طرح توسعه گیاهان دارویی در سطح ۵۰ هزار هکتار عرصههای مرتعی در سال جهش تولید با هدف حفظ منابع آب و خاک، تقویت پوشش گیاهی و اقتصادی کردن طرحهای مرتعداری اجرا میشود.
به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاوری، مدیرکل دفتر امور مرتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری کشور، گفت: این طرح توسعهای در راستای حفاظت، احیا، اصلاح، توسعه، بهرهبرداری گیاهان دارویی و بهبود معیشت مرتعداران با روشهای بیولوژیک و بیومکانیکی نزدیک به طبیعت در اراضی مرتعی استان ها اجرا خواهد شد.
ترحم بهزاد اظهار داشت: در طرح مذکور تاکید ما بر عملیات زراعی برای تولید گیاهان دارویی نیست بلکه قصد داریم در قالب طرحهای تلفیقی مرتعداری و با ملاحظات اکولوژیک، تاج پوششی گیاهان مراتع را از ۱۰ تا ۲۰ درصد به حدود ۷۰ تا۸۰ درصد ارتقا یابد.
وی پیش بینی کرد: چنانجه در طرح توسعه ۵۰ هزار هکتاری اراضی مرتعی از هر هکتار ۲۰ کیلوگرم گیاهان دارویی تولید شود در مجموع یک هزار تن تولید از این محصولات خواهیم داشت.
بهزاد در مورد گونههای گیاهان دارویی گفت: تلاش میکنیم در اراضی مرتعی، گونههای اقتصادی مانند آنغوزه،باریجه و کرفس کوهی که دارای ارزش اقتصادی بیشتری هستند، استفاده شود.
به گفته وی در این طرح قرار است در سطح ۴۵ هزار هکتار عملیاتی همچون بذرکاری، کپه کاری و ذخیره نزولات آسمانی و پنج هزار هکتار تولید نهال و بوته کاری انجام گیرد و برای هر استان این سطوح تقسیمبندی و تعیین شده است.
مدیرکل دفتر امور مرتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره صادرات گیاهان دارویی مرتعی نیز اذعان داشت: سال گذشته ۱۸۲۰ تن از این محصولات به ارزش ۱۵ میلیون یورو صادر شد.
وی خاطر نشان کرد که سال ۹۸ نزدیک به ۴۵۰۰ تن گیاهان دارویی از مراتع کشور برداشت شد.
بهزاد افزود: بیشترین توسعه گیاهان دارویی در اراضی مرتعی را در استان هایی مانند فارس و کرمان خواهیم داشت.
وی درباره طرحهای بهرهبرداری نیز اظهار داشت: ۸۷۴ طرح بهرهبرداری برای چهار میلیون هکتار اراضی مرتعی کشور داریم که از این تعداد ۵۷۰ فقره طرح بهرهبرداری برای دو میلیون و ۸۰۰ هزارهکتار فعال است.