×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
بودجه ۱۴۰۰ زمین سوخته برای دولت سیزدهم به ارث خواهد گذاشت

بودجه ۱۴۰۰ زمین سوخته برای دولت بعدی به ارث خواهد گذاشت؛ لایحه بودجه ۱۴۰۰ را می‌توان غیرکارشناسی‌ترین لایحه سال‌های اخیر دولت خواند که در آن درآمدها و هزینه‌های غیرواقعی در کنار رشد چشمگیر مصارف دیده شده است.

گزارش اکوپرشین به نقل از آنا، سارا خانمحمدی؛ دولت در چهارشنبه هفته گذشته ۱۲ آذرماه هشتمین بودجه یا به عبارتی آخرین بودجه دولت تدبیر و امید را به مجلس ارائه کرد این در حالی است که به عقیده نمایندگان و کارشناسان این بودجه دارای اشکالات فراوانی است. در شرایطی که کشور به دلایل مختلفی از جمله سوء‌مدیریت و کوتاهی‌ها دچار مشکلات عدیده اقتصادی است و مردم به طرز قابل توجهی در چند سال اخیر قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، انتظار می‌رفت قوه مجریه پس از تجربه ارائه ۷ ساله بودجه به مجلس اشتباهات گذشته را تکرار نکرده و بودجه متناسب با شرایط کشور برای پیشرفت اقتصادی و گشایش در معیشت مردم به مجلس ارائه کند.

سوال اینجاست که با علم به این مسائل، دولت چرا در لایحه ۱۴۰۰ برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی و گره‌گشایی از بخش تولید و گشایش در معیشت مردم تدبیر خاصی نکرده و بودجه‌ای  تدوین کرده که نتیجه آن هزینه بیشتر دولت و مشخص نبودن محل کسب درآمد و به ارث گذاشتن بدهی‌های زیاد برای دولت آینده است.

نمی‌خواهیم زمین سوخته تحویل دولت بعدی بدهیم

جعفر قادری +اکوپرشین

گویا دولت تصمیم دارد استراتژی زمین سوخته را برای دولت آینده عملیاتی کند. در این رابطه جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: نیاز است در لایحه بودجه سال آتی در بخش هزینه‌ها کاهش و در ترکیب درآمدها نیز تغییر داشته باشیم، زیرا نمی‌خواهیم زمین سوخته تحویل دولت آتی بدهیم.

وی با بیان اینکه بحث مولدسازی دارایی‌ها در بودجه سال آتی دیده نشده است، ادامه می‌دهد:  تاکنون بودجه‌ای با چنین رشدی در بخش مصارف نداشته‌ایم. در لایحه بودجه سال آتی رشد ۴۷ درصدی هزینه‌ها و سهم کم درآمدها را شاهد هستیم.

لایحه بودجه ۱۴۰۰ تهی از واقع‌بینی است

سیدناصر موسولی لارگانی+اکوپرشین

حجم بالای اسناد خزانه در لایحه بودجه دولت مشکلات جدی را ایجاد خواهد کرد؛ به گونه‌ای که نقدینگی شدیداً افزایش خواهد یافت و در نتیجه، فشاری مضاعفی متوجه قشرهای کم درآمد خواهد شد. با توجه به تلاش مجلس در مسیر کمک‌های معیشتی به مردم بعید است چنین لایحه‌ای در مجلس فعلی تایید شود. از این رو لازم است دولت تغییرات و اصلاحاتی اساسی در آن ایجاد کند.

در این رابطه سیدناصر موسوی‌لارگانی عضو هیئت رئیسه مجلس با غیر واقعی خواندن لایحه بودجه ۱۴۰۰ می‌گوید: با توجه به اینکه بودجه ۱۴۰۰ آخرین بودجه ارسالی دولت دوازدهم به مجلس است باید با دقت و واقع‌بینی بیشتر تدوین می‌شد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتظار از  دولتی که تاکنون ۷ لایحه بودجه به مجلس ارسال کرده، تدوین بودجه کارآمد توجه به تمام جوانب کار است، ادامه می‌دهد: بهتر است دولت لایحه را پس گرفته و اصلاحات کلی در آن اعمال کند.

وابستگی بیشتر به نفت در بودجه ۱۴۰۰

وی با تاکید بر اینکه از نظر عدد و رقم در بودجه وابستگی ما به نفت بیشتر شده است، می‌گوید: افزایش چشمگیری را نیز در فروش اوراق مشارکت در لایحه بودجه شاهد هستیم، لذا با این فرض که بالاخره شاید کمتر از نصف سال ۱۴۰۰ را این دولت رأس قدرت باشد نباید کاری کنیم که دولت بعدی از همان روز اول زمین‌گیر شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید لایحه بودجه ارسالی خود به مجلس را اصلاح کند، ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه این لایحه واقع‌بینانه نیست دولت اگر لایحه را پس بگیرد و اصلاحات جدی در آن انجام دهد بهتر خواهد بود، در غیر این صورت قطعاً مجلس کلیات آن را رد خواهد کرد.

سرنوشت لایحه بودجه ۱۴۰۰ با این درآمد و هزینه در مجلس مشخص بوده و به طور حتم رد خواهد شد زیرا نمایندگان به هیچ وجه زیر بار سخت‌تر شدن شرایط زندگی مردم نخواهند رفت.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false