موفقیت پروژههای تحقیقاتی بهرهوری آب در مزارع آبزیان؛ رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اجرای پروژههای بهرهوری آب در مزارع پرورش آبزیان کشور را موفقیت آمیز اعلام کرد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمود بهمنی با اشاره به استفاده از مکانیزاسیون در مزارع پرورشی آبزیان گفت: پیش بینی شده با بهرهگیری از مکانیزاسیون در یک مزرعه ۵۰تنی پرورش ماهی قزل آلا، با اعتبار یک میلیارد تومان بتوان تا ۷۰ درصد از آب آن را به طور مجدد استفاده کرد بدون آن که در کیفیت محصول خللی وارد شود.
وی به بهرهگیری از تکنولوژی بیوفلاک در صنعت آبزیپروری آبزیانی که از آب نسبتا ساکن در محیط کشت خود استفاده میکنند نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این تکنولوژی در بهرهوری آب بسیار موثر بوده به طوری که در خصوص میگو، کپور ماهیان و ماهی تیلاپیا توانسته است ۳۰ تا ۵۰ درصد تعویض آب را در این مزارع کاهش دهد.
بهمنی، بهرهگیری از جاذبهای طبیعی در پساب مزارع پرورش میگو، ماهی سردآبی و آکواریومهای ماهیان زینتی را از دیگر پروژهها عنوان کرد و گفت: این جاذبهای طبیعی موجب کاهش ۴۰ تا ۹۰ درصدی نیترات و فسفات پساب شده و نقش فیلتر زیستی این جاذبها کاملا به اثبات رسیده است.
وی، بستهبندی این محصولات فناورانه (جاذبهای طبیعی) را مهم دانست و اذعان داشت: این جاذبهای طبیعی در اشکال مختلف قابل تجاری سازی هستند و از آنها میتوان به عنوان کود زیستی در افزایش میزان محصولات کشاورزی نیز استفاده کرد.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به استفاده از پروبیوتیک در مزارع پرورش میگو به عنوان یکی دیگر از پروژههای تحقیقاتی این موسسه که به طور غیر مستقیم موجب افزایش بهرهوری آب میشود اشاره کرد و گفت: پروبیوتیک ضمن کمک به جلوگیری از بروز بیماری، در بهبود کیفت آب مزارع میگو موثر بوده و نیاز به تعویض آب را کاهش میدهد.
وی خاطر نشان کرد که پروژه استفاده از پروبیوتیکها در صنعت پرورش میگو موجب افزایش تولید از طریق کاهش میزان تلفات نرمال مزارع میگو شده و به طور همزمان به کیفیت آب محیط کشت میگو کمک زیادی میکند.