×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات محمدرضا خانی مدیرعامل وقت بانک سرمایه و ۶ متهم دیگر این پرونده در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست سیداسدالله مسعودی مقام آغاز شد.

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری اکوپارس به نقل از خبرگزاری ایرنا ،دیگر متهمان این پرونده را خیراله بیرانوند و علیرضا حیدرآبادی پور مدیرعامل و عضو هیات مدیره وقت بانک سرمایه، پرویز احمدی سرپرست بانک و رئیس هیئت مدیره وقت بانک سرمایه، بهمن خادم و مهرداد باقری از اعضای هیات مدیره وقت بانک سرمایه) و یاسر ضیائی شیرکلائی قائم مقام وقت بانک سرمایه تشکیل می دهند که به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت متهم هستند.

تاکنون جلسات بسیاری برای رسیدگی به پرونده بانک سرمایه تشکیل شده که متهمان این پرونده را می توان به دو بخش تقسیم کرد. اول کسانی که با ارائه تسهیلات از طریق بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان موجبات اخلال عمده در نظام اقتصادی را ایجاد کردند و دوم کسانی که با اخذ این تسهیلات جورچین اخلال در نظام اقتصادی را تکمیل کردند.

اما داستان بانک سرمایه چیست که شاهد برگزاری جلسات متعدد از دی ماه سال گذشته با حضور متهمان گوناگون در آن هستیم؟

حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در آبان سال ۹۵ از بازداشت هشت نفر در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه خبر داده و گفته بود که تحقیقات مرتبط با این پرونده همچنان ادامه دارد و ممکن است برخی از افراد بازداشت شده تا زمان رسیدگی نهایی با قرار آزاد شوند و حتی ممکن است برخی دیگر نیز تحت تعقیب قرار گیرند.

صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۷۴ برای کمک به فرهنگیان تشکیل شد و هر فرهنگی مختار بود ۵ درصد از حقوق خود را به صندوق واریز کند و دولت هم آنچه فرهنگیان واریز کردند سالیانه به صندوق واریز کند؛ این صندوق به سمت سرمایه گذاری رفت و یکصد شرکت ایجاد کرد که یکی از آنها بانک سرمایه، ششمین بانک خصوصی است. حدود ۴۷ درصد از سهام آن متعلق به صندوق فرهنگیان و ۳۸ درصد متعلق به گروه ریخته گران است. این بانک در مدت ۱۰ سال، ۱۲ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کرده که هشت هزار میلیارد تومان آن معوقات بانکی است.

دادستان پیشین تهران نیز همان زمان گفت: به وزیر وقت آموزش و پرورش گفتم که مدیر قبلی را بردارید، اما با تاخیر و در آخرین روز وزارت اقدام کرد.
عباس جعفری دولت آبادی افزود: عده ای می گویند هشت هزار میلیارد اختلاس شده اما با بررسی مشخص شد این مبلغ معوقات بانکی و تسهیلات بلاوصول و سررسید صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه است.

تاکنون ۳۰ مدیر از آموزش و پرورش در این دادگاه حضور یافته اند و سه نفر از آنان به نام های علی بخشایش، پرویز کاظمی و محمدرضا توسلی حکم محکومیت ۲۰ ساله خود را برای تخلف ۲ هزار و  ۲۰۰ میلیارد تومانی دریافت کرده و اکنون در زندان به سر می برند. برخی دیگر از متهمان مانند حسین هدایتی یا محمدهادی رضوی نیز که به دلیل اخذ تسهیلات در مقابل قاضی دادگاه قرار گرفتند، به حبس های طولانی و رد مال محکوم شده، پرونده برخی دیگر از متهمان این پرونده در حالی رسیدگی است و گروهی دیگر مانند بهروز ریخته گران در انتظار رسیدگی به اتهامات خود هستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false