×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

عربستان سعودی قطعا منحصربه‌فردترین درآمد گردشگری مذهبی جهان را با توجه به میزبانی مناسک حج دارد؛

درآمدی که بیش از هفت درصد تولید ناخالص ملی آن را شامل می‌شود، حدود یک‌دهم درآمد نفتی این کشور است و امسال رقمی حدود ۳۳میلیارد دلار را شامل می‌شود، یعنی با قیمت امروز دلار در بازار آزاد، چیزی حدود ۱۰۰هزار میلیارد تومان! 
به گزارش پارس توریسم به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران، عربستان فقط در موسم حج تمتع بیش از ۲۲میلیون نفر مسافر ورودی را میزبانی می‌کند که با احتساب ورودی‌های موسم عمره، حدود ۲۰ درصد مسافران به مقصد خاورمیانه را به‌تنهایی میزبانی می‌کند. این ارقام یعنی این‌که سعودی‌ها هر سال بنا بر اعلام صندوق بین‌المللی پول، بیش از ۳۰۰میلیارد دلار درآمد نفتی دارد که با اضافه شدن درآمد حج، فقط سالی ۳۴۰میلیارد تومان به‌جز سایر درآمدهایش عایدی دارد.
 
با این حال، در بسیاری از شهرهای عربستان از جمله مدینه، کیفیت زندگی شهری و ساخت‌وساز متناسب با این درآمد کلان به‌نظر نمی‌رسد و نمود آن بیش از هر چیز در خودروهای مصرفی شهروندان نمود دارد؛ اما نکته در اینجاست که عرب‌های سعودی این حجم انبوه مهمان را مخصوصا در مقطع زمانی مناسک حج ابراهیمی چگونه میزبانی می‌کند؟ عربستانی‌ها در این زمینه به‌نوعی تبحر رسیده‌اند که هرچند با تأخیرهایی بعضا چشمگیر، اما به هر حال فرودگاه‌های شهرهایی مانند مدینه، مکه و جده به‌صورت شبانه‌روزی این حجم از مسافران را جابه‌جا می‌کنند. البته عربستان هر سال در تفاهم‌نامه‌هایش با کشورهای دیگر تأکید می‌کند که ۵۰ درصد پروازها باید از طریق ایرلاین‌های این کشور انجام شود. هرچند ایران امسال برای اولین‌بار توافق کرده است که همه‌ی پروازهای زائران با ایرلاین‌های ایران انجام شود، البته در این توافق هزینه‌ی فرود هواپیماهای ایرانی افزایش پیدا کرده است.
 
از سوی دیگر، هتل‌های انبوه ساخته‌شده در شهرهای مدینه و مکه به‌خوبی از عهده‌ی میزبانی اقامت این مسافران برمی‌آیند. هتل‌هایی که در موسم حج برای کسانی که از کشورهای کم زائر و بدون کاروان‌های هماهنگ‌شده به این شهرها سفر می‌کنند، معمولا جایی برای اقامت ندارند. هم‌اکنون فقط نیم‌میلیون نفر زائر در مدینه حضور دارند. این تعداد بیشتر در هتل‌هایی که در سه ضلع مسجدالنبی بویژه وجه شمالی آن ساخته شده‌اند اقامت دارند.
 
این هتل‌ها که شکل ظاهری نزدیک به هم آن‌ها به‌نوعی شیک‌ترین بخش شهر را ایجاد کرده است، هریک حدود یک‌هزار نفر زائر را در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ اتاق جا داده و برخی از آن‌ها را هتل‌های پنج ستاره تشکیل داده‌اند. با این حساب، اگر هتلی ۳۰۰ اتاق داشته باشد و برای هر شب اقامت ۵۰ دلار دریافت کند که هر دو این عددها حداقلی است، هر هتل، هر روز ۱۵۰۰۰ دلار عایدی دارد که در یک بازه‌ی حدود ۵۰ روزه ۷۵۰هزار دلار می‌شود.
 
در این هتل‌ها که طبقه‌های آن‌ها معمولا به‌طور کلی به اجاره‌ی کاروان‌هایی مشخص از کشورهای مختلف درآمده‌اند، با وجود نسبتا مجلل بودن، از خیلی از اقدامات هتل‌های با ستاره‌های مشابه خبری نیست. در طبقه‌های همکف و بعضا چند طبقه زیر زمین، مغازه‌ها و بعضا بازارهای متصل متعددی وجود دارند که یک بازار تجاری عظیم را برای تهیه‌ی سوغاتی تشکیل داده‌اند.
 
این در حالی است که تعدادی از زائران حرم نبوی در مدینه و نیز بیت‌الله‌الحرام در مکه، در متل‌ها و مسافرخانه‌هایی با کیفیت و هزینه‌ی به‌مراتب پایین‌تر اقامت دارند و حتا معدودی از آن‌ها، این دوران را در کنار خیابان‌ها می‌گذرانند.
 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false