور دیگر تئاترهای خیابانی را نیز قضاوت میکنند.
امینی در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: تلاش کردیم تا با انتخابهای سختگیرانه آثاری را به مرحله نهایی جشنواره شاهد باشیم که از نظر وجوه فنی و محتوایی قابلاعتنا باشند و همینجا از همه علاقهمندان دعوت میکنیم که به تماشای آثار این دوره از جشنواره به ویژه آثار استانی بنشینند و نسبت به آنها برای ارتقای سطح کیفی تئاتر نگاهی نقادانه داشته باشند.
وی در پایان سخنرانی خود گفت: همه تلاش همکارانم در دبیرخانه جشنواره «تئاتر ماه» بر این است که فراخوان دوره دهم در مراسم اختتامیه دوره نهم آماده ارائه شود ولی همین جا لازم است اعلام کنم که در جشنواره دهم نگاهی کارشناسی بر روی تولید متن خواهیم داشت و تا چند ماه نخست پس از انتشار فراخوان تمرکز بر روی نگارش نمایشنامه برای پشتوانه تولید و اجرای تئاتر جشنواره خواهیم داشت.
در ادامه نشست علی قربانی دبیر اجرایی جشنواره تئاتر ماه و مدیر مرکز محافل و جشنوارههای حوزه هنری اظهار داشت: در جشنواره نهم برای نخستین بار طرح همایش مناطق را پس از سالها اجرایی کردیم.
وی گفت: تقسیمبندی استانها برای برگزاری همایشهای منطقهای «تئاتر ماه» تنها براساس موقعیت جغرافیایی آنها نبود بلکه از نظر فنی نیز مطالعه کردیم که استانهایی که به لحاظ تئاتری قوی هستند در گروهها تقسیم شوند تا استانهای ضعیف نیز با الگوبرداری از آنها به تقویت تئاتر خود بیاندیشند.
قربانی ادامه داد: منطقهای برگزار شدن همایشهای «تئاتر ماه» علاوه بر حسنهایی که مطرح شد یک ویژگی منحصر به فرد نیز داشت و آن اینکه انتخاب آثار نمایشی از شکلی فردی به قالب گروهی بدل شد و ما در هر منطقه از سطح سلیقهای ۳ داور برخوردار بودیم.
دبیر اجرایی جشنواره «تئاتر ماه» تصریح کرد: در دورههای پیشین جشنواره هر گروه پس از اجرای خود به شهرستانهای خود مراجعت میکردند اما در جشنواره امسال پیشبینی شده است تا همه گروههای تئاتر تا پایان جشنواره در این فضا مستقر باشند تا آثار گروههای تئاتری دیگر را از نزدیک مشاهده و آنها را مورد نقد قرار دهند.
وی گفت: علاوه بر اجراهای نمایشی و برپایی کارگاههای تئاتر خلاق در حاشیه جشنواره، نمایشگاه عکس و پوستری نیز در محل حوزه هنری از دورههای پیشین این جشنواره و پوسترهای آن برپا خواهد شد ضمن آن که ۲۴ و ۲۵ مهر همزمان با سالروز امامجواد(ع) در حوزه هنری مجالس تعزیه نیز خواهیم داشت.
قربانی در مورد آثار راه یافته به نهمین جشنواره سراسری «تئاتر ماه» گفت: از تهران ۶ اجرای صحنهای ، ۲ اجرای خیابانی و ۳ تئاتر کودک و نوجوان به این جشنواره راه یافتهاند که در کنار ۱۵ اجرای صحنهای، ۶ تئاتر خیابانی و ۴ نمایش کودک و نوجوان از شهرستانها جمعاً ۳۶ نمایش را برای برگزاری این دوره از جشنواره تشکیل میدهند.
وی در مورد جوایز این دوره از جشنواره گفت: در همایشهای منطقهای جمعاً ۵۰ میلیون تومان در مناطق و ۴۰ میلیون تومان کمکهزینه به گروههای شهرستانی تعلق گرفت و برای مرحله نهایی این جشنواره شامل بخشهای کودک و نوجوان، صحنه بزرگسال و خیابانی ۸۰ میلیون تومان جایزه برای گروههای برگزیده در نظر گرفتهایم.
قربانی در پایان گفت: شبکه چهار سیما پوشش تصویری و رسانهای این جشنواره را به عهده خواهد داشت ضمن آنکه خانه هنرمندان ایران و مرکز ملی استیج به ویژه در مورد تئاتر کودک و نوجوان قول مساعد برای حمایت مادی و معنوی از این جشنواره دادهاند.
یادآور میشود، نهمین جشنواره سراسری «تئاتر ماه» ۲۲ تا ۲۹ مهر در تالارهای اندیشه، مهر، ماه و سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد.
true
false
false
false