×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
عملکرد شرکتهای بیمه در شش ماهه نخست سال ۹۹

به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط‌عمومی بیمه زندگی خاورمیانه به نقل از بیمه داری نوین، در بررسی عملکرد شرکت‌های بیمه خصوصی در شش ماهه نخست سال جاری، به روند تغییرات آنها نسبت به نیمه نخست سال ۹۸ می‌پردازیم.

بررسی‌ها بر اساس آمارهای منتشرشده در سامانه کدال بورس، نشان می‌دهد؛ سرمایه‌گذاری‌ها (اعم از کوتاه‌مدت و بلندمدت) به صورت میانگین با وزنی حدود ۳۶ درصد و بیشترین سهم از دارایی شرکت‌های بیمه را به خود اختصاص داده‌اند که این رقم نسبت به اسفند ماه سال قبل با افزایش حدود ۵ درصدی همراه شده است. در نقطه مقابل سهم مطالبات از بیمه‌گذاران و نمایندگان حدود ۲۷ درصد بوده که این عدد نسبت به اسفند ماه سال قبل با افت ۳ درصدی همراه شده است. دارایی‌های ثابت مشهود (مثل ساختمان)، سایر حساب‌های دریافتنی و موجودی نقد نیز دیگر اقلام مهم دارایی‌ها در شرکت‌های بیمه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. اما آنچه از میزان کمی دارایی‌های یک شرکت به ویژه در صنعت بیمه مهم‌تر است، کیفیت دارایی‌ها و یا به عبارتی ترکیب دارایی‌های آن است.

هر چند آمار رسمی از سوی بیمه مرکزی در مورد حق بیمه دریافتی صنعت بیمه اعلام نشده است؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های مورد بررسی در شش ماهه نخست سال جاری در مجموع ۲۳۵ هزار میلیارد ریال حق بیمه دریافت کرده‌اند که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد حدود ۳۶ درصدی همراه شده است. شرکت بیمه زندگی خاورمیانه کمترین میزان از حق بیمه دریافتی در میان شرکت‌های بیمه را داشته است. با این حال این شرکت رتبه نخست را به لحاظ نرخ رشد حق بیمه در میان شرکت‌های گروه داشته است.

همچنین آمار‌ها نشان می‌دهد در شش ماهه نخست سال ۹۹ شرکت‌های بیمه، حدود ۸۲ درصد از حق بیمه دریافتی خود را به صورت مستقیم نزد خود نگاه داشته و حدود ۱۸ درصد دیگر از آن را اتکایی کرده‌اند. این در حالی است که درصد نگهداری در ۱۲ ماهه سال ۹۸ حدود ۷۹ درصد بوده است. در این میان سهم حق بیمه واگذاری اتکایی از سوی شرکت‌ بیمه خارومیانه بیشتر از ۲۰ درصد بوده است.

نسبت خسارت، یکی از اصلی‌ترین معیار‌های ارزیابی شرکت‌های بیمه به شمار می‌رود که نشان می‌دهد این شرکت‌ها چه میزان از حق بیمه دریافتی خود طی یک دوره را به عنوان خسارت پرداخت کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد سه شرکت بیمه زندگی خاورمیانه، پاسارگاد و تجارت نو همچون سال ۹۸ بهترین عملکرد را در مقایسه با سایر شرکت‌ها از این نظر داشته‌اند.

برای مقایسه عملکرد شرکت‌ها در حوزه بیمه‌گری از معیار حاشیه سود عملیات بیمه‌ای استفاده شده است. در این زمینه (بدون توجه به عملکرد شرکت در زمینه سرمایه‌گذاری) شرکت‌های البرز، حکمت، ملت، پارسیان، سرآمد گروه بوده‌اند؛ نکته بسیار مهم آنکه به لحاظ تعدادی شرکت‌هایی که عملیات آنها در شش ماهه زیان‌ده شده نسبت به شش ماهه و ۱۲ ماه سال ۹۸ بیشتر شده است.

در کنار امور مربوط به بیمه‌گری و سرمایه‌گذاری که دو حوزه مهم در صنعت بیمه به شمار می‌روند شرکت‌های بیمه همچون شرکت‌های فعال در دیگر صنایع، هزینه‌هایی با نام عمومی، اداری و پرسنلی دارند که نوسانات در این هزینه‌ها عمدتاً به هنر مدیریت مدیر شرکت مربوط می‌شود. برای تعدیل رقم این هزینه نسبت به اندازه متفاوت شرکت‌ها، این عدد عمدتاً به صورت درصدی از درآمد اصلی شرکت (در صنعت بیمه حق بیمه دریافتی) سنجیده می‌شود. مقایسه شرکت‌های صنعت بیمه در شش ماهه نخست سال ۹۹ نشان می‌دهد بیمه خاورمیانه حدود ۴۵ درصد از حق بیمه دریافتی خود را صرف هزینه‌های عمومی و اداری کرده که با توجه به نوپا بودن شرکت قابل قبول است.

مجموع عملکرد شرکت‌های بیمه در حوزه عملیات بیمه‌ای و سرمایه‌گذاری با لحاظ کردن هزینه‌های عمومی و اداری و سایر درآمدها و هزینه‌های غیر عملیاتی به سود یا زیان خالص منجر می‌شود. آمارها نشان می‌دهد در شش ماهه سال ۹۹، سه شرکت بیمه خاورمیانه، حافظ و سامان با ثبت حاشیه سود خالص بیش از ۷۰ درصدی بهینه‌ترین عملکرد را نسبت به حق بیمه‌های جذب‌شده خود داشته‌اند. با این همه ممکن است برخی قراردادهای عمده در حوزه عملیات بیمه‌ای یا شناسایی سود در حوزه سرمایه‌گذاری در شش ماهه دوم سال محقق شود؛ بنابراین قضاوت در این زمینه را باید به عملکرد شرکت در پایان سال موکول کرد.

آنچه از عملکرد شرکت‌ها دیده می‌شود؛ صنعت بیمه در شش ماهه سال ۹۹ شاهد تحولات قابل توجهی بود که برای برخی شرکت‌ها مبارک و برای برخی ناخوشایند بود. رشد قابل توجه برخی شرکت‌ها در زمینه دارایی‌ها و حق بیمه دریافتی و سودآوری، فروش برخی دارایی‌های مازاد، بهره‌گیری از لجام‌گسیختگی بازار ارز، کسب بازده‌های متفاوت از سرمایه‌گذاری‌ها و … تنها گوشه‌ای از این تحولات است. با این وجود، بیشتر شدن تعداد شرکت‌های زیان‌ده در زمینه عملیات بیمه‌ای موضوعی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت. شاید در نگاه نخست بتوان این موضع را به شیوع کرونا و مباحث مربوط به آن ربط داد؛ اما آنچه مسلم است در این زمینه باید کند و کاو بیشتری صورت گیرد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false