×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
تجارت در ترکیه با دینامیسم توسعه اقتصادی به همراه دیجیتالیزه کردن

تجارت در ترکیه با دینامیسم توسعه اقتصادی به همراه دیجیتالیزه کردن، سید جلال ابراهیمی معتقد است که آماده سازی زمینه‌های دیجیتالیزه کردن تجارت ترکیه به همراه تولید در حد محصولات کشورهای اروپایی و رقابت در امر کیفیت در کنار ایجاد پلتفرم‌های آسان سازی صادرات باعث ترغیب سرمایه‌گذاری خارجی شده است.

به گزارش اکوپرشین به نقل از بازار: یکی از خصوصیات کشور ترکیه به لحاظ سرمایه‌گذاری البته با داشتن کمی درایت و دوراندیشی، موقعیت مناسب جغرافیایی این کشور است که به دلیل آن که شاهراه آسیا، اروپا، آفریقای شمالی و خاورمیانه و راه خروجی به بازارهای اصلی در نظر گرفته می‌شود، سرمایه‌گذاران بسیار زیادی از سراسر جهان، این کشور را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند.

بر اساس آخرین رتبه بندی سالیانه بانک جهانی، ترکیه به لحاظ آسانی انجام تجارت در جهان با کسر ۱۰ پله در سال ۲۰۱۹، رتبه سی و سوم را در جهان کسب کرده در حالی که در سال ۲۰۱۰ این رتبه بر روی عدد ۷۳ بوده و همین امر نشانگر وجود  یک بازار تجاری مطلوب است.

همه ساله این کشور شاهد مهاجرت هزاران سرمایه‌گذار و تاجر بین‌المللی به منظور سرمایه‌گذاری در انواع پروژه‌های اقتصادی به دلیل دارا بودن محیط جذاب و سودآور کسب و کار می‌باشد.

در حقیقت، حمایت‌های دولت ترکیه و مبلغی مناسبی که این کشور در خصوص مالیات در نظر گرفته، موجب شده تا سرمایه‌گذاری در ترکیه یک عمل سودمند برای تجار خارجی قلمداد شود.

بر اساس گزارش دیلی صباح، تجارت آزاد با بیش از ۲۰ کشور در سراسر جهان به همراه مدرن ترین زیرساختها و وجود بازارهای داخلی بزرگ و همچنین نیروی ماهر و تحصیل کرده برای انجام کسب و کار در کنار فضای قابل اعتماد برای انجام تجارت از جمله مزایای سرمایه‌گذاری در ترکیه است.

سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند درآمدهای حاصل از راه سود، لایسنس، فروش، انحلال و جبران خسارت، مدیریت و توافقنامه‌های مشابه را  آزادانه از ترکیه خارج کرده و به کشور دلخواه خود وارد کنند.

 علاوه بر آن، افراد خارجی که تمایل به انجام سرمایه‌گذاری و تجارت در ترکیه دارند، می‌توانند از مزیت‌هایی از جمله تخصیص محل سرمایه‌گذاری، کسر مالیات، حق بیمه و تمامی مواردی که شامل حمایت دولت ترکیه می‌شود، بهره‌مند شوند.

علاوه بر آن، این کشور از اصول و قواعدی برخوردار است که اتباع خارجی مقیم این کشور که برای سرمایه‌گذاری اقدام می‌کنند، می‌توانند در شرایط کاملا یکسان با سرمایه‌گذاران داخلی، به تجارت خود رسیدگی کرده و مسائل مرتبط با آن را مورد پیگیری قرار دهند. 

دولت قوانینی را برای سرمایه‌گذاران خارجی برابر با شرایط سرمایه‌گذاران داخلی از جمله شرایط یکسان واگذاری سهام و احداث شرکت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی وضع کرده است.

البته ذکر این نکته هم ضروری به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم که از طریق خریداری سهام و اوراق بهادار انجام می‌شود، در حالی که این نوع سرمایه‌گذاری می‌تواند موجب اخذ اقامت ترکیه برای فرد سرمایه‌گذار باشد، از سوی دولت مورد حمایت قرار نگرفته و همین امر برای سرمایه‌گذاران خارجی منجر به ضررهای مالی شده است.

در همین راستا و بر اساس اهمیت موضوع سرمایه‌گذاری در این کشور، با دکتر سید جلال ابراهیمی، رئیس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه گفت‌وگویی انجام شده که در ادامه می‌خوانید:

سید جلال ابراهیمی در ابتدا گفت: در کنفرانس بین‌المللی سرمایه‌گذاری که از طرف گروه YASED (انجمن سرمایه‌گذاران بین‌المللی) ترکیه برگزار گردید، گفته شد که میزان سرمایه‌گذاری خارجی در ترکیه، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ رقمی معادل ۲۲۲.۵ میلیارد دلار گزارش شده و وزیر تجارت ترکیه بر این رقم تاکید کرده است.

بر اساس اعلام  گروه  Yased، میزان سرمایه‌گذاری خارجی در ترکیه، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ رقمی معادل ۲۲۲.۵ میلیارد دلار گزارش شده است

وی افزود: همچنین، وزیر تجارت ترکیه اعلام کرد که ما در ۸۱ استان ترکیه زمینه‌های سرمایه‌گذاری خارجی را فراهم کرده ایم. میزان سرمایه‌گذاری خارجی در ترکیه بین سال‌های ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۲ یعنی در ۱۸ سال رقمی برابر با ۱۴.۵ میلیارد دلار گزارش شده که از آن سال به بعد در حال افزایش بوده است.

دکتر ابراهیمی در ادامه گفتگوی خود خاطر نشان کرد که عوامل اساسی جاذبه سرمایه‌گذاری برای اتباع و تجار خارجی، شفاف بودن زمینه‌های سرمایه‌گذاری، بهره مندی سرمایه‌گذار از سرمایه و همچنین روشن بودن شرایط حقوقی تجارت بین‌المللی، دینامیسم توسعه اقتصادی و آشکار بودن آیین نامه و قوانین، جوانان تحصیل کرده آماده به کار، نزدیکی مراکز مصرف به مراکز تولید با در نظر گرفتن حوزه اتحادیه اروپا و جنوب دریای مدیترانه و قرار گرفتن در مسیر کریدور‌های انرژی بوده است.

وی تصریح کرد آماده سازی زمینه‌های دیجیتالیزه کردن تجارت ترکیه، تولید درحد محصولات کشورهای اروپایی و رقابت در امر کیفیت و بهبود روش‌های تولید به همراه تلاش برای دیجیتالیزه کردن گمرکات و ایجاد پلتفرم‌های آسان سازی صادرات از جمله عوامل دیگر ترغیب در انجام سرمایه‌گذاری بوده است.

تعداد کارخانجاتی که تولیدات آن‌ها امکان صادرات دارند، به رقمی بالغ بر یازده هزار و چهارصد و چهل و چهار واحد تولیدی در ۷۰ استان رسیده است.

سید جلال ابراهیمی گفت: وزارت تجارت ترکیه به تولید کنندگان اعلام کرده که آماده کمک در جهت بالا بردن سطح کیفیت بالاخص در اجناس تولیدی با زمینه صادراتی است. فقط در ۷۰ استان تعداد کارخانجاتی که تولیدات آن‌ها امکان صادرات دارند، به رقمی بالغ بر یازده هزار و چهارصد و چهل و چهار واحد تولیدی رسیده که وزارت تجارت ترکیه به همه این واحدهای تولیدی در۷۰ استان در جهت توسعه صادرات، کمک‌های فکری و مشاوره و امکان سازی صادراتی ارائه کرده است.

وزارت تجارت ترکیه به تولید کنندگان اعلام کرده که آماده کمک در جهت بالا بردن سطح کیفیت بالاخص در اجناس تولیدی با زمینه صادراتی است.

وی افزود: همچنین این وزارتخانه، در همین راستا در حوزه استخدام، اشتغال و کمک به هزینه‌های کرایه و تقلیل بهره اعتبارات بانکی و زمان بندی اعتبارات، کمک‌های لازم را در مناطق آزاد ارائه می‌کند. همچنین، در کنار فعالیت Yased، گروه موسیاد نیز، در چهار قاره دنیا نوزده قرارداد همکاری را منعقد کرد.

رئیس خانه تجارت ایران و ترکیه گفت: مرکز صاحبان صنایع مستقل صنعت کاران ترک (موسیاد)، از طریق وبینار دیپلماسی تجاری با همکاری ۵۰ کنسولگری، ۱۹ قرارداد تجاری صنعتی منعقد کرده است.

وی در پایان گفت: با امضای این تفاهم نامه‌های تجاری، صاحبان صنایع و صادرکنندگان ترکیه با استفاده از کنسولگری‌ها در قاره‌های مختلف و با اعمال روش‌های اقتصاد سیاسی و همچنین بهره مندی از اطلاعات تجاری که از سوی کنسولگری‌ها جمع‌آوری شده، توانسته اند تا ۱۹۳ تفاهم نامه تجاری را به امضا رسانند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false