×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

تهران- کارشناسان معتقدند تولیدکنندگان و ارائه دهندگان خدمات باید بیشتر به رعایت استانداردها بپردازند

 تا با استفاده از این ابزار علمی، فنی و تجربی بتوانند در تولید و کسب و کار با افزایش کارایی و بهره وری به نتایج بهتر و ضایعات کمتر برسند.
 استاندارد و استاندارد کردن، از پایه ‏های استوار علم و فن‏آوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقش بسزایی دارد.
استاندارد عبارت از نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجارب بشری است که به صورت قواعد، مقررات و نظام‏هایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفه‏جویی در اقتصاد ملی، حفظ سلامت و ایمنی عمومی، گسترش مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی و غیره به کار می‏رود.
اندیشه تشکیل سازمان بین‏المللی استاندارد، در چهاردهم اکتبر سال ۱۹۴۶ میلادی در نشست روسای موسسه‏های استاندارد ۲۵ کشور جهان در لندن شکل گرفت؛ پس از آن، مجمع عمومی سازمان بین‏المللی استاندارد، در سال ۱۹۶۹ میلادی مقرر داشت که از سال۱۹۷۰، چهاردهم اکتبر به نام روز جهانی استاندارد، تعیین و نامگذاری شود. در نهایت با تصویب سازمان ملل، این روز با عنوان روز جهانی استاندارد اعلام شد.
کارشناسان معتقدند که استانداردهای بین المللی از جمله استانداردهای ISO، IEC و ITU برای افزایش کارآیی بسیار با اهمیت می باشند.
این مساله با ورود به صف مقدم چالش های جهانی از جمله بی ثباتی و ناپایداری مالی، به معنای رقابت سازمان ها برای دستیابی به نتایج بهتر با ضایعات کمتر است؛ به بیانی کاملا ساده، کارآیی مبین توانایی برای نیل به اهداف از طریق اجرای فرآیندهایی جهت بهبود کیفیت محصولات یا خدمات با حداقل ضایعات ، هزینه ها یا کار غیر ضروری است.
کارایی به سازمان ها کمک می کند تا با کسب حداکثر سود اهداف سازمانی را تحقق بخشند که این امر برای موفقیت در چالش های کنونی و فضای اقتصاد رقابتی حیاتی می باشد.
در جهان بسیار رقابتی و پیچیده امروز، بررسی موضوع پایداری از منظر اقتصادی، محیطی و اجتماعی بدان معنا است که کارآمدی بیشتر برای کسب و کارها، حیطه وسیعی از اقدامات و موضوعات را در بر می گیرد.
استانداردهای بین المللی ابزارهای قدرتمندی هستند که به سازمان ها جهت بهره برداری از امکانات بالقوه آنان در بازارهای جهانی کمک می کنند.
استانداردهای تدوین شده توسط کارشناسانی از سراسر جهان، حاصل تجربه برتر و هماهنگ بین المللی است که برای اندازه گیری، مقایسه، افزایش کارآیی و کاهش ضایعات مورد استفاده قرار می گیرند.به عنوان مثال، استانداردهای بین المللی با تعیین ویژگی های مشترک، این امکان را فراهم می آورند تا محصولات، خدمات و فن آوری های عرضه کنندگان مختلف مانند قطعات یک پازل به طور مناسبی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
استانداردهای بین المللی با حمایت از ساز و کارهای همکاری و قابلیت های سازگاری، پایگاهی استوار برای ایجاد نوآوری فراهم آورده و دسترسی بازار به محصولات جدید را تسهیل می نماید.
استانداردهای بین المللی به کشورها، سازمان ها، قانون گذاران و محققان اطمینان می بخشد با پرهیز از دوباره کاری می توانند به سرمایه گذاری در سایر اولویت ها بپردازند.
استفاده از دانش فنی پیشرفته در استانداردهای بین المللی، برای همگان از جمله کشورهای در حال توسعه قابل دستیابی بوده و به آن ها در حداکثر بهره گیری از منابع انسانی و مادی یاری می رساند.
فرآیندهای کارآمد تجاری و صنعتی منتج از استانداردها، شرکت ها را برای حضور در عرصه رقابت جهانی و افزایش سرعت تولید با هزینه کمتر برای کسب بازارهای بیشتر توانمند می سازند؛ به این ترتیب، استـانداردها به سازمان ها کمک می کنند تا ضمن تمرکز بر بهبود روش ها، نیازهای مشتریان را تامین نمایند.
قانون گذاران می توانند استانداردهای بین المللی را به عنوان معیار پذیرش و مبنای تنظیم ارتباط بازار و مصرف کننده به کار گیرند و مصرف کنندگان اطمینان خاطر می یابند استانداردهای بین المللی به افزایش کارآیی موضوعات مورد اهمیت آنان همچون برچسب گذاری یا ایمنی محصولات می پردازند.
کارشناسان بر این باورند که استانداردهای بین المللی IEC، ISO و ITU نه تنها موجب درک مفهوم اقتصاد می شوند، بلکه با افزایش کارآیی، به افراد جامعه کمک می کنند تا برای بهره برداری مطلوب تر از منابع موجود و ایجاد دنیایی با ثبات تر مشارکت نمایند.
** گرامیداشت روز جهانی استاندارد در ایران
همایش روز جهانی استاندارد (صبح شنبه ۲۲ مهر ماه سال جاری) با حضور معاونان رییس جمهوری ، وزیر صنعت ، معدن و تجارت ، پیشکسوتان صنعت ، تولید کنندگان و صنعتگران کشور ، رییس ، معاونان و مدیران کل ستادی و استانی سازمان استاندارد همچنین جمع کثیری از کارکنان این سازمان در محل مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد.
بهادر کاظمی ، معاون نظارت براجرای استانداردها و سیستم های کیفیت در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد ، ضمن تبریک این روز، گفت : بزرگداشت روز جهانی استاندارد بهانه ای برای توسعه و ترویج فرهنگ استاندارد است ، چرا که استاندارد به عنوان یکی از الزامات و نیازهای جامعه بشری بویژه جامعه صنعتی روبه رشد به شمار می آید.
به گفته کاظمی همه ساله در روز جهانی استاندارد ، به منظور ترویج و توسعه فرهنگ استاندارد و ایجاد کیفیت و انگیزه در واحدهای تولیدی و خدماتی، همچنین بهبود کیفیت و استمرار آن ۲۲ واحد نمونه تولیدی و خدماتی، بر اساس روش اجرایی که در سازمان ملی استاندارد ایران مصوب شده معرفی می شوند.
وی در همین زمینه ادامه داد : این روش اجرایی با هدف ارزیابی و انتخاب واحدهای نمونه دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد و برای محصولات مشخص در سطح کشور پیاده می شود.
معاون اداره کل نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت گفت : در این ارزیابی ها ۱۰ شاخص با امتیازات مشخص معرفی و بر اساس خود ارزیابی توسط تولیدکنندگان تحت بررسی قرار می گیرند.
وی گفت : این شاخص ها شامل، استمرار در حفظ پروانه کاربرد علامت استاندارد مبنی بر عدم تطبیق و ابطال پروانه ، انطباق با ویژگی های استانداردها در آزمون های دوره ای ، دارا بودن گواهی رسمی سیستم های کیفیت در سطح ملی و بین المللی ، رعایت میزان معیار مصرف انرژی ، دارا بودن آزمایشگاههای تایید صلاحیت بر اساس استانداردهای ۱۷۰۲۵ ، میزان فعالیت های آموزشی مرتبط برای بهبود کیفیت و سیستم مدیریت کیفیت براساس سرآمد آموزش ، آموزش مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تولیدی و خدماتی ، ارتقای سطح تکنولوژی در روش ساخت و تولید کیفی تر و انجام فعالیت های تحقیقاتی مرتبط با ارتقای کیفیت ، است.
همچنین رییس سازمان ملی استاندارد ایران به مناسبت روز جهانی استاندارد در پیامی می گوید: امسال، ˈسال تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی استˈ؛ روز جهانی استاندارد فرصتی است تا ضمن گرامیداشت این روز همزمان با ۱۶۵ کشور عضو سازمان بین­المللی استاندارد، از همه کسانی که در سنگر تولید و تجارت جهادگونه تلاش نموده و اعتلای ایران اسلامی را در صحنه های اقتصادی و عرصه های بین المللی فراهم کرده اند، تقدیر و تشکر نمایم.
وی می افزاید: به ویژه از قشر تولیدکنندگان و ارائه­ دهندگان خدمات که از ابزار استاندارد در راستای تولید با کیفیت و خدمات بهتر استفاده می کنند و از حریم این گذر همواره با نظارت خود مراقبت دارند.
بدون تردید در دنیای امروز، سرعت پیشرفت فناوری ها با سرعت نور برابری می کند و اقتصاد، مرزهای سیاسی را متوجه خود کرده و برخی از اقتصادهای نوظهور در شرق آسیا و اقتصاد مستقل مثل ایران اسلامی علیرغم شدیدترین تحریم های استکبار جهانی به مسیر متعالی خود ادامه داده و با تکیه بر علم ، فناوری و استانداردهای بومی، تهدیدهای موجود در فضای کسب و کار دنیا را به یک فرصت تبدیل کرده است.
امسال شعار جهانی استاندارد عبارتست از ˈضایعات کمتر، نتایج بهتر، افزایش کارایی با استانداردهاˈ باتوجه به این شعار جهانی، تولیدکنندگان و ارائه دهندگان خدمات باید بیشتر به رعایت استانداردها بپردازند تا با استفاده از این ابزار علمی، فنی و تجربی بتوانند در تولید و کسب و کار با افزایش کارایی و بهره وری به نتایج بهتر و ضایعات کمتر برسند.
وی یادآور می شود: فرآیندهای صنعتی و تجاری کارآمد حاصل استانداردها هستند و استانداردها به تولیدکنندگان کمک می کند تا با افزایش کارآیی به نحو مطلوب از منابع در اختیار خود استفاده نمایند.
ایرنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false