وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ارائه ۹۴ درصد خدمات از طریق ابزارهای بانکداری الکترونیک، نقشه راه ترسیم شده برای رسیدن به بانکداری دیجیتال و مجموعه اقدامات انجام شده برای خروج از زیان در بانک صادرات ایران قابل تقدیر است و نشان از تداوم یک مدیریت علمی برای رسیدن به جایگاه این بانک تاریخی و پرآوازه دارد.
به گزارش پایگاه خبری اکوپارس به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، فرهاد دژپسند در مراسم آغاز شصت و نهمین سال فعالیت و رونمایی از سامانه شعب مجازی سپهر «شمس» و چهار طرح جدید اعتباری این بانک با بیان این مطلب، با تبریک ورود بانک به شصت و نهمین سال خدمترسانی، گفت: بانک صادرات ایران توانسته با تلاش مدیریت بانک و برنامههای مناسب انجام شده، روند منفی حسابهای بانک را از سال ۹۸ مثبت کند که درخور توجه است و باید آن را به فال نیک گرفت.
وی ابراز کرد: عبور از زیان و کاهش زیان بر اساس بازنگری در قانون تجارت، شایسته پاداش است و از این پس باید در پی جایگاه و رتبه به مراتب بهتر برای بانک صادرات ایران بود. اینکه در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد خدمات بانک به صورت غیرحضوری ارائه میشود، حتما درخور توجه است. اگرچه اقتضائات فعلی ارائه شش درصد بقیه خدمات حضوری را ناگزیر کرده اما میشود تلاش کرد تا این میزان نیز به صورت الکترونیکی عرضه شود. اگرچه فرهنگ کشور ما هنوز این آمادگی را ندارد که خدمات حضوری بانکی را به صفر برسانیم اما میتوان با برنامههایی این میزان را تا حد ممکن کاهش داد. باید تلاش کرد تا تمامی فعالیت بانک الکترونیکی شود و تمامی عملیات بدون حضور افراد انجام بگیرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بانکداری دیجیتال یک گام عقبتر از بانکداری هوشمند است، افزود: خواسته وزارت امور اقتصادی و دارایی در این مرحله بانکداری دیجیتال است. باید منابع مورد نیاز برای دستیابی به این هدف بر اساس مصارف بانک تقویت شود و در مجاری صحیح خود مصرف شود. بانکها اگر میخواهند در عرصه اقتصاد به مراتب بالاتری دست پیدا کنند، باید با استفاده از خدمات و فناوریهای جدید دانشگاهها، مراکز علمی و پژوهشی و شرکتهای دانشبنیان، حضور قدرتمندتری داشته باشند.
دژپسند گفت: ملاک رتبهبندی بانکها با گذشته متفاوت است و تنوع خدمات ملاک اصلی این رتبهبندی به شمار میآید. تنوع، سطح دسترسی، جامعیت، سهولت و رفاه بیشتر، ملاک اصلی رتبه و جذابیت بانکها است.
وی با بیان اینکه برخی مقاومتها امروز مانعی برای بهرهمندی بیشتر از برخی فناوریهای نوین است، تکنولوژی بلاکچین را مورد اشاره قرار داد و افزود: استفاده از این فناوری میتواند هزینهها را به ویژه در شرایط تحریمی تا ۷۰ درصد کاهش دهد. با این روش، شفافیت بین ۳۰ تا ۵۰ درصد و هزینههای مشتری تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت. همچنین به دلیل خودکار شدن سیستمها، هزینههای این بخش نیز تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت ضمن اینکه محدودیتی برای تعداد مشتریان نخواهیم داشت. با استفاده از هوش مصنوعی درآمد سازمان تا ۱۷ درصد بالاتر خواهد رفت. تقریبا ۷۰ درصد پروندهها بدون استفاده از کاغذ و در محیط هوشمند انجام خواهد گرفت.
وی بازار سرمایه را بهترین فرصت برای واگذاری داراییهای مازاد و شرکتهای بانکها عنوان کرد و افزود: امروز بازار سرمایه یک نقش کلیدی برای تامین مالی دارد.
دژپسند اظهار کرد: امیدوارم اجازه بدهند بازار سرمایه همچنان به صورت حرفهای اداره شود، از مداخلات سیاسی در امان بماند و عدهای کملطفی نکنند و برای بهرهبرداریهای سیاسی، به اظهارنظرهایی اقدام نکنند که این بازار را دچار خدشه و آسیب کنند. این بازار دارد عمق، ریشه و پایداری پیدا میکند، اما طبیعت بازار این است که گاهی با خوداصلاحی مواجه میشود.
وی افزود: خویشتنداری هم برای فعالان و سهامداران بازار سرمایه و هم برای کسانی که میخواهند اقتصاد کشور از این منافع استفاده کند، بسیار ضروری است. جنس بازار سرمایه به گونهای است که باید مداخله دولت به حداقل برسد. این بازار MARKET BASE است، بنابراین باید حرفهای اداره شود. طبیعی است که دولت باید نظارت کند و سازمان بورس و شورای عالی بورس متولی نظارت هستند که خوشبختانه قانون تمامی مراحل را پیشبینی کرده است اما نیاز به تامل، تحفظ و خویشتنداری بیشتری برای مراقبت از بازار نیاز داریم. این بازار باید میانمدت و بلندمدت دیده شود. از این رو، نظام بانکداری ما میتواند به خوبی از این شرایط استفاده کند. بنگاههای مالی بزرگ ما برای سرمایه درگردش میتوانند به خوبی از این شرایط استفاده کنند تا صنعت بانکداری به سمت اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط متمرکز شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ضرورت ارتباط بین بازار پول و سرمایه، گفت: با این کار، پلکان ترقی اقتصاد ایران را در درون برای افزایش رفاه و در اقتصاد بینالملل برای افزایش سهم در بازار بینالمللی فراهم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، حاکمیت شرکتی را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: پیام اصلی حاکمیت شرکتی مبتنی کردن تصمیمات بر نظامهای حرفهای، علمی و تجربی است در واقع تصمیمات باید به صورت حرفهای در قالب حاکمیت شرکتی اتخاذ شود.
دژپسند گفت: اگر بتوانیم حاکمیت شرکتی را رعایت کنیم، اموال مازاد را بفروشیم، با بازار سرمایه برای تکمیل حلقههای تامین مالی پیوند برقرار کنیم و با شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی ارتباط تنگاتنگی داشته باشیم، بانک صادرات ایران همواره در نظام بانکی یک رقیب جدی باقی خواهد ماند.
وی اظهار کرد: در دنیای پر پیچ و خم رقابت، دستیابی به یک عنوان برتر، نیازمند جدیت، تلاش و از خودگذشتگی بیشتر است و باید به جایگاهی رسید که نام بانک صادرات ایران بیدرنگ به عنوان بهترین بانک خدمتگذار بر زبانها جاری شود.