صید ۵۰۰ هزار تنی آبزی در شمال و جنوب کشور، معاون صید و بنادر ماهیگری سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ۵۰۲ هزار تن آبزی در ۹ ماهه امسال در آبهای شمال و جنوب کشور صید شده است که این میزان صید نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محبی افزود: از ۱۱ هزار و ۷۱۷ فروند شناور صیادی در شمال و جنوب کشور، ۸۵۰۰ فروند قایق، حدود ۳۱۶۳ فروند لنج صیادی و ۱۳۰ فروند کشتی صیادی است.
وی، اظهار داشت: ۹۳ فروند از این کشتیها فانوس ماهی، ۲۱ فروند ماهی یال اسبی، ۹ فروند ماهی مرکب در دریای عمان و ۷ فروند ماهی صنعتی صید میکنند.
محبی گفت: صید تجاری فانوس ماهی در نتیجه جلسات و تبادل نظر میان اعضا و مشاوران فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی و کارشناسان بخش تحقیقات سازمان شیلات ایران از آذرماه امسال به مدت دو سال محدود شد.
وی ادامه داد: این اقدام به منظور ایجاد فضایی برای مطالعه ذخایر گونههای صید هدف در فانوس ماهی و گونههای صید ضمنی، رفع نگرانیها بابت کاهش ذخایر دریایی و همچنین آیش و پایش صورت گرفته است.
معاون صید و بنادر ماهیگری سازمان شیلات ایران، صید فانوس ماهی در دو ماهه امسال را ۱۰ تا ۱۱ هزار تن عنوان کرد.
وی یادآور شد که در سال ۹۸ نزدیک به ۳۱ هزار تن صید فانوس ماهی و ۸ هزار تن صید ضمنی در آبهای جنوب کشور صورت گرفت.
محبی ابراز داشت: با تلاش هایی که داشته ایم، صید هدف در مورد فانوس ماهی به بالای ۸۰ درصد رسیده و صید ضمنی به ۲۰ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: ما از تمام ابزارهای قانونی استفاده میکنیم تا شناورها از محدوده صیدگاه خود خارج نشوند و در این راستا نظارتهای زیادی بر ناوگانهای کشتیهای صیادی صورت میگیرد.
محبی افزود: در این زمینه، کشتیهای صیادی به سامانه کنترل پایش تردد شناورها مجهز شدند و از این رو هم در استان و هم در مرکز میتوانیم آنها را کنترل کنیم.
وی تاکید کرد: در صورتی که کشتیهای صیادی از محدوده صیدگاه خود خارج شوند در کمیسیون تخلفات صیادی با آنها برخورد میکنیم و در مواقعی متخلفان به دادگاه معرفی میشوند.
معاون صید و بنادر ماهیگری سازمان شیلات ایران، تعداد شناورهای متخلف که تاکنون به دادگاه معرفی شدند را ۱۴ فروند عنوان کرد و گفت: تاکنون بیش از ۷۰ مورد از تخلفات کشتیهای صیادی و حتی شناورهای سنتی متناسب با نوع تخلف به کمسیون تخلفات صیادی معرفی شده اند.
وی در همین حال از استقرار ناظران شیلاتی در کشتیهای صیادی خبر داد و اذعان داشت: ناظران شیلاتی اطلاعات و دادههای کشتیهای صیادی و محدوده صیدگاه را ثبت میکنند ضمن آن که بر ابزار و ادوات صید شناورها نظارت دارند.
محبی ادامه داد: در سال ۹۹ برای اطمینان بیشتر و افزایش ضریب دقت در کار به استانها توصیه کردیم که تعاونیهای صیادی سنتی نیز در امر نظارت در کشتیهای صیادی استفاده شوند.
وی در همین حال از تجهیز ۴۶۰ فروند قایق و لنج صیادی به سامانه سجاد تا پایان امسال خبر داد و گفت: این اقدام به منظور نظارت، کنترل و ردیابی بر شناورهای کوچک تر انجام میگیرد.
محبی اضافه کرد: در حال حاضر، سامانه سجاد با توجه به الزامات دریابانی در تعدادی از شناورهای کوچک در استان بوشهر نصب شده است.
وی با اشاره به طرح مشترک میان سازمان شیلات ایران با شرکت دانش بنیان به منظور مطالعه و طراحی سامانهای برای قفل کردن ابزار صیادی شناورهای متخلف، گفت: با برنامه ای که به این سامانه داده میشود، ابزار صید شناوری که از صیدگاه خود خارج شود، قفل خواهد شد.