true
![](https://ecopersian.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
چه آنها که کسب و کارشان مستقیماً با دلار سر و کار دارد و چه آنها که برنامه سرمایهگذاری روی دلار را دارند، به خوبی از اهمیت نوسانات این نرخ ارزی مهم با خبر هستند.
مردمی که میخواهند سرمایههای خرد و کلان خود را به پای دلار بریزند، بایستی بدانند که این سرمایهگذاریاشان سودده است یا خیر. باید بدانند نوسان نرخ ارز طی سه ماه، شش ماه و یا یک سال همراستا با رشد تورم است یا خیر. با دقت در جدولهای زیر میتوان به خوبی دریافت که دلار در چه بازههای از سال رشد میکند و در چه بازههایی افت میکند. روند ثبات این نرخ نیز میتواند در نوع خودش قابل توجه باشد.
طی یک ماه: بدون تردید رکوردزنی دلار در همین شهریور ماه رخ داد. یعنی همان ایامی که شایعات ۳۰۰۰ تومانی شدن قیمت دلار شنیده میشد. اواخر مرداد ماه ایامی بود که بانک مرکزی به حربههای مختلف و با تزریق دلار، بازار را تا حدی کنترل کرده بود. اوج داستان هفته سوم شهریور بود. زمانی که کسی پیشبینی نمیکرد دلار آرام شود.
طی سه ماه: تیر ماه گذشته طبعاً به دلیل آغاز فصل تابستان و شروع مسافرتها، این نرخ با توجه به افزایش بازار تقاضا بالا کشید. شوک اندکی که تا اواخر تیر و اوایل مرداد بیشتر دوام نیاورد. پیش از شوک بزرگ شهریور، یک بار هم در هفته سوم مرداد ماه شاهد یک ارتعاش ارزی بود. اینطور به نظر میرسد که در هفته سوم هر ماه اتفاقات مهمی رخ میدهد.
طی شش ماه: بعد از تعطیلات عید و آن گرانی اسفند سال ۹۰، آرام آرام شاهد نزول سریع قیمت دلار بودیم. البته کاهش نرخ دلار در اردیبهشت را به دلیل افزایش نرخ بیکاری عنوان کردهاند. یعنی همان فرمول عرضه و تقاضای همیشگی. در خاطرمان هست که بسیاری در همین دوره مبالغ هنگفتی را بابت خریداری دلار پرداختند. خرداد ماه روند رو به رشد قیمت، کمی تندتر شد ولی نه در آن حد که از پیشبینیها خارج شود.
طی یک سال: در نمای یک ساله شاهد هستیم که تقریباً دلار به نسب زمان مشابه خود در ۹۰ حدود ۲ برابر گرانتر شده است. همه اینها در حالی است که بزرگترین شوک ارتعاش دلار سال ۹۰ در آذر ماه اتفاق افتاد. دلار آذر ماه سال ۹۰ برابر دلار مرداد ماه سال ۹۱ است.
true
false
false
false