×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
طرح جامع آ‌لومینیوم، طرحی برای پایان دادن به آشفتگی بازار

طرح جامع آ‌لومینیوم، طرحی برای پایان دادن به آشفتگی بازار، رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: برای پایان دادن به آشفتگی در صنعت آلومینیوم، با طرح جامع پایان یابد.

به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، وجیه ا… جعفری در نشست با تولیدکنندگان و سرمایه گذاران صنعت آلومینیوم ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: اگر برنامه ریزی مناسبی در همه ابعاد صنعت آلومینیوم نداشته باشیم، دچار گرفتاری‌های بعدی خواهیم شد که کل کشور را درگیر خواهد کرد.

وی افزود: نمونه آن را در صنعت سرب و روی می‌بینیم که به رغم ایجاد بیش از ۴۰۰ هزار تن ظرفیت، تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد آن فعال است. نمونه دیگر، صنعت فولاد است که به سمت بحران سنگ آهن پیش می‌رود.

نیاز به همکاری شرکت‌های فعال

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در بحث آلومینیوم، نیاز به هماهنگی و همکاری شرکت‌های فعال در این صنعت برای تدوین یک طرح جامع هستیم، تاکید کرد: این طرح با تمرکز بر همه ابعاد زنجیره و نیز بر مبنای شرایط سخت تحریم تدوین شود. در صورت برداشته شدن تحریم‌ها نیز، از ظرفیت‌های آن برای توسعه صنعت استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: برای این منظور، کمیته تخصصی و هماهنگ کننده میان شرکت‌های فعال در این صنعت، برای بررسی دقیق برنامه‌های تولید، مواد اولیه و بازار صنایع بالادستی و پایین دستی تشکیل می‌شود.

محور تدوین طرح جامع، شرکت‌ها

جعفری با بیان اینکه این سازمان به عنوان هماهنگ کننده در تدوین طرح جامع آلومینیوم عمل می‌کند، گفت: هزینه مطالعات این طرح، از سوی ایمیدرو تامین می‌شود و محور تدوین این طرح نیز شرکت‌های فعال در این صنعت خواهند بود.

وی ادامه داد: این طرح به گونه ای تدوین می‌شود که همه فعالان این صنعت، از منافع حاصل از آن منتفع شوند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در تامین مواد اولیه، در درجه نخست به دنبال استفاده از ظرفیت معادن داخلی هستیم، گفت: در اکتشافات پیش رو، موضوع افزایش ذخایر بوکسیت مورد توجه است. همچنین روی موضوع آلونیت در حال برنامه ریزی هستیم.

وی ادامه داد: برای فعال کردن طرح معدن گینه، با توجه به اینکه ایمیدرو نمی تواند سرمایه‌گذاری کند، اولویت ما سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌های تولیدکننده شمش آلومینیوم است.

بازار آلومینا حساس به عرضه

پانته آ گرامی شعار، مدیر عامل شرکت بوکسیت گینه دابولا توگه (SBDT) در این نشست با بیان اینکه با توجه به ظرفیت ۸۰۰ هزار تنی کنونی آلومینیوم، به ۱٫۴ میلیون تن آلومینا نیاز داریم، گفت: برای تولید یک تا ۲ میلیون تن آلومینا، به ۳ تا ۶ میلیون تن بوکسیت نیاز است.

وی افزود: از دهه ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰، چین به واردات آلومینا نیاز فراوانی خواهد داشت و در نتیجه، بازار جهانی، این ماده اولیه یا وجود نخواهد داشت یا اینکه با قیمت بسیار گرانی عرضه خواهد شد.

گرامی شعار با اشاره به اینکه بازار آلومینا به عرضه بسیار حساس است، گفت: به عنوان مثال، تحریم شرکت روسال در سال ۲۰۱۸، موجب افزایش قیمت آلومینا در بازارها شد.

وی ادامه داد: ایمیدرو در معادن گینه حدود ۵۶۰۰ کیلومتر مربع معدن بوکسیت دارد. گزینه رسمی برای انتقال این معدن اولیه از معدن به بندر گینه، استفاده از لوله است اما مطالعاتی نیز روی بحث ریل نیز انجام می‌دهیم.

در این نشست، محمد آقاجانلو معاون طرح‌های معدن و صنایع معدنی ایمیدرو، امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو، سعید پیرمرادی مدیر صنایع معدنی ایمیدرو، حمید مهتدی مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی، احمد مجیدی مدیرعامل شرکت ایرالکو، محمد رضا موثقی‌نیا مشاور مدیرعامل مپنا، محرابیان قائم مقام مدیرعامل شرکت سالکو، رضا گلگون نماینده شرکت سرمایه‌گذاری الغدیر به تبادل نظر پرداختند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false