×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
سیاست ارزی نباید مانع توسعه صنایع معدنی باشد

سیاست ارزی نباید مانع توسعه صنایع معدنی باشد، نبئی درباره مناقشه توسعه فعالیت‌های معدن با منابع طبیعی گفت: معتقد هسیم سطح اشغال معادن در عرصه‌های طبیعی آنقدر نیست که منابع طبیعی حساسیت نشان می دهد البته سخت گیری منابع طبیعی زیاد است و به همین علت  اکتشاف ذخایر معدنی جدید با مشکلات روبه رو است.

به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی نظام مهندسی معدن ایران: روز دوشنبه بیستم بهمن ماه ۱۳۹۹ سفر استانی دکتر نبئی به استان خراسان شمالی صورت گرفت که پیرامون این سفر بررسی ظرفیت و پتانسیل ها و مسائل و چالش‌های پیش روی بخش معدن و ارائه توضیح در خصوص راهکارها ی انجام شده و پیشرفت‌های حاصل شده در حوزه معدن بررسی شد.

افتتاحیه ساختمان جدید سازمان نظام مهندسی استان خراسان شمالی

ساختمان جدید نظام مهندسی معدن استان که جدیدا خریداری شده با زیر بنا ۱۶۰ متر مربع که عمدتا از منابع داخلی سازمان تامین بودجه شده است  با حضور دکتر نبئی و مهندس رضا زاده سرپرست سازمان صمت خراسان شمالی، مهندس ابراهیمی رئیس اداره امور معادن، مهندس رستگار رئیس اداره  صنایع معدنی و مهندس قزی رئیس اداره صنایع فلزی سازمان صمت استان افتتاح و به بهره برداری رسید.

دیدار و هم اندیشی دکتر نبئی با مهندس رضا زاده، سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی و مهندس ابراهیمی، رییس اداره معدن سازمان صمت استان

در این دیدار رییس سازمان نظام مهندسی معدنی گفت: پنج هزار و ۷۰۰ واحد معدنی از ۱۱ هزار واحد معدنی دارای پروانه در کشور فعال و مابقی به علت‌های مختلف غیرفعال است.

تقی نبئی اظهار داشت: در سطح کشور ۱۱ هزار پروانه بهره برداری برای معادن صادر شده است که از این تعداد حدود پنج هزار و ۷۰۰ معدن فعال است.

وی درباره علت غیرفعال بودن معادن گفت: علل اصلی آن مشکلات مالی، کمبود تجهیزات، ماشین آلات و نیز مشکلات مربوط به بازار است.

وی با اشاره به توسعه نیافتن صنایع معدنی در کشور تصریح کرد: صنایع معدنی مصرف کننده محصولات معدن به اندازه این حجم تولیدات توسعه نیافته و به همین علت بخشی از ظرفیت معدن کشور غیرفعال شده است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدنی با بیان اینکه همه مواد معدنی قابلیت صادرات را ندارد گفت: بعضا هزینه حمل و نقل ماده معدنی بیش از ارزش آن است و بر این اساس حمل و نقل صرفه اقتصادی برای صادرات ندارد.

وی درباره مشکلات بخش معدن گفت: برای جلوگیری از خام فروشی معدن، باید صنایع معدنی توسعه یابد و زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی تکمیل شود البته در این زمینه با پیگیری برای مقررات زدایی تلاش شده تا مشکلات کاهش یابد.


سیاست ارزی نباید مانع توسعه صنایع معدنی باشد 


نبئی درباره تاثیر افزایش نرخ ارز در فعالیت‌های معدنی گفت: با افزایش نرخ ارز تامین و خرید تجهیزات از خارج مقرون به صرفه نیست، گرانی ها سبب شده است تا هزینه کار و فعالیت‌های معدنی افزایش یابد.

وی درباره مشکلات متقاضیان برای اجرای طرح تولید کاغذ سنگی در این استان، با اشاره به اینکه ارز دولتی به تجهیزات مورد نیاز اختصاص نیافته است گفت: سیاست ارزی نباید مانع توسعه زیرساخت تولید شود،  انتظار این است که دست اندرکاران سیاست ارزی برای توسعه صنایع معدنی شرایط ویژه ببینند و محدودیت ها برای این صنایع برداشته شود.

سخت گیری منابع طبیعی در قبال معدن منطقی نیست 

نبئی درباره مناقشه توسعه فعالیت‌های معدن با منابع طبیعی گفت: معتقد هسیم سطح اشغال معادن در عرصه‌های طبیعی آنقدر نیست که منابع طبیعی حساسیت نشان می دهد البته سخت گیری منابع طبیعی زیاد است و به همین علت  اکتشاف ذخایر معدنی جدید با مشکلات روبه رو است.

وی تصریح کرد: به نظر می رسد در ۱۰ سال آتی از نظر کشف ذخایر معدنی با مشکل روبه رو شویم، ذخایر مثل سنگ آهن و یا سنگ مس، سرب و روی باید اکتشاف شود، ما حداکثر تا ۲ دهه آتی ذخایر داریم بنابراین از اکنون باید برای اکتشاف برنامه ریزی شود.
وی گفت: در این زمینه پیگیری ها و رایزنی هایی با وزارت جهاد کشاورزی داشته ایم  که بتوانیم

با انعقاد تفاهم نامه، این مشکلات معدنی به حداقل برسانیم.
رییس سازمان نظام مهندسی معدنی تاکید کرد: به نظر می رسد سخت گیری‌های منابع طبیعی در قبال توسعه فعالیت‌های معدنی منطقی نیست.
 

نشست و هم اندیشی با معاونت عمرانی استانداری خراسان شمالی

در این نشست ضمن خیر مقدم معاون استاندار( دکتر غلامرضا هوایی) به ریاست سازمان، رئوس مطالبی در خصوص نظام مهندسی معدن را مطرح نمودند و قول مساعدت در خصوص استفاده از کارشناسان نظام مهندسی معدن در نظارت بر حفاری چاهها را دادند.

نشست با ارکان سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی

در شروع جلسه ضمن خیر مقدم مهندس سجادی رئیس سازمان نظام مهندسی خراسان شمالی و سخنرانی دکتر نبئی، بررسی عملکرد استان به شرح ذیل آغاز گردید:

*ارائه گزارش عملکرد و مشکلات و مطالبات سازمان و اعضاء سازمان توسط مهندس سجادی

*ارائه گزارش عمکلرد مالی سازمان توسط مهندس خوش اخلاق  خزانه دار سازمان

پس از آن بیان مسائل و مشکلات  و پیشنهادات ارکان سازمان صورت پذیرفت و در آخر توسط دکتر نبئی موارد مطروحه در نشست جمع بندی و به پایان رسید.

رئیس نظام صنفی در استان خراسان شمالی+اکوپرشین

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false