×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
بررسی مشکلات دام و طیور و آبزیان از دریچه‌ای دیگر

مشکلات دام و طیور و آبزیان؛ مشکلات اصلی زیر بخش تولید کننده پروتئین دامی از آنجا شروع شد که خداترسی و وجدان کاری به کناری گذاشته شد.

اکوپرشین: علیرضا کیهان‌ پور:  قبل از شیوع و گسترش ویروس ویرانگر کووید ۱۹ در جوامع بشری شاید تا این درجه آگاهی وحساسیت داشتن به یک ویروس آن طور که باید جدی گرفته شود، نبود!

در زمان شیوع  آنفولانزای فوق حاد پرندگان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گذشته‌ای نه چندان دور از یک مرغداری ۱۰۰ هزار قطعه‌ای گوشتی بازدید داشتم.

در این بازدید که بر حسب علاقه شخصی و به پیشنهاد دوستان عزیز دامپزشک‌ام صورت گرفت شاهد بودم که خس خس تنفس این مرغان زبان بسته و موج سینوسی آلودگی ویروسی مانند سیلی بنیان‌کن موجب تلفات سنگین مرغدار می‌شد.

اگر ما انسان‌ها از صفر تا صد پرورش موجود زنده را با درک درست از این مخلوقات زبان بسته با ادراک مفهومی و منشور اخلاقی رعایت کنیم به دستاوردهای خوبی در زمینه دام و طیور خواهیم رسید.

اگر مقید به ایجاد محیطی امن و بهداشتی و آرام و بدون هر گونه دسترسی به حیوانات پرورشی باشیم هم موجود بهتر رشد کرده وهم محصول سالم و بهتری به دست مصرف کننده می‌رسد.

اگر من پرورش دهنده انواع دام سبک و سنگین؛ مرغ گوشتی و تخمگذار؛ انواع ماهی و میگو و… خوراک استاندارد؛ داروی ضروری؛ واکسیناسیون در محیطی آرام وبی تشنج؛ پرسنل تامین شده از نظر مالی در مزارع پرورشی که فقط در حد رفع تکلیف کاری به وظیفه‌اش عمل نکند؛ حمل و نقل مناسب تا کشتارگاه و مراکز عرضه خداپسندانه و باوجدان بیدار و شکرانه تولید و آزار نرساندن به موجود زبان بسته در تمامی مراحل کاشت  و داشت و برداشت پرورش همراه باشد و مقید به رعایت اصول اخلاقی و منشور مسوولانه تبلور دیدگاه دلمشغولی‌های وجدانی ما باشد شاید شاهد خوراندن تریاک به مرغ ۲۴ ساعت قبل از حمل به کشتارگاه؛ ضربات مکانیکی به جسم و استرسی به روح حیوان قبل ازذبح که روی کیفیت گوشت حاصله اثر بدی خواهد داشت نخواهیم بود.

خوراک سالم و تغذیه این موجودات پرورشی اوج رعایت وجدان کاری برای رسیدن به این عبادت خداپسندانه در خلوت خویش است که دام سالم؛ غذای سالم و انسان و جامعه سالم وظیفه  هر وزیر و وکیل و مسوول و متخصص و کارشناسی در حیطه وظایف‌اش که بخاطر آن از بیت‌المال حقوق و مزایا می‌گیرد نیاز ضروری امروز مصرف و تولید ما است که امنیت تغذیه‌ای جامعه را که مقدم بر امنیت غذایی  بنابر راهبرد جدید والزام آور  سازمان فائو(FAO)  را به طور نسبی تامین خواهد کرد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false