×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
جنبه تبلیغاتی دارد چون اصلا بانک‌های خارجی با ما کار نمی‌کردند

جنبه تبلیغاتی دارد چون اصلا بانک‌های خارجی با ما کار نمی‌کردند که بخواهد در مساله پولی و بانکی ایران اثر بگذارد؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد ۱۸ بانک ایرانی تحت تحریم‌های جدید و ثانویه قرارگرفته‌اند.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که این وزارتخانه طی رایزنی با وزارت خارجه این کشور، نهادهای مالی ایران را برای قرار دادن در لیست تحریم‌ها شناسایی کرده است.

به گزارش اکوپرشین به نقل از ستاره صبح: به گفته مقامات آگاه، تحریم‌های جدید آن دسته از بانک‌های ایرانی را هدف قرار داده‌اند که تاکنون مشمول تحریم‌های ثانویه نبوده‌اند. به عقیده کارشناسان، هدف از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، این است که کانال‌های مورد استفاده تهران برای واردات اقلام بشردوستانه مانند غذا و دارو مسدود شوند. این در حالی است که عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی معتقد است؛ تسری تحریم‌های ثانویه به باقی‌مانده بانک‌های ایرانی بیش از آنکه اثر اقتصادی داشته باشد، برای اهداف تبلیغاتی و سیاسی داخلی آمریکا انجام‌شده است. البته محمدجواد ظریف در واکنش به تحریم‌های تازه گفته که آمریکا با این اقدام، باقیمانده کانال‌های بانکی که ایران می‌توانست غذا و دارو وارد کند را مسدود کرده است. بااین‌وجود، اکنون این پرسش مطرح است که تأثیر تحریم جدید بر اقتصاد و بازارهای ایران چگونه است. نظر دو کارشناس را دراین‌ارتباط بررسی کردیم که در ادامه می‌خوانید.

نرخ ارز در صرافی‌ ملی  روز شنبه ۱۹ مهرماه برای بار سوم اعلام شد. بر این اساس قیمت دلار برای فروش در صرافی ملی، ۲۹ هزار و ۹۵۰ تومان اعلام شد. همچنین این صرافی‌ها دلار را از مردم باقیمت ۲۹ هزار و ۸۵۰ تومان خریداری می‌کنند. قیمت دلار در بانک مرکزی ۴۲۰۰ تومان قیمت خورده است. قیمت یورو نیز برای فروش در صرافی‌ ملی ۳۵ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام‌شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۳۵ هزار تومان است.

مرز روانی

دنیای اقتصاد در این مورد نوشت: بازدهی دلار در هفته گذشته منفی شد، ولی انتشار یک خبر در روز تعطیل می‌تواند سرنوشت معاملات ارزی در ابتدای هفته جاری را تحت تأثیر قرار دهد. روز پنج‌شنبه اعلام شد که آمریکا ۱۸بانک ایرانی را در لیست تحریم‌های خود قرارداد؛ با انتشار این خبر، تحرکات معامله‌گران اعتباری در معاملات پشت خطی بیشتر شد و حتی عده‌ای از آن‌ها عنوان کردند که دلار بالای مرز روانی ۳۰ هزارتومانی معامله‌شده است. به نظر می‌رسد، نوسان‌گیران قصد دارند در ابتدای هفته جاری با جوسازی پیرامون تحریم‌های جدید آمریکا، قیمت دلار و سکه را از مرزهای روانی مهم عبور دهند. در چنین شرایطی، ضروری است که بازارساز ارزی از همان ابتدای روز مداخلات نوسان‌گیران را مدنظر قرار دهد و باعرضه مناسب ارز مانع از موج‌سازی جدید در بازارها شود.

محدودیت‌های ارزی

مهدی پورمهر، کارشناس اقتصادی می‌گوید: استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته که یکی از دلایل تحریم اخیر جلوگیری از دسترسی ایران به دلار آمریکا است. فقط این جمله به‌تنهایی کافی است که نرخ ارز را افزایش دهد. به اعتقاد او نوسان‌گیرها و سوء استفاده‌کنندگان، بیشترین استفاده را از این جمله می‌برند. زیرا جلوگیری از دسترسی ایران به دلار یعنی عرضه کم‌تر دلار. محدودیت‌های ارزی و در این شرایط با توجه به نیاز مبرم به واردات و عدم مدیریت صحیح بانک مرکزی، سهوی یا عمدی، ممکن است منجر به رشد مجدد قیمت دلار شود. او در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز می‌گوید: البته در هفته پیش رو بانک مرکزی و دولت برای اینکه نشان دهند تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است طبیعتاً سعی می‌کند نوسان دلار را کنترل کنند و در قیمت ۲۹ تا ۳۰ تومانی نگهش دارند. اما به نظر می‌رسد هم خود دولت از دلار گران نفع می‌برد و هم انتظار افزایش قیمت در جامعه وجود دارد. درنتیجه این احتمال وجود دارد که این عوامل به افزایش قیمت مجدد دلار دامن بزند.

جنبه تبلیغاتی

سیدکمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی درباره افزایش قیمت ارز در صرافی‌های دولتی و تحریم مجدد سیستم بانکی کشور و نام ۱۸ بانک ایرانی در این لیست تحریم‌ها، اظهار داشت: تعدادی از بانک‌ها مورد تحریم قرار گرفتند، هرچند که هیچ اتفاق جدیدی در مباحث دلاری یا سیستم بانکی رخ نداده چراکه بانک‌های خارجی به دلیل عدم پیوستن کشورمان به اف‌ای‌تی‌اف با بانک‌های ایرانی کار نمی‌کردند و نمی‌کنند، یعنی روابط کارگزاری خود را با قطع کرده بودند اما تعدادی از بانک‌های خارجی کوچک که سهام‌دار آمریکایی هم نداشتند در برخی از کشورها هنوز روابط مالی با بانک‌های کشورمان دارند. وی در گفت‌وگو با ایلنا ادامه داد: موضوع مشخص این است که اثر تحریم‌های جدید بانکی را در افزایش قیمت دلار می‌بینیم و این‌گونه آثار خود را نشان می‌دهد وگرنه روند نرخ ارز باید رو به کاهش باشد. جنبه تبلیغاتی این تحریم‌ها بر جنبه اجرایی آن ارجح است و با این تحریم‌ها صرفاً به دنبال افزایش فشار سیاسی هستند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false