true
رییس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به اعلام آمادگی بانکهای خصوصی برای ایجاد بانک مشترک با عراق، گفت: البته بانکها تابع قوانین بانک مرکزی دو کشور هستند.
به گزارش خبرنگار ایبِنا، براساس تازهترین آمار گمرک از تجارت خارجی شش ماهه نخست سالجاری صادرات ایران به عراق ۴ میلیارد و ۵۶۴ میلیون دلار بوده که سهم حدود ۲۰ درصدی از مجموع ارزش صادرات ایران را به خود اختصاص داده است. در این میان مشکلاتی نیز بر سر راه تجارت بین دو کشور وجود دارد که برطرف کردن آنها میتواند با توجه به روابط سیاسی خوب بین دو کشور باعث رشد مبادلات تجاری شود.
به عقیده فعالان اقتصادی یکی از نقاط ضعف روابط تجاری بین دو کشور بحث نقل و انتقال پول است که تأسیس بانک مشترک ایران و عراق به عنوان راهحل پیشنهادی میتواند موجب ایجاد اطمینان برای طرفین در تبادلات مالی باشد.
یحیی آل اسحاق در این باره در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، اظهار داشت: روابط تجاری دو کشور ایران و عراق در ۶ ماه گذشته ۳۱ درصد رشد داشته و بر اساس آمار در ۶ ماه گذشته بیش از ۴ میلیارد دلار صادرات از ایران به عراق انجام شده در حالی که این رقم در سال گذشته ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: با وجود حجم ۸ میلیارد دلاری تجارت بین ایران و عراق، انتقال پول بین دو کشور از طریق بانکها کم است و اگرچه مسئولان تاکید زیادی بر تسهیل نقل و انتقال پول بین دو کشور دارند، ولی این موضوع با وجود اقدامات انجام شده همچنان در حاشیه قرار گرفته است.
رییس اتاق مشترک ایران و عراق درباره آماده بودن زمینههای راهاندازی بانک مشترک بین ایران و عراقی اظهار داشت: اکنون برخی بانکهای ما در عراق فعالیت میکنند اما مهم این است که عزم بانکهای مرکزی دو کشور بر این کار باشد، بانکهای مرکزی ایران و عراق باید به صورت جدیتری این موضوع را پیگیری کنند.
آل اسحاق با بیان اینکه بانکهای مرکزی ایران و عراق اعلام آمادگی کردهاند اما در جزییات کار مشکلاتی وجود دارد، گفت: زمینههای ایجاد این بانک آماده است و علی رغم همه محدودیتها امکان ایجاد بانک مشترک وجود دارد.
وی با اشاره به اعلام آمادگی بانکهای خصوصی برای ایجاد بانک مشترک، اظهار داشت: البته بانکها تابع قوانین بانک مرکزی هستند اما بانکها آمادگی خود را اعلام کردهاند.
همچنین جعفر الرسول الحمدانی رییس فدراسیون اتاقهای بازرگانی عراق در گفتگو با خبرنگار ایبِنا اظهار داشت: تسهیل در نقل و انتقال پول بین دو کشور از مهمترین عوامل رشد مبادلات تجاری و روابط اقتصادی خواهد بود که دو کشور باید تلاش کنند در این راه با عزمی جدیتر گام بردارند.
وی با بیان اینکه، ابزارهای سادهای برای انتقال پول بین دو کشور وجود دارد، گفت: انجام تبادلات از طریق بانکهای محلی و بانکهای مشترک یکی از این راهحلها است و در این زمینه بانکهای عراقی تمایل دارند با بانکهای خصوصی ایران بانکهای مشترک تشکیل دهند.
true
false
false
false