نشست ارائه مقاله “ظرفیت های قانون جدید مدیریت بحران کشور در خصوص بیمه و مواجهه با ریسکهای نوظهور” توسط دکتر مرتضی بسطامی عضو هیئت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله تهران، امروز راس ساعت ۱۰ صبح بر روی سایت همایش قرار خواهد گرفت.
این مقاله با همکاری سید امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و عضو هیئت علمی دانشگاه آراد اسلامی واحد پردیس تهران نگاشته شده است.
به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، ریسکهای نوظهور ریسکهایی هستند که ممکن است در آینده ایجاد شوند و یا در حال حاضر وجود دارد ولی کمی کردن آنها دشوار است و ممکن است پتانسیل خسارت بالایی داشته باشند. علاوه بر این، ریسکهای در حال ظهور با یک عدمقطعیت بالایی روبهرو هستند، حتی اطلاعات اولیه، که کمک کند دوره بازگشت رخداد و شدت داده شده آن را ارزیابی کنیم، اغلب وجود ندارد.
نمونههایی از این ریسکها شامل تغییرات آب و هوایی، مسائل ناشی از آزبست، مهندسی ژنتیک، فناوری نانو، اثرات ثانویه و غیرمستقیم همهگیریها، سایبر، آلودگیهای زیستمحیطی، اثرات ثانویه و غیرمستقیم پاندمیها، ریسک مخاطرات چندگانه مربوط به بلندمرتبه سازی، خوردگی، ریسکهای سایبری، ریسکهای زیرساختها، تروریسم، امواج اینترنت بویژه نسل پنجم و … اشاره کرد. در این مقاله با توجه تغییرات گستردهای که در قانون مدیریت بحران کشور مصوب سال ۱۳۹۸ ایجاد شده است، موضوع ریسکهای نوظهور بر اساس مولفههای مخاطرات، درمعرضقرارگیری و آسیبپذیری مورد بررسی قرار میگیرد.
خوشبختانه در قانون جدید مدیریت بحران، ظرفیتهای قانونی خوبی در مواجهه با ریسکهای نوظهور ناشی از مخاطرات طبیعی و انسان ساز ایجاد شده است. در ادامه، به بررسی ظرفیتهای ایجاد شده در قانون و همچنین اسناد پاییندستی شامل سند راهبرد ملی، برنامه ملی کاهش خطر و آییننامه اجرایی توسعه پوشش بیمهای دستگاههای دولتی پرداخته شده است. همچنین در بخشهای مختلف به مصداقهایی از ریسکهای نوظهور که در قانون مورد توجه بوده، اشاره شده است.
این نشست از ساعت ۱۰ تا ۱۰:۳۰ از طریق وبسایت همایش به نشانی http://seminar27.irc.ac.ir/ در دسترس علاقهمندان بوده و به کلیه شرکتکنندگان گواهی حضور اعطا میشود.