×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
بی‌اعتمادی مردم به بازار سرمایه ادامه دارد

بی‌اعتمادی  مردم به بازار سرمایه ادامه دارد، در شرایطی که در حدود یک هفته اخیر بازار بورس روند به نسبت صعودی را تجربه کرد و بعد از مدت‌ها جامه قرمز را از تن به در آورد و سبز پوش شد، اما ریزش ۱۷ هزار واحدی شاخص را در معاملات امروز احتمال ریزش دوباره در این بازار را قوت بخشید.

اکوپرشین،  الهام صادقی: اگر چه به دنبال استعفای حسن قالیباف اصل از از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار برخی‌ها این اقدام را آغاز نظارت جدی‌تر بر این بازار و جلوگیری از تضییع حقوق سرمایه گذاران به ویژه سهامدارن خرد تلقی کردند، اینکه روزهای خوب قرار است به بازار سرمایه باز گردد و دوباره شاخص‌ها نفسی کشیده و سبز رنگ شوند، اما به نظر می‌رسد باز هم بعد از یک هفته پرنوسان برخی نماد‌ها روند نسبی کاهشی در بهای خود را در پیش گرفته‌اند، تا به آنجا که  امروز دوباره بورس قرمزپوش شد و ریزش ۱۷ هزار واحدی شاخص را در معاملات خود رقم زد.

چالشی به نام بی اعتمادی به بازار سرمایه

به این ترتیب اگرچه در روزهای اخیر بسیاری از سرمایه گذاران حقیقی تلاش می‌کردند تا با رصد بازار اعتماد از دست رفته شان به آن را احیا کنند، باز به این نتیجه رسیدند که این چالش پرهزینه برایشان قرار نیست به سامان برسد.

این در حالی است که با نگاهی به شاخص کل بورس شاهد هستیم در دو تا سه هفته قبل این بازار بین کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در نوسان بوده و با توجه به فراز و فرودهای شاید هیجانی روند صعودی اش قرار نیست استمرار داشته باشد.

آنچه که این سئوال را مطرح می‌کند که چرا باید همچنان این افت و خیزها مستمر ادامه داشته باشد.

روندی که برخی‌ها آن را نشات گرفته از موضوع قیمت گذاری دستوری می‌دانند.

آنچه که مدتی قبل توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان شد و فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد معتقد است؛ این امر از همان ابتدا با حواشی فراوانی همراه بود و  معاملات بازار را تحت تاثیر قرار داد.

البته به این موضوع نیز باید اشاره کرد که علیرضا رزم حسینی بعد از طرح این موضوع از بیان آن به نوعی طفره رفت به عبارتی آن را تکذیب کرد و گفت که به هیچ عنوان موافق قیمت‌گذاری دستوری نیست.

با این وجود اما به نظر می‌رسد طرح این بحث به هر طریقی، اثرگذاری خود را بر بازار داشته است.

عاملی به نام ابهامات بیرون بازاری

علاوه براین اما برخی از کارشناسان نیز براین باورهستند که بعضی ابهامات بیرون بازاری نیز بر بروز این شرایط بی تاثیر نبوده است.

به طور نمونه روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه براین باور است که همچنان ابهاماتی در بازار وجود دارد.

مواردی که با مباحثی مانند نرخ دلار در آینده و بهره بانکی حتی مسائل مربوط به رابطه سیاسی ایران و آمریکاو مواردی از این قبیل باز می‌گردد. روندی که ریسک پذیری در بازار سرمایه را کاهش می‌دهد و به تبع آن کفه ترازو شاید به سمت صف‌های فروش بیشتر سنگین شود.

ضمن اینکه به نظر می‌رسد موجب شده تا ایجاد تعادل بین بخشی و تعامل مناسب با سایر بخش‌های مهم اقتصادی کشور از جمله بازار پول پیشنهادی باشد که  برخی از کارشناسان برای محمد علی دهقان دهنوی، سکاندار جدید این سازمان دارند.

علاوه براین گفته می‌شود؛ توجه بیشتر به توسعه و تعمیق رویکرد تامین مالی در بورس توسط شیوه‌های مختلف در کنار نقدشوندگی بازار و رونق معاملات ثانویه لازم بوده که البته به دلیل ورود نقدینگی مناسب به بازار در سال جاری صورت گرفته است.

لیدر محورانه بودن بازار

به هر حال اما شاید مهمترین چالش این روزها قبل پیش بینی نبودن افت و خیزهای بازار سرمایه باشد، زیرا همانطور که شریعتی اظهار کرده است؛ راحت‌تر شدن پیش بینی روند بازار به برطرف شدن ابهامات عنوان بستگی دارد.

البته درحال حاضر در بازار بعضی از  سهم‌ها خوب خریده می‌شوند با این وجود ولی علتی وجود ندارد که بتوان ارزنده بودن آن سهم را نسبت به سهم دیگر  منطقی دانست.

روندی که وی آن را لیدر محورانه بودن بازار در روزهای کنونی می‌داند.

ورود نقدینگی به بازار تا قرار گرفتن برخی شاخص‌ها در شرایط حمایتی

در کنار چنین ارزیابی‌هایی اما هستند گروهی دیگر از کارشناسان این حوزه که اعتقاد دارند، ورود نقدینگی به بازار که از ابتدای هفته آغاز شده، قادر است، بازار مذکور را برای مدتی در مدار صعودی نگه دارد تا شاهد رشد شاخص کل باشیم.

بحثی که سهیل کلاهچی، کارشناس بازار سرمایه هم از آن سخن گفته است.

البته وی به این موضوع نیز اشاره کرده که بسیاری از سهم‌‌ها به خصوص سهام شاخص ساز در نقاط حمایتی خوبی قرار دارند، براین اساس یکی از قابل‌ توجه ‌ترین گروه‌ها در بازار گروه پالایشی است که روند معاملات آن در چند روز گذشته مثبت بوده است، که در نهایت روز گذشته از نقاط حمایتی خود عبور و شروع به حرکت کردند.

هر چند که کلاهچی از سهام دارا دو به عبارتی پالایش یکم را نیز با این توضیح در زمره سهم‌های رو به رشد قرار داده است اما امروز باز این نماد  روند نزولی را در پیش گرفت و بهای آن کاهش یافت.

در این میان اما وی مانند شریعتی نرخ دلار را به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در بازگشت روند صعودی به معاملات بورس می‌داند، با این توضیح که تغییر رئیس سازمان بورس هم در روند صعودی بازار بی‌ تاثیر نبوده است، زیرا که طبق تجربه‌های گذشته همیشه در تاریخ این بازار پس از تغییر ریاست آن، شاخص‌ها چند روزی روند مثبت را در پیش می‌گیرند که این موضوع می‌‌تواند کمکی برای تغییر مسیر شاخص بورس و بازگشت دوباره بازار به مدار صعودی باشد.

به هر حال اما جدا از همه این مباحث افت و خیزهای چند ماه اخیر که بیشتر البته با ریزش شاخص‌ها و زیاد سرمایه گذاران این بازار همراه بوده، اعتماد به آن را کاهش داده است، آن هم در شرایطی که به رغم همه تشویق‌ها و وعده‌های مسئولان این بازار، حتی دولت روند مذکور همچنان ادامه دارد و بازاری بورس روند صعودی حتی با ثباتی به رغم همه وعده‌ها تجربه نکرده است.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false