×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
فشار تحریم‌ها بر اقتصاد ایران بی‌اثر شده است؟

فشار تحریم‌ها بر اقتصاد ایران بی‌اثر شده است؟ گرچه نمی‌توان منکر فشار تحریم‌ها شد اما این موضوع تصویر شفافی را از نارسایی‌های اقتصادی به مسئولان نشان داده است تا از آسیب‌پذیری اقتصاد ایران در بزنگاه‌های تحریمی بکاهند.

به گزارش اکوپرشین به نقل از آنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در جدیدترین گزارش خود درباره وضعیت اقتصادی ایران در ۳ سال گذشته نوشته با وجود اینکه ایران از تحریم‌های دولت ترامپ متاثر شده است اما اقتصاد داخلی ایران با انعطاف پذیری راه‌های نجاتی را برای رشد و بقا پیدا کرده است.

در این گزارش آمده است که شرکت‌های کوچکتر در حال رشد بوده و به استخدام نیروی کار روی آورده اند، همچنین شرکت‌های ایرانی در حال تولید کالاهایی هستند که تا پیش از آغاز دور جدید تحریم‌ها در لیست اقلام وارداتی بوده‌اند.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به آمارهای همتی رئیس کل بانک مرکزی استناد کرده و در گزارش خود از رشد ۳,۱ درصدی اقتصاد ایران از مارس تا اواسط سپتامبر ۲۰۲۰ خبر داده است و علت این رشد را در افزایش تولید ات داخلی دانسته است.

این روزنامه آمریکایی نوشته است که درآمد ناخالص غیر نفتی ایران از بخش تحریم شده انرژی (صادرات نفت) سبقت گرفته و در چند سال گذشته رشد ۸۳ درصدی داشته است.

به گفته وال استریت ژورنال، اقتصاد ایران خود را با تحریم های ایالت متحده آمریکا تطبیق داده و در برخی کسب و کارها رشد داشته است.

تقویت اقتصاد داخلی و بی‌اثر کردن تحریم‌ها

تلاش برای بی اثر کردن تحریم‌ها و خنثی کردن آنها از دیگر ملزومات تقویت اقتصاد داخلی و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است مهمی که مقام معظم رهبری صبح روز چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹ در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید سردار سلیمانی و خانواده آن شهید والامقام بر آن تاکید کردند.

ایشان با بیان این واقعیت که «رفع تحریم به دست دشمن است اما خنثی‌سازی آن به دست خودمان است»، گفتند: بنابراین باید بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشیم بر خنثی کردن آن تمرکز کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به مسئولان گفتند: اگر بتوان با روش درست، عاقلانه، ایرانی – اسلامی و عزتمندانه تحریم‌ها را برطرف کرد باید این کار را انجام داد اما تمرکز عمده باید بر خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد که ابتکار آن به دست شماست.

مدتی است که برخی از شرکت‌های داخلی با افزایش توان تولید به دنبال پر کردن جای خالی تمام شرکت‌هایی هستند که به دنبال پیروی از دولت ترامپ ایران را ترک کردند به عنوان نمونه به رغم ترک همکاری شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی فرانسوی، یک شرکت ایرانی در سال ۲۰۱۸، با راه اندازی خط تولید محصولات خود، جای خالی برند همتراز خارجی خود را در بین مصرف کنندگان داخلی پر کرده است.

حسن اسکویی مدیرعامل یک شرکت ایرانی با بیان اینکه تحریم‌ها فرصتی را برای ایده آفرینی فراهم کرده است، می‌گوید با راه اندازی خط تولید محصولات جدید برای ۴۵۰ نفر شرایط کار مهیا شده است.

لوازم خانگی داخلی توانسته‌اند از خروج شرکت‌های سامسونگ و ال جی به نفع خود استفاده کرده و محصولات خود را به بازار عرضه کنند.

مهرداد نیکزاد مدیر بازاریابی یک شرکت لوازم خانگی ایرانی می‌گوید طی ۲ سال گذشته فروش ماشین‌های ظرفشویی و ماشین‌های لباسشویی به ت رتیب ۴۰ و ۵۵ درصد رشد داشته است و همین افزایش ظرفیت تولید باعث بکارگیری ۶۰۰ نفر نیروی کار جدید شده است.

طبق آمار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز حدود ۹۲ درصد از بنگاه‌های تولیدی ایران شامل شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی می‌شود که در دوران تحریم حدود هزار دست از این شرکت‌ها بیش از ۱۷ هزار شغل جدید ایجاد کرده اند گواه این ادعا را نیز می‌توان در کاهش نرخ بیکاری جستجو کرد که طبق آمار در ۲ دهه گذشته از ۳/۱۲ درصد به ۵/۹ درصد کاهش یافته است.

اعتراف خارجی‌ها بر رشد اقتصادی ایران در شرایط تحریم

دیوید روزنبرگ، در روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: اگرچه از “اقتصاد مقاومتی” ایران نمی‌توان انتظار معجزه داشت، اما توانسته بعد از شوک ابتدایی، اقتصاد را تثبیت کند.

دیوید روزنبرگ در ادامه نوشت: اگرچه صندوق جهانی پول آمارهای سقوط اقتصادی ایران تا ۲۰۲۰ را تایید کرده، اما بعد از آن برای اقتصاد ایران (در همین شرایط تحریم) رشد و تورمی حوالی ۲۰ درصد پیش بینی می‌کند. از یک طرف شواهدی که نشان دهد تحریم‌ها می‌تواند باعث فروپاشی ایران و براندازی شود، بسیار ضعیف است.

با اینکه تحریم‌ها ریشه در نارسایی‌های بنیادی اقتصادی دارد و تجربه گران قیمتی برای مردم ایران به ویژه قشر ضعیف و متوسط جامعه بوده است اما مزیتی برای کشور داشته است که اقتصاد را به سمت داخلی سازی سوق داده است امری که پیش از اعمال تحریم‌های اقتصادی هیچ جایگاه و مفهومی در ادبیات اقتصادی کشور نداشته است.

بنابراین اکنون که در آستانه تصویب دخل و خرج کشور (بودجه سال ۱۴۰۰) برای سال آینده قرار داریم بهتر از مسئولان از تجربه سخت و گران قیمت تحریم‌ها درس گرفته و بیش از پیش رویکرد درون زایی اقتصاد را در پیش بگیرند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false