راه اندازی چهار پایانه تخصصی صادراتی، سومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی با حضور محققان داخلی و پنج کشور خارجی از امروز به مدت سه روز به صورت مجازی گشایش یافت.
به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، این کنگره با هدف تبادل یافتهها و دانش فنی در حوزه گل و گیاهان زینتی برپا شده است.
برپایه این گزارش، موضوعاتی همچون اصلاح و تغییر رقم گل و گیاهان زینتی، صنعت صادرات، توسعه کسب و کار گروهی گل و گیاهان زینتی، ژرم پلاسها و ذخایر ژنتیکی داخل کشور محورهای این کنگره را تشکیل میدهد.
در نخستین روز از این کنگره راهکارها، آموزش و ترویج در حوزه گل و گیاهان زینتی میان محققان داخلی و خارحی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
رییس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در این کنگره از کشت بافت ۸۵ هزار اصله نهال آناناس در سال جاری توسط پژوهشکده گل و گیاهان زینتی وابسته بهاین موسسه خبر داد و گفت: این نهالها با تاکید بر دو جنبه زینتی و محصولی، بومی سازی و تحویل بخش خصوصی شدند.
شکراله حاجیوند، تولید پایههای تکثیری عاری از ویروس گل میخک را از دیگر دستاوردهای این موسسه تحقیقاتی عنوان کرد.
وی همچنین بهایجاد ارقام و ژنوتیپهای امیدبخش گلهای داودی و شیپوری به عنوان دستاوردهای موسسه تحقیقات علوم باغبانی اشاره کرد و اذعان داشت: ما بیش از ۷۰۰ ژنوتیپ گل امید بخش داودی و تعداد زیادی ژنوتیپ امید بخش گل شیپوری را بدست آوردهایم و کارهای تحقیقاتی در این بخش ادامه دارد.
راه اندازی چهار پایانه تخصصی صادراتی
رییس موسسه تحقیقاتی علوم باغبانی در حاشیهاین کنگره در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ما گفت: ایران به علت چهار فصل بودن و شرایط اقلیمی جزو ۱۵ کشور برتر جهان در حوزه تولید گل و گیاهان زینتی است.
وی با بیان این که در سالهای گذشته در حوزه گل و گیاهان زینتی بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری توسط بخش دولتی و خصوصی انجام شده است، اذعان داشت: با سرمایه گذاریهای دولتی چهار پایانه تخصصی صادراتی گل و گیاهان زینتی ایجاد شده است.
حاجیوند افزود: این پایانههای صادراتی در شهرهای محلات، تهران، دزفول و تنکابن راه اندازی شدهاند.
وی ایجاد شهرکهای گلخانهای در کشور که بخشی از آن به گل و گیاهان زینتی اختصاص دارد را از دیگر سرمایه گذاریهای در این حوزه نام برد.
حاجیوند در همین حال بر توسعه زیرساختهای صادراتی در حوزه گل و گیاهان زینتی و افزایش کیفیت و استانداردهای تولید و نگهداری تاکید ورزید.
وی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در زمینه گل و گیاهان زینتی در کشور فعالیت میکنند.