×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

بیشتر از ۹۵ درصد مواد اولیه تولیدات صنایع دستی در داخل کشور موجود است، صدور هویت، اعتقادات و آیین‌های سنتی کشور از طریق صنایع دستی امکان‌پذیر است

و به دلیل جایگاه این صنعت، مباحث حمایتی آن در مرحله پنجم کشور پیش‌بینی شده است تا از این طریق فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی به منظور عدالت اجتماعی انجام شود.
مدیر عامل اتحادیه سراسری صنایع دستی کشور با اشاره به ارائه برنامه جامع برای تحقق اهداف صنایع دستی به وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، گفت: طی شش ماه ابتدایی سال جاری، ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم.

به گزارش فارس، منوچهر عبدلی در نشست انعقاد تفاهم‌نامه همکاری آموزش تربیت نیروی کار طراحان و صنعت‌گران صنایع دستی میان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و اتحادیه سراسری صنایع دستی کشور، اظهار داشت: در تمام دنیا صنایع دستی حاکمیتی محسوب می‌شود که نشان از اهمیت فرهنگ غنی‌ در کشورها است.

وی اظهار داشت: ایران جزو سه نام تجاری اصلی دنیا در صنایع دستی در کنار کشورهای چین و هند است که این موضوع وظایف ما را سنگین می‌کند.

وی با بیان اینکه بیشتر از ۹۵ درصد مواد اولیه تولیدات صنایع دستی در داخل کشور موجود است، تصریح کرد: صدور هویت، اعتقادات و آیین‌های سنتی کشور از طریق صنایع دستی امکان‌پذیر است و به دلیل جایگاه این صنعت، مباحث حمایتی آن در مرحله پنجم کشور پیش‌بینی شده است تا از این طریق فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی به منظور عدالت اجتماعی انجام شود.

عبدلی یکی از وظایف اتحادیه سراسری صنایع دستی کشور را آموزش و تربیت نیروی کار ماهر و نیز ثبت شرکت‌ها و تعاونی‌ها در این زمینه دانست و تأکید کرد: در حال حاضر ۱۱۴ رشته مربوط به صنایع دستی در کشور وجود دارد و در این راستا طرح جامع و مدونی از طراحی مواد اولیه، ‌بانک اطلاعاتی، بسته‌بندی، صادرات و ضمانت‌های پس از آن طراحی و برای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه شده است.

این فعال تعاونی‌های صنایع دستی یکی از نقاط ضعف کشور را عدم نگاه و رویکرد مسئولان به بازارهای جهانی دانست و گفت: بیشتر نگاه‌ها به سمت بازار مصرف داخلی بوده، در حالی که درآمدزایی خوبی از صادرات این نوع کالاها می‌توان برای کشور به دست آورد.

وی تأکید کرد: صنایع دستی کشور با مشکل بازاریابی روبه‌رو است و نیازمند ایجاد یک ستاد متمرکز برای حل و فصل این صنعت است.

وی از دیگر مباحث مربوط به صنایع دستی را موضوعاتی همچون توانمندسازی افراد و بهداشت دانست که با آموزش تأمین خواهد شد.

عبدلی با بیان اینکه برنامه‌ای خاص برای صادرات داریم، گفت: تولید و بازاریابی و مشارکت با کشورهای خارجی مانند ترکیه به منظور عرضه کالاهای ایران به بازارهای کشور از جمله ترکیه جزء این برنامه‌ها است و همچنین کالاهای لوکس و خاص در این راستا به فروش و عرضه می‌رسد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری صنایع دستی کشور با استقبال از اجرای نظام استاد شاگردی نوین به موضوع نظام بهره‌وری در این صنعت اشاره کرد و گفت:‌ نظام بهره‌وری جایگاه خاصی در صنایع دستی دارد در حالی که افراد بسیاری در اوقات فراغت و به عنوان شغل دوم به این موضوع می‌پردازند.

به گفته عبدلی، ۲۱۴ هزار نفر عضو اتحادیه سراسری بوده اما بسیاری از افراد بدون داشتن مجوز مشغول فعالیت هستند و برآوردها نشان می‌دهد که سه میلیون نفر در این زمینه فعال هستند.

وی تأکید کرد: سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم که این میزان طی ۶ ماه گذشته سال جاری محقق شده است.

وی تصریح کرد: در این‌باره افزایش ۳۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته در امر صادرات را پیش‌بینی می‌کنیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false