×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

پیش بینی بازار در نیمه دوم سال مثبت خواهد بود. البته در مقایسه با ابتدای سال شاید شاهد رشد کافی نباشیم اما در مجموع تا پایان سال بازار سرمایه از رونق کافی برخوردار و با قدرت نقدشوندگی مناسب همراه خواهد بود. موارد مذکور بخشی از دیدگاه‌های سیدحسین میری، مدیرعامل تأمین سرمایه سپهر است که در گفت و گو با هفته‌نامه اطلاعات بورس به تشریح برنامه‌های آتی این شرکت پرداخته است.

 

 
 
یکی از مهم‌ترین کارکردها و وظیفه‌ شرکت‌های تأمین سرمایه در بازار سرمایه تأمین مالی است، که با توجه به وضعیت فعلی بانک‌ها نمود بیشتری هم یافته، ‌تأمین‌ سرمایه سپهر در این روند چه عملکردی دارد؟
از ابتدای سال در بخش تأمین مالی برنامه‌های توسعه‌ای متعددی مد نظر قرار گرفت. در ابتدای سال از معدود تأمین سرمایه‌هایی بودیم که دست به انتشار اوراق زدیم. اوراق شهرداری تبریز را به مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان منتشر کردیم. پس از آن اوراق منفعت سینا دارو نیز منتشر شد. اوراق دیگری هم وجود دارند که در آینده‌ای نزدیک مجوزهای لازم صادر و کار انتشار آن‌ها فراهم می‌شود. نکته مهمی که باید به آن اشاره شود مذاکراتی است که با دولت انجام داده ایم و به نظر می‌رسد حدود ۴ تا ۷ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق برای سال جاری در دست داشته باشیم. سایر موارد هم مانند کمک به ارزش‌گذاری سهام و افزایش سرمایه شرکت‌ها نیز، توسعه دوتا سه برابری خواهند داشت. بزرگترین افزایش سرمایه تأمین سرمایه سپهر سال گذشته در مجموعه بانک صادرات از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها انجام شد. در حال حاضر نیز افزایش سرمایه سه بانک دیگر و چند شرکت بزرگ را دردست اجرا داریم. مجموع این امور موجب می‌شود امسال برای سپهر سالی باشد که توسعه دو تا سه برابری در حوزه‌های مختلف را در آن شاهد باشیم.
با توجه به این موضوع چه برنامه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای متنوعی در تأمین سرمایه سپهر در دست پیگیری است؟
سال جاری در تأمین سرمایه سپهر سالی همراه با توسعه در تمامی ابعاد کاری است. ظرفیت‌های موجود از جمله صندوق‌های فعال در سپهر، امکان این توسعه چشمگیر و حداکثری را فراهم کرده اند. پایان سال گذشته حجم کل صندوق‌های سپهر حدود ۳.۵۰۰ میلیارد تومان بود که برای سال جاری از جمله برنامه‌های در دست اقدام رساندن این ظرفیت به ۱۳ هزارمیلیارد تومان بوده که تا کنون ۶۰ درصد آن محقق شده است. از طرفی صندوق اندوخته سپهر ۳ هزار میلیارد تومان موجودی داشت که به ۶ هزار میلیارد تومان رسیده و در حال حاضر برای ۷ هزار میلیارد تومان از سازمان بورس مجوز دریافت شده که به زودی عملیاتی خواهد شد. موجودی صندوق پارند هم حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بود که در شرایط کنونی به یک هزار میلیارد رسیده و چندی پیش نیز سازمان بورس مجوز افزایش سقف این صندوق را به ۲.۰۰۰ میلیارد تومان صادر کرده که هفته پیش عملیاتی شد. بر این اساس در بخش دارایی‌های تحت مدیریت با توجه به بستر مناسب با کمک بانک صادرات، توسعه‌ای حدود سه برابری را شاهد خواهیم بود.
افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی‌ها چه تفاوتی با افزایش سرمایه از آورده نقدی دارد؟ کدام مورد از ارزش بالاتری برخوردار است؟
افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها به اندازه افزایش سرمایه از محل آورده نقدی از جایگاه مناسبی برخوردار نیست. در افزایش سرمایه از محل آورده نقدی علاوه بر اندازه شرکت که بزرگ تر می‌شود، توانایی نقدینگی نیز بالا می‌رود، اما در تجدید ارزیابی دارایی‌ها، اندازه شرکت افزایش می‌یابد، ولی توانایی نقدینگی وجود ندارد. برتری دیگری که این افزایش سرمایه نسبت به آورده نقدی دارد، فرار از تنگناهای قانونی مانند شمول ماده اصل۱۴۱ است که با کمک افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها این محدودیت رفع شده و شرکت می‌تواند به دنبال سایر برنامه‌های خود حرکت کند. نکته دیگر با اهمیت، ارزش واقعی شرکت است. تجدید ارزیابی دارایی‌ها کمک می‌کند قدرت ترازنامه‌ای شرکت بالا رفته و ارزش‌های نهفته موجود مستند و واقعی شود. زمانی که دارایی‌های مجموعه به قیمت دفتری باشد و ترازنامه از قدرت کافی برخوردار شود توانایی مجموعه در انجام امور حتی در سطح بین المللی بالاتر می‌رود. به‌عنوان مثال یک شرکت خودرویی اگر سرمایه‌ای ۱۰ واحدی و قصد انجام کاری بین المللی دارد، کسی که از خارج به تزارنامه نگاه می‌کند با یک ترازنامه ۱۰ واحدی رو به رو می‌شود، در حالی که ممکن است دارایی‌هایی وجود داشته باشد که بتواند این ترازنامه را به ۳۰ واحد ارتقا ببخشد. این افزایش سرمایه کمک می‌کند که اندازه واقعی بهتر دیده شود به عبارت دیگر کمک می‌کند تا مجموعه‌ها بتوانند فعالیت‌های خود را گسترده تر انجام دهند.
یکی از موضوعات روز بازار تغییرات در بازار پایه فرابورس است، این روند را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
در بازار پایه دو نکته اساسی وجود دارد؛ نکته اول معاملاتی که در بازار انجام می‌شوند که باید ضمن حفظ رونق و جذابیت از قدرت نقدشوندگی بالایی برخوردار باشند؛ پس نهاد ناظر باید ساز و کاری طراحی کند که این نکات در بازار وجود داشته باشند.
به این نکته توجه کنید در بازار سرمایه افراد حرفه‌ای و افراد مبتدی که تعدادشان در بازار زیاد است فعالیت می‌کنند؛ بنابراین نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که نهاد ناظر باید جلوی انحراف در بازار را بگیرد چرا که اگر انحراف ایجاد شود و امکان مداخله در بازار وجود داشته باشد و نوسانات مبنای درستی نداشته باشند، سرمایه‌گذاران گمراه می‌شوند در صورتی که باید به صورت مشخص از سهامداران به خصوص سهامداران خرد حمایت شود. بنابراین در بازار پایه باید شرایطی فراهم باشد که این مسائل با هم دیده شود به نحوی که نه بازار را قفل و راکد کنیم که امکان معامله در آن وجود نداشته باشد و نه جذابیت آن از بین برود. همچنین نباید به دنبال آن از تعداد فعالان در بازار سرمایه کاسته شود و نه باید به صورتی باشد که از سهامدار خرد حمایت نشود و آسیب ببیند.
یکی از جذابیت‌های بازار عرضه‌های اولیه بوده، در خصوص افزایش استقبال سرمایه‌گذاران در عرضه اولیه‌ها چه نظری دارید؟
همانطور که قبلا اشاره شد بازارسرمایه نسبت به ۱۰سال گذشته تغییر کرده است؛ در گذشته از عرضه‌های اولیه به این شکل گسترده استقبال نمی شد. اما وقتی در حال حاضر این تعداد زیاد کد سهامداری در یک عرضه اولیه شرکت می‌کنند این سینگال مثبت را به بازار می‌دهد که بازار از عمق کافی برخوردار شده، فعالان آن افزایش پیدا کرده و به دنبال آن چنین بازاری به این زودی دچار تزلزل نخواهد شد و به صورت پایدار و ادامه دار به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
این‌گونه سهمیه‌بندی را چگونه تحلیل می‌کنید؟
هر آنچه در دنیا اتفاق می‌افتد و ما وارد بازار ایران می‌کنیم تابع مسائلی قرار می‌گیرد که خاص مملکت ماست. از نظر تئوری با شما مخالف هستم اما از نظر عملی و با توجه به تجربه چند ساله ام در کشور به نظرم شیوه عمل همین است. شما زمانی که از نگاه سرمایه‌گذار خرد به موضوع نگاه می‌کنید هر عرضه اولیه انگیزه‌ای برای حضور در بازار است. با این دیدگاه که سهم عرضه اولیه‌ای در نقطه قیمتی شروع به معامله می‌کند و به طور طبیعی رشد می‌کند و پایین هم نمی آید. وقتی چنین واقعیتی در کشور وجود دارد به تبع آن رفتار باید به گونه‌ای باشد که از بازار حمایت شود؛ اگر این کار را نکنیم رفتار غیر اقتصادی کرده ایم. در گذشته حتی اینگونه تحلیل‌ها هم در دسترس نبوده و در حال حاضر که وجود دارد به تبع آن افراد بیشتری در بازار حضور پیدا می‌کنند. اگر ماهم جای نهاد ناظر باشیم باید به همین روش عمل کنیم و راهی جز این نداریم.
چشم انداز بازار سرمایه را برای نیمه دوم سال چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟
از نگاه تأمین سرمایه سپهر چشم‌انداز بازار سرمایه در شش ماهه دوم سال مثبت است. شاید در بخش سهام، در مقایسه با ابتدای سال شاهد رشد کافی نباشیم اما در مجموع تا پایان سال بازار سرمایه از رونق کافی برخوردار و با قدرت نقدشوندگی مناسب همراه خواهد بود. نکته دیگری که باید به آن توجه شود فرصت کسب بازدهی مناسب در بازار سرمایه است. برخی معتقدند این روز‌ها به دلیل شرایط و محدودیت‌های بین المللی موجود و تاثیر این عوامل در اقتصاد و به دنبال آن در بازار سرمایه موج منفی و شرایط روانی نامناسبی حاکم و بازار با روند نزولی همراه می‌شود. اما اعتقاد ما در تأمین سرمایه سپهر بر این است که شرایط حال حاضر در مقایسه با دهه گذشته بسیار متفاوت است. امروزه با وجود چالش‌های بین‌المللی، صنایع در حوزه‌های مختلف از جمله پتروشیمی، پالایشگاهی و معدنی فعالیت خوبی می‌توانند داشته باشند به این معنا که می‌توانیم خوب بفروشیم، خوب سود کنیم و این گزینه در بازار پایدار خواهد بود. در حوزه‌های غیرسهمی مانند تأمین مالی و انتشار اوراق که موضوع خاص تأمین سرمایه‌هاست، همچنان می‌توانیم موفق عمل کنیم. در حال حاضر صنایع ما به تأمین مالی بیشتری از آنچه تا کنون اتفاق افتاده نیاز دارند. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت گستردگی ابزارهای موجود در تأمین مالی است. بنابراین تأمین سرمایه‌ها در شش ماه آینده فعال تر از گذشته حضور خواهند داشت و نقش پررنگ تری در تأمین مالی صنایع و نهادهای اقتصادی ایفا خواهند کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false