آخرین وضعیت کشت محصولات اساسی در سال زراعی جاری در جلسه ستاد عالی زراعت با هدف بررسی پیشرفت فیزیکی کشتهای پاییزه، روند توزیع نهادهها (کود و سم) و وضعیت تأمین بذر سویا با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از ایانا، جلسه ستاد عالی زراعت با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، اعضاء ستاد و همچنین روسای سازمانهای جهاد کشاورزی استانها از طریق ویدئو کنفرانس در سالن جلسات وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این جلسه، جواد وفابخش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: میانگین بارش کشور تا تاریخ ۲۳ آبان ماه حدود ۱۵.۴ میلی متر بوده که نسبت به ۲۲.۹ میلی متر سال قبل و ۲۲.۶ میلی متر بلند مدت به ترتیب ۳۱.۹ و ۳۲.۸ درصد کمتر است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص طرح جهش تولید در دیمزارهای ۶ استان کشور با مساعدت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)، از روسای سازمان های جهاد کشاورزی این استانها خواست تا این طرح بسیار مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری را به طور ویژه و روزانه پیگیری کنند.
در ادامه این جلسه، اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گزارشی تصریح کرد: سطح کشت گندم آبی در سال جاری ۸۱۷ هزار هکتار است که نسبت به ۷۹۹ هزار هکتار سال قبل ۲.۲ درصد رشد نشان میدهد.
وی افزود: سطح زیر کشت گندم دیم ۲.۷ میلیون هکتار است که نسبت به سال قبل حدود ۰.۷ درصد رشد دارد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۱ درصد از برنامه گندم آبی و ۶۷.۵ درصد از گندم دیم محقق شده است.
در ادامه این جلسه، فرامک عزیزکریمی مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: تاکنون در خصوص زراعت جو آبی ۴۴۴ هزار هکتار کشت انجام شده که نسبت به ۳۶۰ هزارهکتار سال قبل ۲۳ درصد رشد داشته، به نحوی که ۶۱ درصد از برنامه مصوب سال جاری تحقق یافته است.
وی افزود: در زراعت جو دیم ۵۲۰ هزار هکتار کشت شده که نسبت به ۴۴۸ هزار هکتار سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته و ۴۹ درصد برنامه محقق شده است.
عزیزکریمی با اظهار نگرانی از کاهش ۳۰ درصدی مصرف کود در زراعت جو کشور بر لزوم تمرکز در عملیات سرک دهی و بویژه استفاده از کودهای آلی و میکرو تاکید کرد.
وی افزود: بر اساس اطلاعات تکمیلی ارائه شده تاکنون نسبت به سال قبل بذر مصرفی ۱۲ درصد و سطح بیمه نیز ۱۷۳درصد رشد دارد.
در این جلسه، علیرضا مهاجر مجری طرح دانههای روغن وزارت جهاد کشاورزی نیز در گزارشی اظهار کرد: سطح قرارداد کلزا ۲۳۳ هزار هکتار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۸ درصد کاهش دارد.
وی افزود: سطح کشت شده تاکنون نیز ۱۳۱ هزارهکتار است که ۱۳ درصد نسبت به سال گذشته کمتر است.
مهاجر با اشاره به این که ۱۱۷۰تن بذر توزیع شده است، گفت: تاکنون کشت قراردادی در سطح ۴۰ هزار هکتار منعقد و در سطح ۳۰ هزار هکتار عملیات کشت انجام شده است.
وی، جمع کل بذر سویا خریداری شده تاکنون را حدود ۲۵۰۰ تن اعلام کرد.
در ادامه این جلسه، پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: تاکنون از ۹۸ هزار هکتار کشت چغندرقند بهاره حدود ۶۱ هزار هکتار برداشت شده که تناژ غده حاصله حدود ۳.۱ میلیون تن است.
وی افزود: از مجموع ۳۰ هزار هکتار برنامه کشت چغندر پاییزه نیز حدود ۲۸ هزار هکتار قرار داد منعقد شده که تاکنون ۲۴ هزارهکتار آن کشت شده است و بنا به اطلاعات ارائه شده کل سطح برداشت نیشکر در بهره برداری سال زراعی جدید ۸۵ هزار هکتار خواهد بود.
در این جلسه، حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نیز در گزارشی بیان کرد: کل حمل کودهای ازته تاکنون حدود یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن بوده که علاوه بر آن ۱۷۵هزارتن ذخیره اوره در استانها و بنادر کشور وجود دارد.
وی افزود: درصد حمل استانهای با اقلیم سرد ۸۰ درصد، معتدل ۷۰درصد و گرم حدود ۶۰ درصد است.
رسولی خاطرنشان کرد: تاکنون جذب کودهای غیر یارانهای به ۱۹ هزارتن رسیده و این درحالی است که کل جذب این کودها در سال قبل ۴ هزار تن بوده است.
وی گفت: حدود ۱۹۴ هزار لیتر کود ویژه عملیات بذرمال مهیا و به استان ها ارسال شده است.
در این جلسه، محمدحسن عصاره رییس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تفاوتهای ساختاری موجود بین سیستم رسمی و غیر رسمی بذر، سعی خواهیم کرد امکانات و آزمایشگاههای خود را در جهت حمایت از دستورات وزیر جهاد کشاورزی برای تامین بذر و توسعه کشت سویا به کار گیریم.
وی افزود: ضمن اینکه با مصرف بهینه بذر در واحد سطح میتوان علاوه بر ارتقاء بهرهوری و تولید، در مصرف بذر نیز صرفهجویی کرد.
در ادامه این جلسه، روح الله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی ایران با در گزارشی به اقدامات بانک کشاورزی اشاره و اظهار کرد: بانک کشاورزی آماده پرداخت ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات با سود ۱۲درصد در قالب کشاورز کارت است.
در این جلسه، کیخسرو چنگلوایی مشاور وزیر و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور نیز گفت: در خصوص سطح مبارزه با علفهای هرز، سال گذشته ۴ میلیون و ۲۷۳ هزار هکتار مبارزه با علفهای پهنبرگ، باریکبرگ و توام در سطح اراضی کشور انجام شده است.
وی با اشاره به این که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نیز جهت تامین ۳۵۱۰ تن علف کش در حال اقدام است، خاطرنشان کرد: همچنین تامین سموم از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی و اتحادیه تعاون روستایی همدان در حال پیگیری است، بدین ترتیب تا ابتدای بهمن ماه کسری برای مصرف سموم علف کش نخواهیم داشت، ضمن اینکه در مورد کلزا ۳۹۱ تن و چغندرقند ۱۳۹ تن علف کش مازاد بر نیاز در کشور وجود دارد.
در این جلسه، کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از اقدامات به موقع در خصوص بذرمال گندم قدردانی کرد و خواستار توجه ویژه در مورد چالش کاهش مصرف کودهای فسفاته و پتاسه و نقش مهم کشاورز کارت در جبران این مشکل و بررسی های بیشتر برای هدفمندتر شدن تاثیر کشاورز کارت شد.
هادی اسدی رحمانی رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب نیز در این جلسه، اظهار کرد: تا هفته آینده دستورالعمل های فنی جدید برای استفاده از کودهای سرک را با هدف جبران کاستی در مصرف کودهای پایه و تقویت سیستم ریشه و پنجه زنی تهیه و ارائه خواهیم کرد.
در این جلسه، در خصوص مجوز کشت پنبه در استان سیستان و بلوچستان نیز پس از جلسات برگزار شده مقرر شد به شرط ورود کارخانجات و عقد قرارداد کشت برای سال اول مجوز ۱۰۰۰هکتار کشت پنبه صادر شود.