معاون مدیرعامل در امور طرح و برنامه بانک مسکن با حضور در مرکز ارتباط با مشتریان بانک(call center) به سوالات مشتریان و عموم مردم در حوزه تسهیلات دهی بخش مسکن پاسخ داد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا ، بر اساس برنامهریزی به عمل آمده به منظور ایجاد امکان ارتباط بین مردم و مدیران ارشد بانک مسکن به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی، امسال نیز همچون سال های گذشته، مدیران بانک مسکن با حضور در مرکز ارتباط با مشتریان این بانک(call center) در روزهای ۱۲ الی ۲۰ بهمن ماه به سوالات گوناگون مردم در حوزه فعالیتهای بانک مسکن پاسخ میدهند. در روز نخست(یکشنبه ۱۲ بهمن ماه) محمدحسن مرادی عضو هیات عامل و معاون مدیرعامل در امور طرح و برنامه بانک مسکن با حضور در این مرکز، به مهم ترین سوالات و دغدغه های مشتریان بانک مسکن پاسخ گفت.
تسهیلات دهی بخش مسکن
مرادی با بیان اینکه مهم ترین سوالات مطرح شده از سوی تماس گیرندگان مربوط به دو موضوع و دغدغه اصلی مشتریان در حوزه تسهیلات دهی بخش مسکن بود، به پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، گفت: نخستین محور مورد سوال افرادی که با مرکز ارتباط با مشتریان تماس گرفته بودند مربوط به گشایش اخیر بانک مسکن برای اعطای تسهیلات توام بدون سپرده بود. بخش عمده ای از تماس گیرندگان در خصوص مدت بازپرداخت، نرخ سود و سقف تسهیلات پرسش داشتند.
وی درباره اقدام اخیر بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات توام بدون سپرده توضیح داد: بانک مسکن با هدف کمک به خانه دارشدن اقشار مختلف جامعه و تقویت قدرت خرید متقاضیان مسکن، طرح اعطای تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده از محل منابع ناشی از اوراق رهنی مرحله دوم را از ۲۵ دی ماه تا ۲۲ بهمن ماه در دستور کار قرار داده است. از این رو تمامی شعب بانک مسکن اعطای تسهیلات خرید مسکن تا سقف های قابل پرداخت از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن، به تمامی متقاضیانی که در بازه زمانی این طرح درخواست بهره مندی از تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق مذکور را ارائه می کنند.
چگونگی پرداخت تسهیلات خرید مسکن
وی درباره چگونگی پرداخت این نوع تسهیلات گفت: پرداخت تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده که قرار است تا ۲۲ ماه جاری به متقاضیان پرداخت شود به نحوی است که ۵۰ درصد مبلغ تسهیلات قابل پرداخت از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن و ۵۰ درصد مابقی از محل منابع بدون سپرده پرداخت می شود. به این ترتیب متقاضیان فقط برای نیمی از تسهیلات نیازمند خرید اوراق هستند.
وی در مورد شرایط اخذ این نوع تسهیلات نیز گفت: تمامی شرایطی که متقاضیان برای اخذ تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم نیاز دارند نیز برای این نوع تسهیلات جاری است. به عنوان مثال متقاضیانی می توانند از این بخش از تسهیلات استفاده کنند که سن بنای ملک خریداری شده کمتر از ۲۵ سال باشد. تنها تفاوت این تسهیلات با تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم در مدت زمان بازپرداخت است که معادل ۵ سال در نظر گرفته شده این در حالی است که طول دوره بازپرداخت تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم معادل ۱۲ سال است. به گفته وی نرخ سود پیش بینی شده برای تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده معادل ۱۸ درصد است.
احتمال افزایش سقف تسهیلات این صندوق
عضو هیات عامل بانک مسکن دومین محور مورد پرسش مشتریان را «امکان یا عدم امکان سقف تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم» عنوان و اظهار کرد: بخشی از تماس گیرندگان افرادی بودند که از اوایل افتتاح صندوق یکم، در آن سپرده گذاری کرده بودند و اکنون موعد پرداخت تسهیلات به آنها رسیده بود اما با توجه به تغییرات قیمتی مسکن، امکان استفاده موثر این تسهیلات را نداشتند از این رو در مورد احتمال افزایش سقف تسهیلات این صندوق سوال می کردند.
مرادی در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: از آنجاکه صندوق پس انداز مسکن یکم یک حساب تعهدی است و ورودی خروجی مشخص است تا براساس آن خودکفا باشد هر تغییری در سقف تسهیلات آن امکان پذیر نیست.
امکان افزایش سقف تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم را ندارد
وی در عین حال توضیح داد: اگرچه بانک مسکن امکان افزایش سقف تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم را ندارد اما در دو نوبت، یکبار در مرداد ماه امسال یکبار نیز در هفته های اخیر، قدمت املاک خریداری شده توسط دارندگان این تسهیلات را ابتدا از ۱۵ به ۲۰ سال و اکنون از ۲۰ به ۲۵ سال (برای املاک خارج از بافت فرسوده) افزایش داد تا از این طریق تسهیلات گیرندگان امکان خرید خانه با قیمت مناسب تر را داشته باشند.
معاون مدیرعامل در امور طرح و برنامه بانک مسکن با تاکید بر آنکه امکان افزایش سقف تسهیلات صندوق یکم وجود ندارد، گفت: بانک مسکن تلاش می کند تا از روش های دیگر بتواند شرایط خرید ملک را برای متقاضیان آسان تر کند.