مرگ گردشگری در عید نوروز راه است؟، اعضای کمیسیون گردشگری اتاق تهران در سیامین جلسه این کمیسیون نسبت به تعطیلی کسبوکارهای باقیمانده صنعت گردشگری در صورت عدم برنامهریزی دولت برای تعطیلات نوروز ابراز نگرانی کردند.
به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی اتاق تهران: در سیامین جلسه کمیسیون گردشگری اتاق تهران، موضوع بلاتکلیفی کسبوکارهای گردشگری در آستانه نوروز۱۴۰۰ مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه که به صورت آنلاین و با حضور نمایندگان استارتآپهای حوزه گردشگری برگزار شد، ضرورت تسریع در تصمیمگیری دستگاههای متولی در مورد گردشگری در تعطیلات نوروز مورد تاکید قرار گرفت.
رضا جمیلی، دبیرکمیسیون گردشگری اتاق تهران در ابتدای این جلسه، با ابراز نگرانی از اینکه کسبوکارهای باقیمانده حوزه گردشگری نوروز سال ۱۴۰۰ را نیز از دست بدهند، گفت: این امید وجود داشت که بازار گردشگری در آستانه تعطیلات پیشرو احیا شود اما هنوز مشخص نیست که کسانی که قصد رزرو بلیط یا اقامتگاه را دارند، باید چه کنند.
او با انتقاد از ادامه بلاتکیفیها فعالان و کسبوکارهای صنعت گردشگری، به محدود بودن زمان تصمیمگیری برای آینده صنعت گردشگری کشور اشاره کرد و گفت: مطالبه اصلی فعالان کسبوکارهای گردشگری این است که متولیان حوزه گردشگری و بهویژه وزارت میراث فرهنگی برنامههای سازگار با پروتکلهای بهداشتی سفر را هر چه سریعتر اعلام کنند و در این مسیر نظرات و مشورتهای فعالان حوزه گردشگری را جویا شوند و ملاحظات آنها را در نظر بگیرند.
تیرخلاص بر پیکر بیجان گردشگری
علی کشفی، یکی دیگر از فعالان حوزه گردشگری با اشاره به اینکه کسبوکارهای حوزه گردشگری در یک سال گذشته با چالشهای متعددی مواجه شدهاند، گفت: اکثر مشکلات ما به دلیل بیبرنامگی و تصمیمات اشتباهی است که مسئولان اتخاذ کرده و این مشکلات را برای ما ایجاد میکنند.
او در ادامه گفت که صنعت گردشگری با شیوع ویروس کرونا در تمام دنیا با چالشهایی مواجه شد اما تسهیلاتی در اختیار فعالان این بخش در سایر کشورها قرار گرفت تا آسیبهای آنها تا حدودی جبران شود. کشفی افزود: همانطور که در سال ۱۳۹۹ بسیاری از کسبوکارهای گردشگری دچار تعطیلی شدند،در سال آینده نیز بخش دیگری از این صنعت به ورطه تعطیلی کشیده خواهد شد. او در ادامه به این نکته اشاره کرد که با توجه به وجود تقاضای سفر برای تعطیلات پیشرو، لازم است، امکان سفر ایمن برای گردشگران منطبق بر پروتکلهای بهداشتی، فراهم شود. چرا که عدم برنامهریزی برای گردشگری نوروز۱۴۰۰، تیر خلاص دیگری بر پیکر بیجان این صنعت خواهد بود.
در همین حال، جمیلی گفت: ایجاد محدودیت سفر برای تعطیلات نوروز به منزله مرگ مطلق گردشگری خواهد بود. اکنون بخشی از کسبوکارهای این حوزه هنوز سرپا ماندهاند و در صورت تداوم بلاتکلیفی وضعیت سفر، این کسبوکارها نیز ناچار به تعطیلی خواهند شد.
کندی صدور ویزا در بخش گردشگری سلامت
در ادامه این جلسه، هادی شجاری، از فعالان حوزه گردشگری سلامت نیز به محدودیتها در صدور ویزای سلامت اشاره کرد و گفت: به رغم آنکه صدور ویزای سلامت از ماههای آبان و آذر آغاز شده است، ویزای درمانی به سختی صادر میشود و وزارت امور خارجه از هر ۱۰ درخواست صدور ویزا، حدود ۸ درخواست را رد میکند. به گفته هادی شجاری بهرغم تلاشهای فعالان گردشگری و صاحبان کسبوکارهای نوپا، صدور روادید همچنان بزرگترین معضل گردشگری ایران است و تاکنون نیز اقدامی در جهت ساماندهی آن انجام نشده است. او افزود: برخی دلالها به راحتی با مبالغ ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار، دو روزه ویزای کشورهای مختلف را تهیه میکنند.
در ادامه، بابک سهرابی از فعالان استارتآپی حوزه گردشگری نیز پیشنهاد ساماندهی تعطیلات پایان هفته را مطرح کرد و گفت: طرح تعطیلی ۲ روزه پایان هفته اگرچه در هیات دولت رد شده اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و وضعیت نگرانکننده صنعت گردشگری میتواند به کمک این صنعت بیاید. از این رو، او خواستار توجه بیشتر دولت به طرح تعطیلات دو روزه آخر هفته و رایزنی فعالان و بازیگران اکوسیستم نوآوری گردشگری با مسئولان وزارت گردشگری و بهداشت درباره آن شد.
در این نشست همچنین دو نفر از فعالان گردشگری از استانهای فارس و کرمانشاه نیز طرحهای خود را در زمینه راهاندازی کسبوکار گردشگری برای حاضران در جلسه تشریح کرده و در جریان پیشنهادات و راهنماییهای اعضای این کمیسیون در زمینه راهاندازی، مشارکت و جذب سرمایه قرار گرفتند.