گزارش اقدامات سازمان راهداری و حملونقل جادهای در خصوص پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در ناوگان حمل و نقل جاده ای و مراکز تجمع مسافران در در نشست شورای معاونین وزارت راه و شهرسازی از سوی قائم مقام ریاست این سازمان تشریح شد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، داریوش امانی قائم مقام ریاست این سازمان در نشست شورای معاونین وزارت راه و شهرسازی که با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزار شد، به ارائه گزارش اقدامات این سازمان جهت مقابله با ویروس کرونا پرداخت.
امانی با اشاره به تلاش و کوشش شبانه روزی دست اندرکاران بخش حمل و نقل جاده ای بار و مسافر از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: تا دهم آبان ماه ۲۹۷ میلیون تن کالا جابجا شده است که این آمار حاکی از رشد ۶.۲ درصدی تناژ و رشد ۴.۵ درصدی بارنامه در این بخش است.
وی افزود: حدود ۶۰ میلیون تن از این حجم از جابجایی را کالاهای اساسی، دامی و کشاورزی تشکیل می دهند.
امانی ضمن تقدیر و تشکر از بخش خصوصی حمل و نقل جاده ای کشور بیان داشت: تردد ناوگان حمل و نقل مسافر در این ایام با بیش از ۸۰ درصد کاهش روبرو شد که آسیب جدی به این بخش را در پی داشت اما با تدابیر اتخاذ شده تا کنون بیش از ۹۰ درصد بخش تجمع مسافران و ۵۸ درصد بخش حمل و نقل کالا از تسهیلات دولتی برخوردار شده اند.
قائم مقام ریاست سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای یادآور شد: حدود ۴۸۰هزار راننده با ۳۶۰ هزار دستگاه ناوگان در بخش باری و ۱۲۰هزار راننده با ۷۰ هزار دستگاه ناوگان در بخش مسافربری حمل و نقل عمومی جاده ای فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای مقابله با ویروس کرونا گفت: فروش غیر حضوری بلیت و فعال کردن وب کیوسک ها در مراکز تجمع مسافر به ویژه در استان های بزرگ، راه اندازی خدمات درب به درب توسط شرکت های حمل و نقل مسافر، حذف مبادلات پولی در فرایند تهیه بلیت، تب سنجی و فاصله گذاری مسافران در ناوگان، استعلام وضعیت سلامت مسافران به صورت الکترونیکی قبل از فروش بلیت و زمان آغاز سفر، ارائه بسته های بهداشتی به مسافران، الزام مسافران به استفاده از ماسک و مدیریت تحویل و تحول توشه مسافران از جمله اقدامات برجسته در میان مجموعه اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای مقابله با کرونا بوده است.
وی مجموع اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با هدف مبارزه با کرونا را شامل اقدامات قبل از سفر، حین سفر، در محل پایانه های مسافری و مجتمع های خدماتی-رفاهی، در جهت حذف مراجعات حضوری، برخورد با متخلفان و اعمال مجازات های تعیین شده و اقدامات اطلاع رسانی عنوان کرد.
امانی خاطرنشان کرد: طبق ابلاغیه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، رانندگان ناوگان مسافربری ملزم به باز کردن دریچه تهویه اتوبوس ها در حین سفر و پذیرایی از مسافر با بسته بندی و رعایت شرایط بهداشتی و بطری های آب یکبار مصرف شدند، همچنین سوختگیری وسیله نقلیه توسط راننده و خدمه سفر ممنوع اعلام شد و مسافران دارای علایم مشکوک به بیماری در وسیله نقلیه جداسازی شدند.
قائم مقام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: مقرر شد قبل از هر سفر ناوگان حمل و نقل مسافر ضدعفونی و گندزدایی شوند و شرایط بهداشتی نمازخانه ها و خوابگاه های رانندگان کنترل شوند، از طرفی با هدف نظارت برناوگان، رانندگان و شرایط عمومی سفر، تیم های نظارتی تشکیل شد.
وی با اشاره به اقدامات حوزه اطلاع رسانی گفت: تا کنون بالغ بر ۸۷۵ مصاحبه صوتی، ۱۷۵۰ مصاحبه تصویری، ۱۲۲۵ خبر مکتوب، ۲۵۲۰۰ خبردرج شده در روزنامه ها، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری، بیش از ۵۲۵ عنوان خبر در صدا و سیما درج و منتشر شده است، همچنین بیش از ۱۷۵ کلیپ، ۷۰۰ اینفوگرافیک و ۱۴۰ موشن گرافیک به منظور اطلاع رسانی به کاربران جاده ای و رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی تهیه شده است.
امانی در ادامه اظهار داشت: در راستای اثرگذاری بیش از پیش و بهره گیری از فضاهای دراختیار جهت مبارزه با ویروس کرونا از ظرفیت ۵۲۵ بیلبورد و پیشانی بیش از ۸۷۵ پل در جاده ها برای ارتباط با هموطنان و انجام اطلاع رسانی های لازم استفاده شده است.
قائم مقام ریاست سازمان راهداری و حملونقل جادهای یادآور شد: با استفاده از ظرفیت کمیسیونهای ماده ۱۲،۱۱ و ۱۴ نیز به تخلفات نقض پروتکل های ستاد ملی مبارزه با کرونا در بخش حمل و نقل جاده ای رسیدگی می شود.