true
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در حال حاضر وضعیت بخش صنعت و معدن نامتعادل است و با این شرایط نمی توان انتظار رشد فزاینده در سال ۹۳ داشت. غلامحسین شافعی، چهارشنبه شب در گردهمایی تشکلهای اقتصادی سراسر کشور در هتل طرقبه مشهد، اظهار کرد: برای رسیدن به توسعه راه سختی پیش رو داریم و اکنون آمار نرخ رشد اقتصادی کشور در شش ماهه اول سال ۹۲ نشان می دهد که ارزش محصولات کشاورزی از ۶.۱ درصد به ۲.۱ درصد رسیده است. وی با بیان اینکه ارزش افزوده سرمایه صنعت و معدن از ۱۰.۹ به منهای ۷.۱ درصد رسیده است، افزود: همچنین تولید ناخالص داخلی از ۶.۲ درصد به منهای ۳.۱ درصد و خدمات از منهای یک به ۲.۴ درصد رسیده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: نرخ رشد ارز اقتصادی در سال ۹۱ از منهای ۶.۳ به منهای ۶.۸ رسیده اما در این یک سال که از عمر دولت می گذرد به رشد ۲ درصد رسیدهایم.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۸ تا ۲۰ میلیارد ارز خانگی که دست مردم است باید وارد عرصه تولید شود، اظهار کرد: طی سال ۸۴ نرخ رشد اقتصادی ۸.۴ درصد بود که این نرخ رشد در قالب برنامه سوم توسعه بود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: امروز بخش صنعت و تولید نیازمند اقدامات اورژانسی است و این امر نباید ما را از برنامهریزی بلندمدت کشور غافل سازد البته تحریم ها نیز در این حوزه تاثیرگذار بوده و عدم توجه به نقشه راه و برنامه ریزی مشخص موانعی در این مسیر ایجاد کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رشد قارچگونه موسسات مالی و اعتباری، گفت: در حال حاضر ۲۸ درصد سرمایهها در دست موسسات مالی و اعتباری است لذا ضرورت دارد فکری اساسی برای موسسات مالی اعتباری و وضعیت سرمایههای آنها داشته باشیم.
شافعی یادآور شد: بزرگترین مشکل در بحث تولید دسترسی آسان به منابع مالی است و در این راستا مطابق آمارها کشور ما در دسترسی به خدمات مالی در جهان در رتبه ۱۳۷، در تامین مالی از طریق بازار رتبه ۸۶ و سهولت دسترسی به وام رتبه ۱۴۸ را در اختیار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اعلام اینکه این موسسات و نهادهای وابسته باید در بورس قالب بندی شوند افزود: بنده به عنوان یک پیشنهاد مطرح می کنم که اتاق تعاون در کنار هم جمع شده و به شکل خصوصی در مقابل موسسات اداره شوند چرا که وضعیت شورای پول و اقتصاد را هم رشد قارچ گونه موسسات این گونه کرده است البته وزیر صنعت و معدن و تجارت این موضوع را در شورای پول و اعتبار مطرح کردند.
شافعی سپس از وضعیت نامتعادل بخش صنعت و معدن انتقادکرد و افزود: در حال حاضر وضعیت بخش صنعت و معدن نامتعادل است و با این شرایط نمی توان انتظار رشد فزاینده را در سال ۹۳ داشت و این امر نشان می دهد برای رسیدن به توسعه راه سختی پیش رو داریم و آمار نرخ رشد اقتصادی کشور در شش ماهه اول سال ۹۲ نشان می دهد که ارزش محصولات کشاورزی از ۶.۱ درصد به ۲.۱ درصد رسیده است.
true
false
false
false