به گزارش اکوپارس به نقل از روابط عمومی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران: نایب رئیس اتاق بازرگانی: بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی یکی از مدیران ارشد گمرک ایران در خردادماه، میزان کالاهای دپو شده در انبار بندرهای گوناگون شامل هشت قلم کالای اساسی از جمله «ذرت» دو میلیون و ۲۶۹ هزارتن، «جو» ۶۲۱ هزار و ۷۵۲ تن، «روغن خام» ۳۵۲ هزار و ۵۲ تن، «گندم» ۳۱۵ هزار و ۵۲۶ تن، «شکر» ۲۳۴ هزار و ۷۴۳ تن، «سویا» ۲۲۰ هزار و ۲۹۸ تن، «دانههای روغنی» ۱۸۴هزار و ۷۹۱ تن و «برنج» ۶۷ هزار و ۸۷۰ تن بوده است.
قیمت واردات هرکدام از این کالاها که برخی از آنها مثل شکر و برنج کالای نهایی به حساب میآیند و مستقیم در سبد مصرف روزانه شهروندان مینشینند، در زمان واردات چند دلار و قیمت هر دلار چند تومان بوده است؟ در فاصلهای که این دو کالا در بندرها دپو شدهاند قیمت هر دلار چند تومان شده است؟
به نظر میرسد، در خوشبینانهترین حالت قیمت دلار در فاصله آخر بهار و آخر تابستان ۳۰ درصد افزایش داشته است. به نظرتان آیا بازرگان واردکننده برنج و شکر حالا کالای خود را در بازار به قیمت کدام دلار میفروشد؟ تصور اینکه بازرگانان نرخ تبدیل دلار به ریال را در فروش کالا لحاظ کنند، دور از انتظار است.
این زیان افزایش ۳۰ درصدی و تفاوت قیمت به دلیل دپوی کالا را آیا جز مصرفکنندگان میپردازند و آیا جز این است که تهیدستان بیشترین آسیب را میبینند.